Poslední pozdrav
Jitka Ludvíková
Případy Moniky Hrubešové série
< 5. díl
Vypadalo to na poklidnou dovolenou a kapitán Baloun už věřil, že se ukouše nudou. Kdosi z místních mu však připomněl starý policejní pomníček a kapitán se pouští do pátrání na vlastní pěst. Brzy zjišťuje, že tehdy šlo o víc než o zpackané vyšetřování a někdo musel vrahovi pomáhat. Šťourání v minulosti se nevyplácí ani spisovatelce Monice Hrubešové. Staré mrtvoly přitahují nové a kapitán Baloun musí objasnit, zda spolu vraždy souvisí. Je třeba najít vraha dřív, než zemře další člověk. Bude štěstí i tentokrát stát na straně vraha jako před lety, nebo to bude další Balounův úspěšný případ?... celý text
První setkání. Od prvních momentů mi vadilo, že se v ději ztrácím. Hodně omáčky, která sice trochu jak děj postupuje polevuje ale pořád tam je. Buď jsem se v tom zamotala nebo jsem absolutně nepochopila jak na konci mohli vlastně na to všechno zázračně přijít. Kdo hledá odpolední nenáročné čtení u kterého nemůže (nemusí?) moc premyslet, je to volba. Mě ty detaily a omáčka vadily. Co nebylo na škodu, že se hlavní postavy detektiva a spisovatelky znají z předešlých dílů, přesto nezaznělo nic co bychom v nich museli hledat. Za to * navíc. Asi další díly zatím hledat nebudu.
Pěkná česká detektivka s dobrou zápletku o utonulé dívce v rybníku Kachlička na Vysočině, příběh s fajn rozuzlením a příjemnou cestou k "rozluštění" motivu. Mám ráda knihy, u kterých není ihned jasné, kdo je vrah. U vysvětlení vraždy mi přišlo, že šlo o až moc náhod naráz na to, aby to byla pravda, ale i tak byl příběh uvěřitelný. Mrzelo mě, že nebyli více popsáni dva muži s košíky v lese nebo zmíněn vztah s manželkou komisaře Balouna na konci knihy, takže od autorky určitě zkusím i jiné knihy, třeba se o nich ještě dočtu tam.
To, že je kniha už pátým dílem v sérii, mě nepřipravilo o nějaké zásadní informace, abych v příběhu tápala, ale určitě si sérii dočtu zpětně.
Zdařilá detektivka z českého prostředí, čtivá, uvěřitelná zápletka, dobře vykreslené postavy a místy jemný humor. Spokojenost!
Průměrný detektivní román se zajímavou zápletkou. Takové letní počteníčko. Doporučuji.
Zdařilá detektivka, v níž autorka s místy mírnou ironií vypráví o vyšetřování utonutí mladé dívky. Případ vyšetřují kriminalisté z Jihlavy, na vlastní pěst vyšetřuje i kapitán Baloun (toho času na nechtěné dovolené) a pod nohy se jim plete i spisovatelka Hrubešová. Každý vloží svůj dílek do skládačky, až se z vyšetřování nešťastné náhody vyklube případ několikanásobné vraždy.
Napínavý a čtivý příběh z "dovolené". Dvojice Baloun a Hrubešová byli fajn a já si ráda přečtu jejich další případ.
Další česká autorka příjemně překvapila pěkně zamotaná detektivní zápletka...
Doporučuji, odpočinková, ale napínavá a čtivá kniha.
Výborně napsáno,velmi čtivé,ale kvůli závěru nemohu za sebe dát víc než tři.
Pozor,spoiler.
Nemohu uvěřit konci jednoho z pachatelů a u toho druhého mi chybí popis, jakým způsobem vraždu provedl.
Škoda.
Jinak velmi dobré.
Příjemná čtivá česká detektivka, poklidné odpočinkové čtení bez brutálních vražd, kapitán Baloun a Monika Hrubešová mě baví a budu se na ně opět těšit v dalším díle.
Čeští spisovatelé rozhodně detektivky umí! Jen je potřeba trošku hledat. Jsem ráda, že i tato spisovatelka se k tomu postupně propracovává, je to hodně čtivé, nechybí napětí, lidská stránka i psychologie. Mezi všemožně zapeklitými thrillery tohle skutečně pohladí duši toho, kdo sice chce trošku adrenalinu, ale žádné masakry. Doporučuji!
Příjemná kriminálka z vesnického prostředí s trochu colombovským nebo možná exnerovským detektivem. Úplně jsem kapitána Balouna viděla přímo před očima. Měl podobu herce Vlastimila Haška (starší vědí :-) ). Hezky se kniha četla.
Moc dobré čtení. A hlavně rybník Kachličku a vesnici Boňkov znám poměrně dobře. Několik let po sobě jsme tam jezdili na dovolenou.
Další ze zajímavých,čtivých českých detektivek.Příběh kapitána Balouna, ,kterému naservíruje manželka dovolenou ,aby si odpočinul, odjede napřed na vysočinu do Zámečku, kde ho čeká.Jemu se nechce, raději by řešil nějaký případ v práci.Ale to netuší ,že i na dovolené ho čeká zajímavý případ vražd ,sahající až několik let do minulosti a on pomáhá místní policii případ vyřešit.Dobré odpočinkové čtení.
První kniha od autorky. Čtivá česká detektivka. Líbila se mi rodina s kterou Monika byla na chatě.
Vysočina české detektivky a krimi pátrání v minulosti
2021 | Propast |
2021 | Vánoční případ |
2019 | Dotek vraha |
2023 | Srdce z ledu |
2022 | Poslední pozdrav |
Klasická česká oddychová detektivka bez zbytečných potoků krve je velmi příjemným počtením.
Koktejl namíchaný z jedné, na první pohled nešťastné náhody, osmnáct let staré sebevraždy a vyhořelého psychiatrického ústavu je velmi zdařilý.
Určitě se s kapitánem Balounem a spisovatelkou Hrubešovou nesetkávám naposledy.