Vražedná mysl

Vražedná mysl
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489584/bmid_vrazedna-mysl-Zxt-489584.jpg 5 970 970

Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Zdá se to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a Kim pochopí, že tady šlo o vraždu. Jak ji však vyšetřit, když všechny stopy už jsou nenávratně ztracené? Nikdo nezajistil DNA ani otisky prstů a tým kriminalistů nemá k dispozici nic víc než několik fotografií těla. A informace o Farmě jednoty, zdánlivě neškodném uzavřeném společenství, v němž dívka žila. Zjistit o něm něco bude těžké. Jedině že by do něj Kim nasadila svého člověka. Netuší ale, co všechno tím riskuje…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

Killing Mind, 2020

Ajrad1981
09.12.2024 4 z 5

Na začátku to bylo hodně dobré, přišlo pár zajímavých odhalení, ale celkově to pak nějak nevyznělo. Možná bych byla radši, kdyby K.D. byl s J. B. spolčený, to by teprve bylo vzrůšo. :-)
Pobyt Tiff na Farmě mě moc nebavil, těžko říct proč. Starý Bryantův případ vyzněl jaksi nepřesvědčivě, Stacyina dieta byla ukončená tak halabala, chybělo mi tam, jak to bylo dál se Sophií. A vůbec, pachatel hlavního případu byl sice překvapivý, a byť to mělo logiku, nebylo to pro mě uvěřitelné.

Warty
09.12.2024 5 z 5

Méně akční než ostatní knihy ze série, ale i tak velmi dobré. Prostředí sekt a způsob, jakým manipulují se svými ovečkami, byli zajímavě a řekla bych, i vcelku trefně popsané. Prostě další dobrá kniha autorky.

krejcovka76
26.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mě z celé série nejslabší díl co se týká případu (jestli to nebude tím, že mám averze na sekty a jiná podobná sdružení). Proto o * méně. Každopádně opět Angela ukázala, že je mistryní ve svém řemesle - normálně jsem se začala bát i o Fifinku, že tomu všemu "hezkému" podlehne. Skvěle vykresleno a popsáno, jen na můj vkus docela dost osob s podobnými iniciály a občas jsem se v tom ztrácela. Každopádně doporučuji celou sérii, opravdu se nebudete nudit :-)

emilieselden
21.11.2024 3 z 5

Můj třetí díl ze série. Průměrná detektivka, zanedlouho nebudu vědět, o čem to bylo.

martina8156
07.10.2024 5 z 5

Někdy malá křivda dokáže nahrát jakékoliv sektě k tomu, aby vám "vygumovala mozek", ovlivnila vás, přesvědčila o opaku a ovládala vás..

Kniha se četla velmi dobře i díky kratším kapitolám, což se v mnohých knihách neděje. Ale rozhodně to ostatním neubírá na atraktivitě a kvalitě.
Od této autorky jsem četla knihu první, mám tu ještě jednu, každopádně ráda se budu pídit po dalších, protože mají drive.
Doporučuji všem, kdo máte rádi krimi.

Luigi1
30.09.2024 5 z 5

Jsem moc rád že jsem tuto sérii sehnal moc pěkné čtení

Rejpalova-ségra
11.09.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem...teda jednou jsem si musela schrupnout... takže skoro jedním dechem. Kniha je skvělá a až do poslední chvíli jsem očekávala, že vrah bude někdo jiný. Zajímavá sonda do fungování sekt.

Allys
03.09.2024 5 z 5

Myslím, že táto kniha patří k tým nejlepším ze série. Působení sekt ve společnosti je často opomíjená téma a je potřeba se jí věnovat více.

V tomhle příběhu Angela vystihla dokonale tu plíživost a nenápadnost, jak se takoví lidé dokážou dostat do života i někomu, kdo na první pohled vypadá, že by se ho nikdy netýkalo.
Postava Tiffany byla příjemným oživením, dej plynul svižně a rychle jak je u autorky zvykem.

Dej nebyl tak akční, jako některé předešlé, ale vzhledem k témě bylo všechno, jak má být. Napínavý a kvalitně promyšlený příběh, který může být taky poučením pro běžný život. Teším se na další díl série.

Tereez8662
29.08.2024 4 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla moc začíst. Později šlo čtení samo. Autorka vybrala jako hlavní námět pozadí sekty. Jedna z jejich slabších knížek. Jiné knihy od autorky jsou lepší.

krevetka79
23.08.2024 5 z 5

Další díl s Kim a já jsem opět nadšená.
Pro mě co knížka od Angely Marsons to perla k čtení.
Knížka skvěle odsejpá díky krátkým kapitolám a znovu i díky prolnutí s jiným případem.
Téma sekty opět z jiného úhlu pohledu.
Jdu na pokračování.

marketa7
13.08.2024 4 z 5

Napínavé a velmi čtivé, zásluhou krátkých kapitol vám příběh ubíhá před očima jako F1. Doporučuji.

martineknatasa
03.08.2024 5 z 5

Paní spisovatelku mám v oblíbených . Zatím jsem vše z této série přečetla a líbilo se mi to. Čtu další díl. Je to prostě kniha jak má být.

tess.de.veles
17.07.2024 5 z 5

Moje první kniha od této spisovatelky, a už teď je mi jasný, že si od ní přečtu všechny, co seženu...
Nechápu, jak dlooooouho o její knihy neměl nikdo zájem... BRAVO!, že to nevzdala..., protože takovou výdrž jako ona bych já tedy rozhodně neměla!

Dashik
02.07.2024 5 z 5

Angela Marsons je prostě PANÍ SPISOVATELKA. Pro mě neodložitelná kniha přečtená za jeden den. Doporučuji.

Timkim
21.06.2024 5 z 5

Musím uznat, že tento díl mě bavil. Ne ani tak z hlediska vyšetřování, ale z pohledu informačního. Velice zajímavé bylo to, jak má teplota vody vliv na tělo do ní vhozené, nebo jaké je fungování, podstata a hierarchie sekty. Že bych se z toho posadil, to zase ne, ale na 95% to dalo.

mariva
19.06.2024 4 z 5

Jako detektivka a další příběh Kim velmi dobré, ale celá psychologie sekty je hrozně zdlouhavě popisována. Jinak skvělá postava Tiff, přes osobní problémy veselá a osvěžující.

ostranka
31.05.2024 5 z 5

Kim Stone je stále v dobré formě. Téma sekty je zajímavé (hlavně to, jak funguje, strategie získávání nových členů - i když tak jednoduché to snad není - jejich upevňování ve víře a příšerná manipulace), rozplétání vražd uvěřitelné a některé detaily rozuzlení překvapivé. Je vidět, že autorka měla oba případy v příběhu dobře promyšlené a že není vrah jako vrah, jak bylo na motivech jasně ukázáno. Jak se píše v knize, nic není jen černé a bílé a Bryantovo rozhodnutí v dané situaci schvaluju.

Kami33
28.05.2024 5 z 5

Další příběh Kim a jejího týmu. Hezky čtivé jako vždy.

mataj
06.03.2024 5 z 5

Na počátku zajímavého příběhu je smrt mladé dívky, která se jeví jako sebevražda, následně se ale ukáže, že tomu tak není. Vyšetřovatelé objeví, že patřila do podivné skupiny - sekty lidí, a tam se rozhodnou hledat vraha. Nasadí mladou Tiff, aby se v utajení nechala vlákat mezi ně a odkryla jejich fungování. A že to bude nebezpečné je jasné.
Navíc Bryant chodí jako tělo bez duše, protože se na svobodu dostane z vězení vrah a násilník, jehož vyšetřování se před mnoha lety zúčastnil.
U této autorky vím, že nešlápnu vedle a bude mě to bavit, což se i stalo.

lenkaabooks
04.03.2024 4 z 5

Začátek byl pomalejší, rozjezd už stál za to. A navíc téma sekty, to mě hodně zajímá. No, je to detektivka, takže o mrtvé není nouze.