Protizánětlivá strava
Jessica K. Black
Jak předcházet srdečním onemocněním, artróze, cukrovce, alergiím a dalším nemocem Doktorka Black při své práci s pacienty zjistila, že složení jídelníčku významně ovlivňuje jejich zdraví i život. Ve své kuchařce proto vyloučila z receptů všechny alergenní potraviny, např. mouku, mléko, brambory a rajčata, ale zároveň uvedla dostupné a zdravější alternativy. Autorka ve svém průvodci zdravou výživou nabízí recepty od předkrmů přes polévky, hlavní chody až k dezertům a nápojům. Všechny její recepty jsou ověřené a mnohokrát vyzkoušené.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2013 ,Originální název:
The Anti-Inflammation Diet and Recipe Book, 2006
více info...
Přidat komentář
Skvělá kniha pro všechny, kteří se zajímají o vliv stravy na naše zdraví. Autorka má velké zkušenosti jako naturopat, kniha tedy vychází z její osobní zkušenosti, což je podle mě dost sympatické a důvěryhodné. Obsahová část mi přijde vcelku krátká, větší je část s recepty, což mě bohužel moc nezaujalo, neboť autorka je američanka a její recepty jsou tím dost ovlivněny. Celkový systém stravování je velice zajímavý, ale pro někoho může být příliš radikální(pro mě ne:-).