Ďábelské hry
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Čím větší zlo, tím ďábelštější hra… Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní. Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Evil Games, 2015
Tak tohle bylo super. Četla jsem hned po přečtení první knihy a každá je jiná. Za mě musím říct, že druhá byla rozhodně lepší a hodně mě bavila. Jsem ráda, že na mé přečtení čekají další díly série, tak jdu s chutí na třetí knihu :)
Tak to byla jizda. Jen malo knih jsem precetl tak rychle a jen malo pribehu se mi dostalo tak pod kuzi. Nemuzu napsat, ze by to byla kniha, o ktere by se ucilo ve skolach, ale ten pribeh byl mrazivy
Kniha se mi líbila asi na stejno, jako první díl.. Mám sice radši knihy, kde není pachatel znám hned, ale budiž odpuštěno, četlo se to skvěle, rychle a určitě přečtu i další díl
Knížka se opět dobře četla a nemám jí co vytknout. Snad je to, že tak nějak zapadne námětem mezi ty tuny knih, co teď vycházejí. Nicméně se chystám na další díly, kniha rozhodně nezklamala.
Druhá Kim Stone je o dost slabší než ta první. Nepravděpodobné a hodně nepřirozeně vykonstruované. Ale námět je zajímavý.
Kim opět skvělá...hvězdu strhávám za to,že od startu víš, kdo je pachatel...jinak super...
Tento díl mě bavil méně, než Němý křik. Chybělo mi napětí, temná atmosféra, tajemno, hádání, kdo je možný pachatel. Prakticky vše, co bylo právě v prvním dílu. Proto dávám o hvězdičku nižší hodnocení. Postava Kim mě ale pořád baví, ale bojím se, že jestli se i v dalších dílech bude mluvit o její minulosti pořád dokola to samé, tak mě bavit přestane. Nicméně, nechám se překvapit. Shrnutí - průměrné jednoduché krimi, které ničím nepřekvapí, ale které je skvělé pro odpočinkovou četbu.
(SPOILER) Nesdílím zdejší nadšené ovace. Pro mě příliš nepravděpodobné, nedotažené, takové hop sem, hop tam. Vyústění Dunnova příběhu je pro mě nedotažené (Proč? Fakt to není jen pro wow-efekt?). Jasně, čte se to dobře, ale cítím v tom zkratkovitost a tlačení na pilu - a to nemám ráda. Ale postava detektivky Stoneové je neotřelá a baví mě, určitě tomu dám další šanci - a taky palec na horu za závěrečný holčičí souboj (konečně realita, na rozdíl od všech nesmrtelných policajtů z jiných sérií).
Ďábelské hry byly opravdu ďábelské od začátku do konce. Lepší než první díl. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Rozbor sociopata a jeho zneužití moci byl hodně zajímavý námět. Těším se na další díl.
Jo, po všech těch mužských autorech a mužských detektivech, je toto příjemná změna :-) S Kim sympatizuju už jen kvůli její zálibě v motorkách. :-) Příběh nebyl žádné velké vzrůšo ani napětí, ale čte se to dobře a lehce.
První díl jsem zatím nečetla, ale tento se mi hodně líbil, i když se mi do knihy prvně vůbec nechtělo.
Kniha je rozhodně čtivá. Od první stránky mě vtáhla do děje. Hodně se mi líbí krátké kapitoly.
Záporná postava je známá hned od začátku. Na vývoj událostí tak máme dva pohledy. Což je určitě zajímavé.
Angele Marssonsové jsem dlouho odolával a teď to vypadá, že celou sérii přečtu během chvíle.
Jak jsem se u prvního dílu, Němý křik, nemohl začíst, tady jsem se začetl okamžitě. Příběh jede už od první stránky a nezastaví se až do samotného konce.
V knize se řeší více věcí najednou, v podstatě spolu nesouvisí, ale dohromady vytváří povedené kombo, které z této knihy dělá neuvěřitelnou jízdu.
Autorce se skvěle povedlo napsat skvělou postavu, která byla neskutečná bestie. V žádném thrilleru jsem se s podobným konceptem nesetkal a musím říct, že se mi to strašně líbilo.
Co jsem tak o této sérii slyšel, tak s každým dílem má být lepší a lepší, což si teď neumím představit, protože Ďábelské hry byly naprosto skvělé.
Skvěle vykreslené postavy, velice zajímavý příběh a já brzy sáhnu po dalším díle, protože tahle série je závislost. ????
I druhý díl série s Kim Stoneovou je příjemné svižné čtení. Klasická detektivka okořeněna postupným odkrýváním duševních bolístek hlavní vyšetřovatelky. Tato kniha je mé druhé setkání s autorkou a vůbec mne nenechává na pochybách, že budu chtít číst i další...
Opět skvělý díl, mám Kim čím dál tím radši. Líbil se mi jiný styl psaní oproti prvnímu dílu. Většinou mám problém s tím když čtu nějakou sérii, že se mi díly slévají do jednoho, ale to tady zatím není. Líbily se mi pohledy do života Alex, krásně to dokreslovalo celý příběh. No a výlety Kim do minulosti, byly taky zážitek. Už se těším na další pokračování, úplně jsem se do této detektivky zamilovala.
Opravdu ďábelské. Skvělé psychologické dialogy mezi Kim a Alex, a drama vystupňované na maximum.
Doufám, že v dalších dílech se někdy objeví i Ted, hra tři ku jedné na tři pasy, a skládání střípků z minulosti... Dokonalé.
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatie
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Wow, to byla jízda. Neskutečně čtivá kniha, nemohla jsem se odtrhnout od začátku až do konce. Doporučuji!