Hrad mrtvých

Hrad mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383387/bmid_hrad-mrtvych-pripady-kralovskeho-so-bTh-383387.jpg 3 81 81

Šlechtic Raimund z Pušperku doprovázel Elišku Přemyslovnu na její svatbu s Janem Lucemburským ve Špýru. S oběma se také vrátil do Čech a po Janově korunovaci konečně zamířil domů na svůj hrad Pušperk v podhůří Šumavy. Ke svému zděšení zjistil, že Pušperk je zcela pustý, jeho manželka Voršila a dcera Anna kamsi zmizely, zbylí obyvatelé hradu byli zavražděni. Raimund našel jen jejich tlející mrtvoly. V zoufalství se obrátil na svého přítele královského podkomořího Jindřicha z Lipé, který mu doporučil královského soudce Melichara z Roupova. Melichar a jeho pomocník Božetěch se nyní pokoušejí vypátrat, kdo povraždil obyvatele Pušperku a co se stalo s Voršilou a její dcerou Annou. Unesl je snad někdo a proč?... celý text

Ulala
31.03.2019 3 z 5

Jednoduchá, čtivá, ale vážně tomu chybí konec. Autor sice ukončil všechny dějové linky, ale jakoby narychlo bez patřičné tečky. Jinak ale jsou autorovy knihy super oddechovky. Určitě si přečtu pár dalších.

alnahu
11.12.2018 3 z 5

Kniha začíná velice pěkně ,kdy se vrací Raimund z Pušperku ze svatby domů na svůj hrad. Tam ho čeká nemilé překvapení hrad je pustý, manželka a dcera jsou pryč a ostatní obyvatelé hradu jsou povražděni. Další případ ,který musí rozluštit soudce Melichar a jeho pomocník Božetěch. Četla se dobře ,ale něco tomu chybělo.

KikiZ
12.11.2018 2 z 5

Tak knihy pana Bauera považuji za takové jednodušší, pro nenáročnější čtenáře, nicméně nepostrádající určitou zábavnost. Na těchto příbězích o soudci Melicharovi mi trochu vadí, že jeho pomocník Božetěch je takové trdlo. Kdyby měl trochu víc za ušima, tak bych si ho snad i oblíbila.

Macek58
21.10.2018

Pěkně jsem se rozečetl a najednou byl konec, jako by této knížce chyběla druhá polovina.Že by ji v tiskárně zapoměli natisknout?