Diabolské hry
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Keď nájdu zohavené a na smrť dobodané telo násilného zločinca, povolajú na miesto činu detektívku Kim Stonovú a jej tím, aby prípad čo najrýchlejšie vyriešili. Pri vyšetrovaní tohto brutálneho činu čoskoro zistia, že nejde o obyčajnú vraždu, ale o čosi oveľa vážnejšie a oveľa zlovestnejšie. Prípad naberá na obrátkach, doslova každý deň sa vynárajú nové, mimoriadne znepokojujúce fakty. Podivuhodná hra sa začína a Kim musí čeliť nemilosrdnému protivníkovi, ktorý sa zabáva vlastnými zvrátenými pokusmi. Zdá sa, že nebezpečný psychopat ju vytrvalo sleduje a pozná všetky jej slabé miesta, a tak každý jej krok môže byť posledný. Začína tušiť, že niečo bude v neporiadku aj s ľuďmi, o ktorých by to nepredpokladala. Lenže zatiaľ nemá v rukách žiadne dôkazy...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (SK)Originální název:
Evil Games, 2015
To byla zase rychlovka :-) Autorka se s tím nemaže, děj fičí jako namydlený :-) Ale jsem ráda, že jedna z postav je pouze fiktivní, brrr :-D Je fakt, že Kim má trochu moc dokonalý čich na všechny pachatele, detaily.. tak hurá na další :-)
Skvělé pokračování s Kim Stoneovou. Autorka si nevybrala lehké téma, ale poprala se s tím velmi dobře. Kim chce navíc někdo nalákat do léčky a ona musí zabojovat, aby vyvázla. A cesta k vítězství není jednoduchá… Skvělé, poutavé a návykové.
Musím do začátku upozornit, že kdo je jakkoliv citlivý na děti a násilí, ať na tuto knihu zapomene. Je ještě ostřejší než první díl, že i já jsem se občas musela otřepat. Jinak oceňuji jsou dobře rozložené kapitoly, knížka se dobře čte. Jediné, co bych vytkla, jsou trochu přehnané scény, které mi v jinak super knížce občas vadí. Viz. závěr u vody. Jinak je to super čtení a Kim jistě přiroste k srdci nejednomu čtenářovi.
První díl mě naladil, tento druhý mě ujistil, že je autorka právem mezi mými oblíbenci. Neskutečná jízda, napětí, dynamicky krátké pasáže, výborný styl psané a zase luxusní zápletka. Možná i o stupínek lepší než první díl. Luxusní počteníčko pro milovníky detektivek.
Druhá kniha autorky a musím říci že se mi moc líbila a v knize se dozvíte i něco o sociopatii.
Knihu doporučuji i přečtení...
A hnet jdu na další knihu.
Knížky od autorky jsou neotřelé a při začtení má člověk přelouskanou hned skoro celou knížku. Ani tahle kniha mě nezklamala a již mám koupené další dvě :)
Nazev knihy dokonaly.Naprosto dokonale vystihuje dej knihy.Alex,je opravdu dabelska ...Autorka zvolila a napsala skvele....
Klasika. Detekti-thriller. Oddychovka. Víc asi netřeba. Díl od dílu je lepší a lepší. Palec nahoru.
Další povedená kniha od této autorky. Je děsivé, že mohou existovat sociopati s takovou mocí. Nicméně přišlo mi, že jsou tu 2 příběhy, které spolu nesouvisí, a to mi vadilo. Ani jeden pak nebyl úplně douzavřený.
Postava detektivky Stoneové mě baví, ale zároveň mi jí je strašně líto a chtěla bych, aby se jí dostalo taky nějaké pomoci a trochy vlastního štěstí, tak doufám, že jí ho autorka časem poskytne. Tak trochu jsem doufala, že by mohla spřízněná duše přijít v podobě pracovníka ústavu...
Za mě je tohle nejlepší díl z celé série. Nejsem cílovka na detektivky, absolutně to nevyhledávám ale tuhle sérii jsem zhltla celou a je vážně skvělá a já byla naprosto naštvaná, že zbylé tři díly, ještě nejsou dopřeloženy.
Rozhodně doporučuju všemi deseti!
Další z dílů o Kim Stone a opět paráda. Pokaždé velmi originální příběh a na pozadí toho se nám rýsuje osobnostní profil Kim, který je také velmi zajímavý a jsem zvědavá, kam se bude vyvíjet. Mám koupené už i další díly a moc se těším, až se na ně vrhnu.
Tyhle knihy nejsou na méně hvězd než na 5*. O sociopatech skoro nic nevím, takže to pro mě bylo napínavý a musela jsem číst a číst. Opravdu velmi čtivý, akorát bych pár stránek zvládla o tom jestli Alex opravdu usvědčily. A taky ten případ sexuálně zneužívaných holčiček mohl být nějak líp douzavřený.
Ale jinak to je jízda a velmi mě tahle serie baví. Doporučuji.
Skvělé. Kniha má spád a čte se jedním dechem.Ďábelské hry byly hodně dobré.Perfektně namixované zápletky, postava Kim je sympatická, přečteno s nadšením.
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatieAutorovy další knížky
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
V rámci tohoto žánru asi opravdu fajn kniha. Jsem ve čtení detektivních a krimi příběhů nováčkem, dosud jsem se jim úspěšně vyhýbala.
Jediný problém mám trošku v tom, že Kim Stoneová mi přijde nereálná. Drsná, přímá, upřímná, úspěšná v zaměstnání ve kterém válcuje chlapy a ti jí to nemají za zlé. Kolegové ji nekriticky respektují. Trochu lidskosti jí má dodat těžké dětství a s tím související psychické bloky, které si nese celý život. U mě to málem prohrála, když nohou odstrkovala psa, ale vzala jsem ji na milost ve chvíli, kdy si ho vzala k sobě.
A příběh? Ten měl grády, bylo napínavé v tom smyslu, že chcete číst jak to dopadne, i když je to už velmi brzy zřejmé. Mám raději příběhy, ve kterých přijde nějaký překvapivý a šokující zvrat. Kde celou dobu nevíte, na čem jste. Tady to víte, ale to nemění nic na tom, že příběh a zápletka je fajn.