Přívěsek z čaroitu

Přívěsek z čaroitu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540430/bmid_privesek-z-caroitu.jpg 5 5 5

Lucie je po smrti manžela nešťastná a marně hledá smysl života. Kamarádka ji proto vytáhne na poznávací zájezd do Slovinska, aby jí pomohla znovu objevit krásu života. Tam chce Lucie splnit slib, který dala své tetě Anny na smrtelné posteli – vrátit vzácný přívěsek z čaroitu jeho pravým majitelům. Cesta ji zavede do malebného přímořského městečka Piraň, kde se ocitá v srdci spletité historie a vášnivé romance ze vzdálené minulosti. Najde Lucie ve Slovinsku své štěstí?... celý text

Přidat komentář

MarieBerky
05.09.2024 4 z 5

Tohle bylo povedene, autorka se zlepšuje. Ty popisy jsou skvělé a i přiběh se mi moc líbil.

alnahu
05.09.2024 5 z 5

Příběh maminky dvou chlapců Lucie,které náhle zemře manžel a ona se uzavře do sebe.Její kamarádka Yveta ji chce pomoct a tak ji vezme na poznávací zájezd do Slovinska.Lucka toto pozvání přijme,tam se chystala již dávno,aby splnila slib,který dala před lety své pratetě-vrátit přívěsek z čaroitu, tam kam patří.Kniha má také druhou časovou linku,která se odehrává před druhou světovou válkou a tam začíná příběh přívěsku.Přečteme si nádherný příběh o tajemném šperku,autorka nás provede krásami přírody ve Slovinsku a Lucii se vyskytne naděje na novou lásku.


Danago
10.08.2024 5 z 5

Ideální příběh na letní čtení. Kniha právě vyšla a nakladatelství si nemohlo vybrat lepší dobu.
Hlavní hrdinka Lucie odjíždí na poznávací zájezd do Slovinska ale má k tomu ještě jedno poslání. Vrátit přívěsek z čaroitu zpět do rodiny kam právem patří.
Příběhem prochází dvě časové linky a to z doby těsně před druhou světovou válkou a linka ze současnosti.
S Lucií zažijeme opravdu velmi zajímavý a dobrodružný zájezd po Slovinsku, které nám autorka nádherně přiblížila a tím oživila můj dlouholetý sen Slovinsko navštívit. Samozřejmě nechybí ani lehká romantická zápletka s kapkou erotiky což autorka bravurně věrohodně umí zasadit do svých knih.
Linka z minulosti mě osobně opět zasáhla na tom správném místě. Život byl úplně jiný a v té době to dívky , ale ani muži neměli jednoduché.
Knížka je neuvěřitelně čtivá a já ji přečetla na jeden zátah. Nebyla jsem schopná se od ní odtrhnout. Takže mě stála zase jednu proběhlou noc. Ale rozhodně to stálo za to.
Moc doporučuji ženám, které mají rády nejenom romantiku , ale také cestování.