Ďábelské hry

Ďábelské hry
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301138/bmid_dabelske-hry-Zwh-301138.jpg 5 2312 2312

Čím větší zlo, tím ďábelštější hra… Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní. Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub

Evil Games, 2015

ckamusa
04.04.2020 5 z 5

Po dočtení prvního dílu této série, jsem okamžitě sáhla po pokračování. Druhý díl začíná tím, čím většinou tyto knihy končí a sice dopadením pachatele, ale co následuje je naprosto skvělá sonda do mysli psychopata. Autorka má skvělý styl psaní, děj rychle utíká a nutil mě číst dál a dál.

vsechnonebonic
04.04.2020 5 z 5

Třetí kniha od autorky a opět spokojenost. Napínavé čtení, knížka, kterou jsem jen nerada odkládala. Příběh detektivky Kim a jejího týmu mě baví a vždy se těším na další.

mol378
31.03.2020 5 z 5

Opravdu napínavé, uvěřitelné, bez zbytečných nechutných brutálních podrobností zločinů - i tak jsou dost hnusné, sympatický vyšetřovatelský tým a hlavní zloduška opravdu děsná. I přestože dobře víte, že Kim vyhraje, trochu se bojíte, jste napjati a držíte palce. Ještěže vzhledem k současné neutěšené situaci mám home office, jinak bych si namouduši musela v kanclu číst jako dítě pod lavicí. Těším se na další díl série. A přečtěte si i první odstavec doslovu, jsou prostě mezi námi...

efka.saf
26.03.2020 5 z 5

Tak konečně po řadě knižních zklamání mé čtenářské srdce opět zaplesalo! První díl o Kim Stoneové jsem četla už tak před dvěma roky a byť to byla velmi slušná detektivka, úplně odvařená jsem z ní nebyla. Ale protože jsou nyní knihovny zavřené, nadešel ten správný čas blíže prohrábnout mou domácí knihovničku a zraky mi padly právě na Angelu Marsons. A byl to skvělý tah!

Autorka nám v této knize dala možnost nahlédnout do hlavy jedné nebezpečně inteligentní sociopatky a byl to exkurz vpravdě děsivý. Upřímně doufám, že takových lidí v psychiatrii moc nepracuje, protože důsledky toho, kdyby ano, zde byly popsány až příliš realisticky. I přesto ale doufám, že během celostátní karantény mi doma spotřebiče ještě nějakou chvíli nebudou odpovídat v mých rozhovorech s nimi, protože návštěva psychiatra se mi v tuto chvíli nejeví jako bezpečný tah. Také jsem se bála, že až dojde ke střetu Kim s touto sociopatkou, stane se z toho takový prapodivný mišmaš dvou "nezdravých" myslí, ale naštěstí se s tím autorka poprala velmi dobře a umě. Co se týče druhé vyšetřovací linie, byla neméně zajímavá a neméně závažná, přesto musím říct, že díky doktorce Alex byla upozaděná. Při jejím rozuzlení bych očekávala trochu méně božího vnuknutí a více systematické práce s důkazy, aby měl i čtenář trochu šanci, ale celkově je to pouze malý šrám, který mi dojem ze čtení nezkazil.
Za mě tedy skvělé. I když vím, že toto setkání s doktorkou Alex nebylo poslední (a na další se fakt netěším), právě proto tleskám a dávám plný počet, protože postava ve mě dokázala vyvolat ty správné negativní pocity, což byl jistě autorčin záměr.

Lucaaa
18.03.2020 5 z 5

Ještě lepší než předchozí díl zajímavý závěr. Těším se na další knihu

careras.c
16.03.2020 5 z 5

autorka opět nezklamala...

mapet85
14.03.2020 4 z 5

V druhej knihe zo série sa detektívka Kim spolu so svojím tímom zameriava na riešenie prípadu dobodaného muža, ktorý je zločinec. Zoznamujeme sa s psychiatričkou Alex, ktorá so svojimi pacientmi rozohráva „diabolské hry“. Myslíte si, že som prezradil priveľa ? Ani nie, keďže sa s Alex a jej metódami zoznámime už po pár prečítaných stránkach. Myslím, že je to osoba, ktorú by ste nechceli stretnúť a z môjho pohľadu to je celkom zaujímavá záporná postava.

Kniha má svižné tempo, písaná je s ľahkosťou, v krátkych kapitolách, v ktorých sa striedajú jednotlivé dejové línie sa okrem nových informácií z minulosti Kim prepletajú aj jej osudy s Alex, pričom postupné odkrývanie riešeného prípadu vedie k strhujúcemu záveru. Za mňa lepšie ako prvý diel. :)

Kamilajznik
10.03.2020 5 z 5

Tak tohle bylo ještě lepší než první díl a já nechápu, jak to že mi tak dlouho série unikala.
Naprosto úžasný čtení, napínavý od prvního slova po to poslední, pořád jsem měla chuť číst dál a dál a nechtěla jsem přestat a při některých scénách jsem snad ani nedýchala. Za mě jedno velké ANO! :-)

magic11
26.02.2020 5 z 5

Kim nezklamala, super!

JancaKube
24.02.2020 5 z 5

Opět autorka nezklamala. Pěkný příběh od kterého jsem se nepohla odtrhnout. Zajímavé, čtivé a nikterak zdlouhavé. Určitě budu v sérii pokračovat.

Ver1982
20.02.2020 5 z 5

Druhá kniha od této autorky mě bavila stejně jako ta první. Ve čtení dalších dílů budu určitě pokračovat. Mám ráda, když se od čtení nemůžu odtrhnout...

Miro67
15.02.2020 4 z 5

Když je cvokař cvok.
Napínavé a plné překvapivých zvratů.Kim tentokrát souběžně řeší případy dva, jeden horší než druhý, a přitom se snaží nepropadnout svým vlastním démonům. Ale už učinila pozitivní krok a pustila do svého života prvního kámoše, i když čtyřnohého. Snad budou další přibývat v následujících dílech.

zandu
15.02.2020 5 z 5

Páni... Tedy za mě je druhý díl možná ještě lepší než první... Souběh dvou případů... Skvělé. I když je mi jasné, že se takové věci bohužel dějí v běžném životě, tady je fajn vědět, že jde o smyšlené příběhy. Každopádně absolutně nelituji, že jsem si pořídila celou sérii a těším se, až postupně přečtu všechny.

Allena24
12.02.2020 5 z 5

Knihu doporučuji a autorku si dávám do oblíbených. Uf to bylo super čtení.
"Neexistence prožitku lásky omezuje život na nekonečnou hru s pokusy o nadvládu nad ostatními lidmi."

Peggy2711
07.02.2020 4 z 5

Opět dokonalá Kim, která zvládá i dva případy najednou. Což se mi líbilo, protože se více podobalo realitě, kdy policisté řeší také více případů. První díl se mi líbil víc, ale ráda si přečtu další.

Lena081
07.02.2020 4 z 5

Miluju tuhle sérii a Kim je skvělá!Výborně psané,krátké kapitoly,začnete číst a najednou zjistíte že jste v půlce a musíte to dočíst.Hodně povedený díl.

Allys
03.02.2020 5 z 5

Skvele napísaná detektívka plná napätia od začiatku do konca. Aj keď o zápornej postave sa vie v podstate od začiatku, od knihy sa nedalo odtrhnúť. Dej je pútavý a plný zvratov aj bez využitia brutálneho násilia, čo sa dnes pri detektívkach vidí pomenej. Charakter Alex je vykreslený precízne a je až desivé, že by tento typ osobnosti pôsobil práve v psychiatrickom odbore, kde je možné sa zahrávať s krehkosťou ľudskej duše viac, ako kdekoľvek inde. Určite odporúčam, celá séria je super :-)

Dobby888
31.01.2020 4 z 5

Po prvním dílu, který mne úplně polapil, jsem se těšila na další pokračování ze života vyšetřovatelky Kim, kam až se posune a co nového se odehraje. Nicméně druhý díl, ačkoliv opět velmi čtivý se dvěmi dějovými linkami mne až tak nenadchnul jako ten první. Ale i tak musím říct, že mě autorčino psaní velmi baví.
Děj nám přibližuje, jak se chová sociopat a jak se snaží ovlivnit své okolí. Za mě palec hore a těším se na další díl, který doufám bude o trochu lepší

veruptackova
29.01.2020 5 z 5

Jednoznačně doporučuji! Nechápu, že jsem se k této sérii ještě nedostala dřív.
Skvělé! Asi první detektivka, u které víte "zaporáka" hned od začátku, ale absolutně mě to nevadilo. Perfektně propletený příběh.

Ridley
28.01.2020 4 z 5

Velmi čtivé a poutavé a prostě chcete hned číst další knihu...asi se mi to hned tak neomrzí