Diabolské hry
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Keď nájdu zohavené a na smrť dobodané telo násilného zločinca, povolajú na miesto činu detektívku Kim Stonovú a jej tím, aby prípad čo najrýchlejšie vyriešili. Pri vyšetrovaní tohto brutálneho činu čoskoro zistia, že nejde o obyčajnú vraždu, ale o čosi oveľa vážnejšie a oveľa zlovestnejšie. Prípad naberá na obrátkach, doslova každý deň sa vynárajú nové, mimoriadne znepokojujúce fakty. Podivuhodná hra sa začína a Kim musí čeliť nemilosrdnému protivníkovi, ktorý sa zabáva vlastnými zvrátenými pokusmi. Zdá sa, že nebezpečný psychopat ju vytrvalo sleduje a pozná všetky jej slabé miesta, a tak každý jej krok môže byť posledný. Začína tušiť, že niečo bude v neporiadku aj s ľuďmi, o ktorých by to nepredpokladala. Lenže zatiaľ nemá v rukách žiadne dôkazy...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (SK)Originální název:
Evil Games, 2015
Opravdu pěkná detektivka, která stojí za přečtení. Druhý díl co jsem přečetla byl zajímavý a velice dobře se četl, téma originální.
To bylo bezvadně vykonstruováno a nemohla jsem se odpoutat a už se těším na další setkání s autorkou. Rozhodně doporučuji.
První díl se mi moc líbil, ale tohle bylo ještě lepší.
SPOILER:
Už několikrát jsem narazila na knihu, kdy člověk vezme spravedlnost do svých rukou a pomstí se podle svého. Z počátku jsem něco takového čekala i tady, ale bylo pro mě velké překvapení číst až takovou zvrácenost. Někoho takového jako byla ta "psycholožka" bych nechtěla ani za nic potkat. A pokud tato postava vychází ze skutečnosti.....?
Ten druhý případ byl taky dost otřesný, ale ten závěr a rozuzlení....Bomba. Něco takového bych neřekla ani omylem.
Jsem hodně zvědavá na další případ, Kim a její skvělý tým. Vážně skvělé! Doporučuji!
Teda to byla jízda, Kim je sympaťanda a ještě ke všemu ji to pálí, ale tak zdravě...vyšetřování několika případů je prostě velká zábava, není čas na oddych a to rozuzlení všeho....no, velká paráda.
Tak tenhle druhý díl série se mi líbil víc než ten první...nemohla jsem se odtrhnout... hodně se mi líbí postupné otvírání Kiminy minulosti a moc bych jí přála, aby došla klidu....a ta scéna se psem....no po dlouhé době jsem u knížky měla slzy v očích.... rozhodně doporučuji!
Wow... Po prvním díle jsem si myslela, že už to lepší být nemůže... A ono je.. Jsem zvědavá na další díl.
První díl se mi líbil,ale nenadchl mě tak,jak bych očekávala. Ďábelské hry byly daleko lepší a zajímavější.A jednak i vhled do sociopatovy osobnosti byl velmi zajímavý.Pokud má série s Kim zlepšující se tendenci,už se těším na další díly.Doporučuji!
Tak tohle se mi hooodně líbilo. Za mě super, hlavně ta linie vyšetřování o doktorce Alex, až mě děsilo, jak může člověk, tak lehce manipulovat s jiným člověkem. Vyšetřovatelku Kim a její tym jsem si oblíbila už v prvním díle a mé sympatie mají stále. Už se těším na další díl.
Musím říct, že už první díl se mi líbil. I když kvalit například Cartera podle mě nedosahoval. I přesto jsem se na druhý díl těšila a byla jsem moc ráda, když vyšel jako audiokniha, kterou namluvila Jitka Ježková. Ta by mohla číst i telefonní seznam a stejně by mě to bavilo.
Druhý díl ze série Kim Stoneové byl podle mě o třídu lepší než první díl. Bavila mě Alex. Mám ráda komplexní inteligentní zločince, kteří jsou pro detektivy výzvou a psychologické hrátky Alex mě opravdu bavily. Konec konců celá psychologická hra byla zajímavější než neskutečně brutální vraždy v jiných podobných detektivkách.
Baví mě i linka Kimminy mimulosti, kdy postupně poznáváme další a další detaily. Kim je mi hrozně líto, prošla si hroznými věcmi, ale vyšla z toho jako skvělý člověk. Přála bych ji, aby našla trochu spokojenosti a třeba by ji v tom mohl pomoci David?! Kdo ví, co přinesou další díly.
Dál oceňuji vsuvku s pejskem, která Kim dodala zase trošku lidskosti navíc.
Poslední věc, kterou musím na knize ocenit jsou sarkastické poznámky vyšetřovatelů, které mě baví a dodávají knížce vtip.
K dnešnímu dni 1519 hodnocení. To je fakt síla. Totéž platí i pro tento druhý díl o Kim, který jsem přečetl až jako předposlední. To ale nic nemění na tom, že to bylo parádní a husté čtení. Takže se dnes přidávám k většině těch nadšených a dávám plný počet.
Po prvním dílu jsem dala sérii druhou šanci a vyplatilo se. Hvězda dolů za mnoho jmen, které se mi pletly.
Zajimave tema, rychle tempo, perfektni. Dve dejove linky, u jedne presne vite o co jde a jste zvedavi, jak se to vyresi a u druhe zustane na zaver v soku…tesim se na dalsi dil
#audiokniha - Musím říct, že mi tenhle druhý díl přišel snad o špetku lepší než jednička. Občas mi běhal mráz po zádech, když jsem poslouchala. Musela jsem si poslech kouskovat. Ten případ byl fakt drsný. Což je vlastně pokaždé, když se jedná o děti. A tady se opět jednalo o děti, stejně tak jako v prvním díle. Ďábelské hry mají ale hlubší "kořeny", když to řeknu takto. Je to naprosto povedená kniha, a já se nemůžu dočkat, až vyjde v audioverzi třetí díl.
Bezvadné. Zajímavý pohled na případy psychologické manipulace, ke které není imunní asi nikdo.
Opet skvela kniha, pribeh mel hlavu a patu, skvele rozuzleni, kdy jsem ani jedno neuhadla a Alex me teda opravdu vytacela do extremu...
Mám ráda, když se autorovi podaří napsat postavu, kterou fakt nesnáším. A Alex jsem teda hodně nesnášela.
Další úžasný příběh. Tento díl byl spíše psychologický, ale i tak se moc dobře četl. Nevím proč jsem se této sérii tak dlouho vyhýbala....
Tyto knihy se čtou velmi dobře. Prolínání života hlavní hrdinky s celým příběhem přináší hloubku. Hlavní hrdinka musí překonat sebe sama a jít do případu celou svou duší, aby odhalila pachatele!
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatieAutorovy další knížky
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Mnohem lepší než první díl! Nezvyklé vraždy a ještě nezvyklejší vrah, to se Marsonsové povedlo.