Vražedná mysl

Vražedná mysl
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489584/bmid_vrazedna-mysl-Zxt-489584.jpg 5 970 970

Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Zdá se to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a Kim pochopí, že tady šlo o vraždu. Jak ji však vyšetřit, když všechny stopy už jsou nenávratně ztracené? Nikdo nezajistil DNA ani otisky prstů a tým kriminalistů nemá k dispozici nic víc než několik fotografií těla. A informace o Farmě jednoty, zdánlivě neškodném uzavřeném společenství, v němž dívka žila. Zjistit o něm něco bude těžké. Jedině že by do něj Kim nasadila svého člověka. Netuší ale, co všechno tím riskuje…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

Killing Mind, 2020

kyssling
26.02.2023 3 z 5

Vcelku solidní pokračování, i když tedy čtenář zřejmě nesmí v té motivaci postav hledat nějakou hlubší logiku. Co také mají autoři pořád vymýšlet, když musí každý rok sepsat jednu, dvě knížky. Já prostě budu v hodnocení přísnější, chybí mě více originality, je to veliká škoda, protože postavy mají skvělou charakteristiku, také více Woodyho prosím...

romika
19.02.2023 5 z 5

Skvělé jako vždy,těším se na další díl.

rimar
15.02.2023 5 z 5

Líbí se mi že zase úplně jiný příběh jinak napsané ale velmi zajímavé a čtivé. Od prvního dílu autorka úplně změnila skládání příběhu a skoro se nechce věřit že se jedná o jednu a tu samou osobu. Rozhodně jsem uvítal že je tu minimum opakování kdo je kdo a co dělá ale tím pádem pokud někdo bude číst knihu bez znalosti předchozích průběhu bude mimo. Zase kdo čte série od zadu že? Doufám že brzy vyjde další díl.

ash3672
15.02.2023 5 z 5

Já dostal přesně to, co očekávám s každým dílem této spisovatelky. Opět za plný počet hvězd, protože tato série je naprosto neskutečná. Po přečtení předposlední a poslední stránky knihy, mě naběhla husí kůže, a poslední věta to jen podtrhla. Děkuji a ještě jednou děkuji.

Nelly
10.02.2023 4 z 5

Osobně mi na celé knize připadaly nejzajímavější praktiky sekty. Jinak čtivé, což umocňují krátké kapitoly, a vrah překvapivý.

čef
10.02.2023 5 z 5

Tak už sekty ani Boha nepotřebují, vystačí si se zdravým životním stylem a všeobjímající láskou. A pořád vstávají noví bojovníci za to, aby se nechávali zneužít všelijakým způsobem. O tom ta kniha je, samozřejmě v prvním lánu pátráme po vrahovi členů sekty aj. Napínavé, obsažné, uvěřitelné tak, jako vždy u této spisovatelky v této řadě.

Niu
08.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Přečteno mrknutím oka. Celý tým je skvělý. Jelikož jsem téma sektářství hodně načetla díky Johnu Connollymu a jeho Charlie Parkerovi, viděla jsem pohled i jiného autora. A teda taky dost mě mrazilo. Když jsem se dostala ke konci, vlastně mi ani tak nešlo o to, kdo vše udělal, prostě se mi líbilo číst, jak se vše pomalu odkrývá. Případ s Peterem Drakem se mi zdál celkem nadbytečný, ale jelikož ve všech knihách této série je paralelně řešen případ některým členem týmu, beru to. Nemohla jsem u vtípků s Bryantovou rychlostí řízení. A jakmile se zjevila Tiffy Fifi, nedokázala jsem se přestat smát. I když celá ta akce celkem nedomyšlená. Palec pro Kanea. Úsměv na rtech za postavu nesoucí jméno z Twilight ságy. A sakra, Alex má konkurenci. Minuta ticha za Betty (nebo jak se ta kytka jmenuje) :-)

EmillyT
07.02.2023 4 z 5

Kniha byla velmi napínavá a dobře se četla. Líbilo se mi zpracování tématu sekty a života v ní. Už se těším až vyjde další díl.

mirinda973
30.01.2023 5 z 5

Od Kim jsem si dala na chvíli pauzu a vrátila se k ní s plnou parádou. Opět výborný díl. Do detailů popsané neuvěřitelně "dobré" praktiky sekty, která se Vám usadí v hlavě a vy jste jako loutka ve špatných rukách.
Tahle série mě ještě nikdy nezklamala

BaPe895
28.01.2023 1 z 5

Jdu proti proudu, ale Kim je tak nesympatická a vyšetřovàní postrádá logiku a vše je hluboko pod čarou uvěřitelnosti,že jsem dočetl jen s velkým sebezapřením.

LP113
27.01.2023 5 z 5

Tak tohle bylo velmi zajímavé, tentokrát opravdu nebyl kousek, který by mě nezajímal. Určitě doporučuji a nemůžu se dočka až v dubnu vyjde další díl. Celá série je naprosto úžasná.

wooloong
20.01.2023 5 z 5

Během několika dní druhá kniha o sektách, aniž bych to nějak plánovala. Ke čtivosti přispívají i krátké kapitoly, takže se dá knížka přečíst během pár večerů. Nějak mi přišla zbytečná linie s Drakem, ale třeba si ji autorka připravuje do dalších dílů, i když se zdá na první pohled uzavřená.

oleg
18.01.2023 5 z 5

Tak toto byla opět jízda, velice zajímavé téma, stránky jen lítaly....

Pája699
18.01.2023 5 z 5

Autorka umí vážně psát! Ta musí vtáhnout každého čtenáře na svojí stranu .-) Já opravdu nemám ráda knihy o sektách, ale u tohoto příběhu to šlo tak nějak samo. Kniha nešla odložit, ať jsem dělala, co jsem chtěla :-D Prostě mě to v táhlo a nepustilo. S napětím jsem čekala, jak to všechno dopadne. Vraha jsem si vážně netipla. Kim a její tým nezklamal, jako vždy. Byla jsem i ráda, že se tam objevila Fifi, pro mě skvělá postava :-) No prostě to byla další skvělá jízda.

bigben
15.01.2023 5 z 5

Další moje oblíbená vyšetřovatelka, jako vždy výborná zápletka a spojení všech příběhů až ke konci knihy. Taková dobrá poctivá a čtivá detektivka.

Cassidy.L
14.01.2023 5 z 5

Další díl a další příběh, nijak se opakující. Čtivé, napínavé a pro mne opět super.

March
12.01.2023 4 z 5

Musím říct, že tak jak jsem byla ze všech předešlých dílů naprosto nadšená, tak z tohoto dílu odvařená nejsem. Né, že by to byla katastrofa, Angela je pecka, to je jasný, ale tento díl mě neokouzlil. Musím souhlasit s Sigurd_Lesandi, některé věci se ne dostatečně vysvětlily, bylo to na mě takové točení v kruhu. Ale, i nadále jsem velkou fanynkou Angely a už teď se těším na další pokračování Kim a spol.

Ulala
10.01.2023 5 z 5

Sekty samo o sobě jsou zlo, jejich zasahování do životů lidí, zejména těch více ovlivnitelných a tím i slabších, je nehoráznost. Zde se autorka dostává pod kůži jedné z možných odnoží, která zotročuje a zneužívá. Velmi působivě a se znalostí věci se rozvíjí děj knihy, ve kterém Kim se svým týmem řeší další vraždy tentokrát nespáchané zloduchem, ale zneužitou dívkou, která podlehla sektě.

krychle
09.01.2023 5 z 5

Opět skvělá knížka. Čtivá, napínavá, dobře vystavěná, ale především oceňuju propracovanost a hlavně realističnost policejních postupů.

Prateri
09.01.2023 5 z 5

Jak já ty sekty nemám ráda! Ale kam jde Kim a její tým, tak jdu také. A nikdy nelituji. Vražedná mysl je kniha poutavá, která si zahrává s lidskými city, vraždí je do slova, a následná manipulace z člověka dělá poslušnou loutku, která skoro s radostí hopsá podle toho, jak je tahána za provázky. A pokud se tam objeví Kim, tak už víme, že začíná mít jakákoliv nepravost namále. Kamarádi čtenáři, kteří se těšíte na další díl této sérii, já se k vám přidávám.