Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii
Zdeněk Šmíd
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Jedním slovem: NÁDHERA!!!!!!!!!!!!!!!
Dostala jsem od svého syna za úkol "prostudovat si ji", než mne vzal poprve na vodu...to jsem ještě netušila, že si tu srandu vychutnám na vlastní kůži :-))
Naprosto dokonalá kniha..Myslím že ten, kdo jezdí na vodu, se v tom najde. Tu si prostě každý vodák musí zamilovat..A nevodákům bych jí doporučila taky :)
Když jsem tuto knihu začal číst, moc mě neupoutala, ale jak jsem se více pročítal do příběhu, knížka mě začala bavit víc a víc. Její druhou polovinu jsem už četl skoro jedním dechem.
Příběhy vodáků byly také zfilmovány. Film jsem ale neviděl, a proto nemůžu srovnávat.
Na začátku knihy jsou 3 strany s vysvětlením vodáckých pojmů, tím pádem pro zkušeného vodáka je to jen opakování toho, co už dávno znám z letních prázdnin na vodě.
Každý vodák by si tuto knížku měl přečíst. Moc doporučuji.
Šmídova nejvtipnější kniha, jež se stala vodáckou Biblí. Skvělé návody jak si utahovat z háčků, kteří jsou sice příčinou všech nesnází v lodi, ale stejně je tam moc rádi máme. ;-)
Skvělá knížka, při čtení jsem prostě seděl v lodi a každá stránka mi připomněla nějaké moje vodácké zážitky.
Knížka skvěla, seriál o trošku horší. Jen škoda, že dneska už to sjíždění není taková romantika. Ale vzpourou háčků se za rok určitě nechám inspirovat :-)
humor vodáctví ilustrace, knižní malba Adolf Born, 1930–
Tisíckrát přečtená, naprosto dokonalá klasika. :)