Proteinholik
Garth Davis
Uznávaný chirurg specializující se na problematiku hubnutí Dr. Grath Davis představuje převratná zjištění v oblasti výzkumu stravy a zdravotního průmyslu, co se bílkovin týká, a vysvětluje, proč jsou pro naše zdraví škodlivé a proč nám mohou znemožnit snížit váhu. Více a více bílkovin opravdu je to správné? Ať už chodíte k lékaři, výživovému specialistovi, nebo k trenérovi, všichni radí jíst více bílkovin. Potraviny, nápoje a doplňky stravy jsou obohaceny o extra proteiny. Mnoho lidí používá bílkoviny k regulaci své hmotnosti, k získání nebo úbytku kilogramů, zatímco jiní věří, že jim dodávají více energie a jsou nezbytné k delšímu a zdravějšímu životu. Dr. Grath Davis se nyní ptá: Opravdu nás proteiny činí zdravějšími? Odpověď, kterou důrazně obhajuje, zní NE. Podle něj nás příliš mnoho proteinů ve skutečnosti činí nemocnými, tlustými a unavenými.... celý text
Přidat komentář
(SPOILER) Obsáhlá a studiemi napěchovaná bichle, jejíž cílem je dokázat čtenáři, že typicky masožravá strava nemusí být úplně to pravé ořechové pro naše zdraví. Mně se na knize líbilo snad úplně všechno a ač (zatím) nejsem vegetarián, přesto se snažím konzumaci masa omezovat co to jde. V dnešní době je pravidelná konzumace masa pouhým přežitkem, který v nás má vyvolávat pocit, že maso napěchované antibiotiky a vším možným je pro jeho konzumenta zdravé a naprosto bezrizikové.
Skvělá knížka, která rozumně vysvětluje jak lidské tělo funguje a poukazuje na to, že ne všechno co slyšíte kolem sebe a v televizi je pravda. Rozhodně si tohle přečtěte, pokud nemáte ani páru o výživě a bojujete se zdravím nebo s nadváhou.
Už na straně 10 jsem chtěl knihu vzdát, když jsem četl zda mám nějaké z vypsaných potíží, nemám ani jednu , maso jím, klobásky(domácí ovšem), prostě se mě to netýká, takže zbytečná četba pro mne, navíc zase určená nejen americkým pojídačům hamburgerů. V polovině jsem to vzdal, omílání pořád dokola jak už to u těchto knih bývá.