Případ manželky ve středních letech / The Case of the Middle-Aged Wife
Agatha Christie
![Případ manželky ve středních letech / The Case of the Middle-Aged Wife Případ manželky ve středních letech / The Case of the Middle-Aged Wife](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227/pripad-manzelky-ve-strednich-letech-227.jpg?v=1275828539)
Zatímco s většinou detektivních románů Agathy Christie měl český čtenář možnost se seznámit, značná část její rozsáhlé povídkové tvorby zůstává dosud do češtiny nepřeložená. Tři povídky našeho souboru vycházejí česky poprvé – v Útočišti se setkáme se svéráznou paní Marplovou, v povídce Vražda na Vítězném plese se ujme vyšetřování metodický Hercule Poirot a v Případu manželky ve středních letech využijeme poněkud bizarních služeb Parkera Pyna. Z angličtiny přeložili Jarka Stuchlíková, Jiřina Zachová a Lukáš Houdek. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2007 , GaramondOriginální název:
The Case of the Middle-Aged Wife
Krásný angličtina a už jen kvůli ní stojí za to se ponořit do staré Anglie plné gentlemanů :-)
![Beltrix Beltrix](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/25377/25377-KVt.jpg?v=1513706567)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Agatha Christie patří mezi mé nejoblíbenější autorky, velmi obdivuji její kreativnost a geniálnost, s jakou vytváří detektivní zápletky. Ani tyto tři příběhy nejsou výjimkou, přesto nemohu dát víc než tři hvězdičky, protože rozuzlení případů mi přišlo velmi náhlé, uspěchané a nepříliš věrohodné.
![kapllu kapllu](https://www.databazeknih.cz/img/users/76_/7626/kapllu-IhM.jpg?v=1543855736)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Všechny tři příběhy s mi líbily, těžko říct, který nejvíce. Agathu Christie mám ráda a její originální nápady mě vždycky překvapí, v téhle knížce tomu bylo nejinak.
Část díla
Případ manželky ve středních letech / Případ ženy středních let 1934 |
Svatyně / Útočiště / Svätyňa 1954 |
![]() |
Událost na Trafalgarském plese / Vražda na Vítězném plese / Vražda na maškarnom plese 1923 |
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Kratke napinave pribehy. Dobre se cetly. Urcite doporucuji.