Není úniku
Cara Hunter
Případy inspektora Fawleyho série
Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval Jsou Vánoce a z hořícího domu v severním Oxfordu byly právě vyneseny dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Mattie bojuje o život. Byli doma sami? Jejich otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Nejde totiž o nehodu, ale o vraždu.... celý text
Zatím nejlepší, protože nejuvěřitelnější, díl z povedené série. Rychlé moderní čtení bez jakékoliv slovní vaty. Přitom příběh byl relativně košatý a tip na pachatele jsem několikrát měnila. Ráda doporučuji.
Je to tak napínavé, že se autorce dá odpustit i množství postav, ve kterých je (aspoň ze začátku) těžké se vyznat. Postihuje vyšetřování v celé jeho šíři, pátrání po příčinách zločinu a po pachateli je složené z mnoha drobných střípků. Děj svižně ubíhá, nikde nejsou zbytečné prostoje. Doporučuji.
První moje zkušenost s autorkou dopadla na výbornou...svižně psané,rozdělení děje na před a po Vám nedovolí se v tom ztratit...určitě sáhnu po předchozích dílech...
To bylo hodně, hodně těžké čtení, co se emocí týče, obzvláště na konci. Oceňuji, jak si autorka se čtenářem pohrává a vede ho slepými uličkami k šokujícímu rozuzlení. Líbilo se mi i propojení profesních a osobních životů policistů, dodává to lidskost.
Zpočátku na mě bylo příliš policejních postav, hůře se mi v nich orientovalo a měla jsem dojem, že jejich osobní život dost navazuje na předešlé díly, které jsem nečetla. Ale chtělo to jen chvilku vydržet a byla to jízda. Zápletka byla zajímavá a autorka naznačovala tolik možností, že jsem se několikrát vydala špatným směrem. Kapitoly střídaly současné vyšetřování a pohled z minulosti, než došlo k eskalaci. Pátrání mě velmi bavilo a rozluštění mi vyrazilo dech. A bylo to moc líto, musela jsem si nechat chvíli na vydechnutí. Velmi věrohodné. Zcela jistě si přečtu od autorky i další knihy
Jak už to u téhle autorky bývá, kniha je plná zvratů a překvapení. Ani chvíli jsem se u knihy nenudila. Skvěle napsaný příběh, jehož rozuzlení není nic, než jen nešťastná shoda okolností. A úplně poslední věty mě potěšily, neboť inspektora Fawleyho jsem si oblíbila! :) Těším se na další díl.
Moje první setkání s touto autorkou. Hodně zajímavý a napínavý příběh, ve kterém není nikdy nic jistého. Líbily se mi i postavy a jejich osobní život. Určitě si přečtu i předešlé dva díly.
2018 | Někdo blízký |
2019 | V temnotě |
2020 | Není úniku |
2021 | Takový hněv |
2022 | Celá pravda |
Už si na styl psaní této autorky začínám zvykat a tentokrát mi ani nevadilo to přeskakování v čase. Mě se knížka moc líbila.