Příliš hořká čokoláda
Zuzana Rampichová
Detektivka Moře, slunce, víno, vlny rozbíjející se o útesy... Právě tohle přilákalo poslední týden sezony devět hostů na malý chorvatský ostrůvek. Ale někteří si slibují od pobytu v osamoceném hotýlku víc než odpočinek a romantiku. Alex si přeje za každou cenu urovnat pošramocené manželství, Regina se snaží získat zpět bývalého milence, Michal se dvoří své švagrové. Bezstarostná prázdninová atmosféra se brzy mění v kolotoč vzpomínek, výčitek a sporů plných zraňujících slov, která už nelze vzít zpět. Napjatá atmosféra se vyhrotí poté, co jeden z hostů nečekaně zemře, a když pak dojde k dalšímu neštěstí, nezbude než jednat.... celý text
(SPOILER)
Únavný psychologický román s nekonečným opakováním již řečeného. Absence citu, odosobněné postavy, divné vztahy, divné úmrtí. A ta poprava nakonec…
Nikdy znova už to číst nebudu.
Vemte si to na dovolenou do Chorvatska
K přečtení třetí knihy této autorky mě vedla spíše úvaha, zda jsem neměl při výběru těch předchozích smůlu. Ale neměl, i tato detektivka se dá, slušně řečeno, označit za velice nepovedenou, či spíše za úplný propadák. Prostě příšernost, která mě od dalších autorčiných knih spolehlivě odradila. Jde o knihu české autorky, proto dávám jednu hvězdu, kterou si ale příběh nezaslouží.
Docela blbost, slatanina.... Ale někdy hold i slatanina může bavit... Konec teda ujetej. Jako číst se to dá, i je člověk napjaty... Ale slatanina.
Tato detektivka mě tedy nezaujala. Jednoduchá, rozvláčná, nulové napětí. Čekala jsem mnohem víc.
Pro mě byla tahle kniha celkem zklamáním. Chybělo napětí, celkově to bylo takové utahané a ten závěr, to zazdil úplně.
Propletenec rodinných vztahů,který vyvrcholí vraždou šálkem hořké čokolády.Oddechová detektivka,dobře se četla.
Lehce psychologický příběh s detektivní zápletkou. Pozorný čtenář již v polovině knihy odhalí viníka. Dočítání se tak stane nudnou záležitostí. Psychologická zápletka - manželská nevěra, adopce - celkem zajímavá, z mého pohledu ji chybí propracovanost a tím se děj stává povrchním - nezajímavým. Možná autorka spoléhá na fantazii čtenářů, ale mě neokouzlila. Fioně se stane osudným její nerozhodnost ve výběru partnera, protože já opravdu nechápala, proč na osudovou dovolenou s manželem, ke kterému již NIC necítila, vůbec odjela. A ještě jsou tu detailní popisy krajiny, které z knihy udělají utahaninu. Jestli chtěla spisovatelka napsat průvodce, tak super.
Z mého pohledu ani detektivka, ani psychologický román. Pro mě paskvil a - díky bohu - jenom půjčený.
Detektivka s dobře vykreslenými charaktery a psychologií jednotlivých postav, skvěle se hodící do letošního horkého léta.
Dobrá detektivka, zajímavé prostředí i reálně vykreslené postavy, čtení ale ruší množství pravopisných chyb.
V této knize jsou velmi dobře popsané lidské vztahy a povahy. Zábavná deketvivka. Výborně se čtene
ostrovy čokoláda Chorvatsko krimi české detektivky a krimi léto
2015 | Příliš tichá Šumava |
2011 | Příliš hořká čokoláda |
2016 | Ve znamení zvěrokruhu |
2019 | Mrtvý muž a další záhady šumavských kešek |
2016 | Sherlock Holmes vítězný... |
Celkem nudné čtení které mě nedokázalo něčím upoutat. Rozhodně se nejedná o krimi ale spíš jde o nepodařenou psychologickou studii osudů osazenstva malého hotýlku v Chorvatsku. Hodně slabá kniha.