Prospěchářka
Elyse Friedman
Alana Shropshirová je v nelehké situaci. Její otec Ed si těsně před sedmdesátkou začal se svou osmadvacetiletou ošetřovatelkou, což se vůbec nelíbí jeho synům. Teddy a Martin na svou sestru naléhají, aby jim pomohla otce „ochránit“. Alaně je však jasné, že jim ve skutečnosti jde jen o majetek, a odmítne se do kontroverzního románku míchat. Jako tvrdě pracující svobodná matka má mnohem důležitější starosti – a své zámožné rodině se už dávno odcizila. Když se však Ed s Kelly zasnoubí, bratři Alanu přesvědčí, aby za otcem přiletěla a společně s nimi se zlatokopky zbavila. Kelly je však mnohem prohnanější, než čekali, a Alana se zaplétá do stále nebezpečnějšího plánu plného tajemství a překvapení. Jak daleko jsou její sourozenci ochotni zajít?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ) , KalibrOriginální název:
The Opportunist, 2022
![Fleur213 Fleur213](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Byla to jednohubka, trochu jednodušeji napsaná. Autorka by měla ještě svůj styl vypilovat. Nicméně námět byl zajímavý a zápletka překvapivá, byť jsem ji v jádru tušila. Přece jen musím autorce přičíst k dobru dvě vážná témata, která do příběhu zahrnula. To mě příjemně překvapilo a zvedlo v mých očích hodnocení. Kniha není literárním skvostem, ale i přesto má co nabídnout. Nejspíš ji přečtete velmi rychle. Čekejte spíš psychothriller, ale žádné drsné ani krvavé scény. Spíš mistrně lstivou mysl.
![THERISA THERISA](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10667/10667.jpg?v=1381127938)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Výborná jednohubka! Skvěle napsané, výborně se to čte, autorka si vás trochu vodí a to je dobře. Nečekala jsem nic a dostala jsem výbornou úspornou knížku, kde se pořád něco dělo a hlavní hrdinka mi byla sympatická a fandila jsem jí (myšleno Alana :D). V závěru už tak nějak tušíte, ale i tak jste napjatí do poslední věty, zda se to přece jen ještě nezvrtne. Doufám, že se teď autorka zaměří na další tvorbu, evidentně jí to psaní jde!
![Dresia Dresia](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/206985/m_dresia-Mcq.jpg?v=1664803904)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Myslela jsem, že to bude psychothriller. Tohle bylo takové akční a moc mě to nebavilo, navíc mi to přišlo nereálné.
![DK197 DK197](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/46430/m_dk197-qVC.jpg?v=1656260301)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
KNIHA: Tenhle počin má prvoplánový název. Čekáte obyčejnou knihu o zlatokopce. Ale dostanete společenský román, pro někoho téměř thriller, o tom, co jsou lidé schopni udělat pro peníze. Pro dědictví. A odhalíte temná špinavá tajemství jedné bohaté rodiny... Zvraty i tempo knihy jsou naprosto skvělé. Všemi deseti doporučuji oběma pohlavím. Tentokrát berte moje čtyři hvězdičky s rezervou. Nejradši bych dala pět. Ale závěrečný zvrat mi prostě do celé knihy nesedí... Tuhle knihu jsem si přesto nečekaně užila.
![Pípasek Pípasek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Název knihy zcela neodpovídá obsahu. Očekáváte příběh zlatokopky. Začátek tomu i odpovídá. Ale s přibývajícími stránkami jde o vzájemnou nenávist, vraždy vypadající jako nehoda, intriky a jiné nechutnosti, z kterých se zvedá žaludek. Těch kostlivců ve skříni má rodina miliardáře prostě moc. A konec opravdu překvapí
Čtivá a napínavá knížka, to se povedlo.