Přehlídka
Otto Penzler , * antologie , John Connolly , Ian Rankin , John Lescroart , Jonathan Kellerman , Douglas Preston , Lincoln Child , Stephen Hunter , John Harvey , Anne Perry , Robert Crais , Michael Connelly , Colin Dexter , Lee Child , Ken Bruen , Jeffery Deaver , Ridley Pearson , Carol O'Connell , Faye Kellerman , Alexander McCall Smith , David Morrell , Robert B. Parker , Laura Lippman
O životech hlavních hrdinů detektivek Jak vznikli někteří z nejpopulárnějších literárních detektivů současnosti? Které místo nebo okamžik v životě inspirovaly dvojici Prestona & Childa ke stvoření tajemného agenta Pendegrasta? Proč je Jack Reacher takový chlapák a proč z něj Lee Child udělal ztroskotance? Jeffery Deaver představí geniálního ochrnutého detektiva Lincolna Rhymea. V této knize odhalují někteří z nejlepších spisovatelů detektivek dneška tajemství zrodu svých nezapomenutelných hrdinů – nebo za sebe v některých případech nechají mluvit hrdiny samotné.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi O literatuře
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
The Lineup - The Worlds Greatest Crime Writers Tell the Inside Story of Their Greatest Detectives, 2009
Neocenitelná pomůcka při výběru, co číst v žánru krimi. Na základě téhle knihy jsem začal číst Kena Bruena, Leeho Childa a Jonathana Kellermana a jsem za to velmi rád :)))
Tuhle knihu mi koupil syn, abych si vybrala autora, kterého budu číst do budoucna, protože mé oblíbené jsem už z větší části přečetla.
Jako pomůcka dobrý, ale čte se to těžko.
Jedná se o sbírku charakteristik spisovatelů a jejich vlajkových detektivů a jiných borců. Obsahuje také zamyšlení nad tím, kdo a proč dnes čte a jak to mají knihkupci těžké. Kniha se hodí pro opravdové fandy napínavé literatury povětšinou detektivní, kteří chtějí trochu víc, než jen zabití volných chvil. Nečte se to jednoduše a podle mne je mnohem lepší přečíst si přímo knihy těchto spisovatelů než tento výbor.