Vytoužená smrt
Cara Hunter
Případy inspektora Fawleyho série
< 6. díl
Inspektor Adam Fawley a jeho tým bojují s časem. Co když je ve vězení nevinný člověk? Na tísňovou linku je hlášena střelba v odlehlém domě. Když na místo dorazí policisté, čeká je děsivý pohled na mladého muže střeleného do obličeje. Vyšetřování však postupuje pomalu — oběť se totiž nedaří identifikovat, nemá u sebe doklady, peněženku ani telefon. Podle starších manželů, jediných obyvatel domu, šlo o lupiče, ale inspektor Adam Fawley tuší, že pravda bude složitější. Ve výpovědi manželského páru se navíc začínají objevovat nesrovnalosti. Vědí snad něco víc? Brzy se ukáže, že existuje spojitost mezi zastřeleným mužem a dávným, mediálně známým případem vraždy dítěte. Vyšetřovatelé začínají závod s časem: musí případ vyřešit rychleji, než se rozjede hon za senzací. Není totiž vyloučeno, že jejich kolegové při vyšetřování předchozího případu neodvedli dobrou práci a že poslali za mříže nevinného člověka. A takové chyby veřejnost neodpouští…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , HostOriginální název:
Hope to Die, 2022
Fajn čtení, napínavý příběh, sympatický vyšetřovatel i celá parta. Moc mi nevyhovují přepisy výslechů, novinové výstřižky apod., raději mám klasické vyprávění. Ale nevadí, už jsem si na to u této autorky zvykla, asi chce být něčím originální.
Jakmile kniha vyšla, hned jsem si jí musela koupit...na další zapeklitý případ inspektora Fawleyho jsem se moc těšila a samozřejmě nezklamal, jak jinak :-)
Spoilery!!!
I tentokrát byl příběh velmi napínavý a nečekaný. Stále se tam něco dělo a bylo těžké se od knihy odtrhnout, takže pochopitelně jsem jí musela dočíst téměř o půlnoci...jsem si jistá, že mě nikdy nepřestane udivovat, čeho všeho jsou lidé schopní...tím myslím především to, jak dokáží ublížit bezbrannému dítěti.
Co se týmu týče, tak nám přibylo pár nováčků. Hansen a Sargentová na mě působí zatím dobře, vlastně se do týmu hodí, ale Carter bude pěkný zmetek a vlezdoprdelka", navíc se chce trochu podobat Quinnovi, ale na něj nemá...
Taky ještě to se Somerovou, zajímá mě jak to zvládne, ale věřím, že tu nemoc překoná a zase se do týmu vrátí.
No a nejhlavnější a má nejoblíbenější postava Adam Fawley byl opět skvělý a bezchybný jako vždy...jsem ráda, že jsou s Alex zase šťastní a spokojení, zvlášť když mají dcerku Lily Rose
Doufám, že další díl vyjde brzy.
jako obvykle dost dobré čtení, dojem autentičnosti podporují různé přepisy hlášení, novinových výzev atp., až máte pocit, jak to, že vám ten dokument na netflixu ušel - než vám docvakne, že je to fikce.
Název podle mě není příliš výstižný, škoda. Přečteno na jeden zátah. Autorka opět báječně pracuje s tajemstvím a postupným odhalováním pravdy, jen závěr mi tentokrát připadal poněkud unavený, jako by to trochu vázlo. Vložené internetové komentáře dobře fungují a opět zůstává pachuť z toho, kolik lidské malosti a nenávisti znenadání může vyvřít.
Přečteno jedním dechem, však je také Cara mou oblíbenou autorkou.
Příběh, na základě skutečné události, je dobře vystavěn, proložen přepisy TV pořadu a věrohodnými diskuzemi z internetu.
Soukromí vyšetřovatelů je zmíněno jen okrajově, navíc je v předmluvě souhrn postav, takže není třeba znát všechny předchozí díly. A jméno jedné z nových postav má zajímavé pozadí, což je vzpomenuto v doslovu, milé.
Těším se, už zase, na další díl.
2018 | Někdo blízký |
2019 | V temnotě |
2020 | Není úniku |
2021 | Takový hněv |
2022 | Celá pravda |
Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které se staly v Austrálii...autorka je známá tím, že se nechává inspirovat těmito opravdovými zločiny...je to ,,moje spřízněná duše,, taky ráda sleduji,,true crime,, a proto těmhle příběhům věnuji veškerou pozornost :-)) , prostě super díl!!!