Prsten

Prsten
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397611/bmid_prsten-3hA-397611.jpg 4 29 29

Když se malý Alan rozhodne utéct z domova, vůbec si neuvědomí, že by se mu mohlo něco stát. Zkrátka musí nutně pryč. Cítí se nespokojený s přáteli, se školou i se členy rodiny. Pouze jeho sestřička je jediným človíčkem, který by ho snad mohl udržet doma. Bohužel je ještě příliš malá, aby pochopila, co její bráška prožívá, avšak na památku mu věnuje prstýnek, který jí kdysi koupil. A právě nedorozumění kolem tohoto malého kroužku způsobí, že je Alan prohlášen za mrtvého. Ovšem on o tom nemá ani ponětí.... celý text

Mikanadeta
25.12.2022 5 z 5

Milá oddechovka. Přečteno za 30 minut. Příběh se mi líbil.

vcela11
17.03.2022 3 z 5

Všichni umřou při autonehodě. Dál se to nedalo.

KnihomolkaEva
17.04.2020 2 z 5

Tato krátká kniha mě příliš nezaujala, dialogy mi přišly toporné a asi dvakrát tam bilo do očí opakování stejných slov.

ronave
06.01.2020 4 z 5

Napsala bych krásný příběh, ale nejde to ;-) Jako matka tří synů jsem se vžila do postavy matky, které utekl syn. Vše mě zasáhlo.... jsem ráda, že to dopadlo dobře.
Rychlé a příjemné čtení.

triatlet
03.01.2020 2 z 5

Nejnáročnější téma z letošní čtenářské výzvy. Obálka na mě vykoukla právě z ČV 2020, i když z jiného tématu.
Obálka se skutečně povedla...
Vlastní text není vlastně tak hrozný, i když cca 70 % děje se posouvá na základě dialogu. Příběh začíná takřka in media res, bez uvedení příčin odchodu čtenář sleduje útěk náctiletého kluka. Místa, která vymete, jsou tak různorodá, že se vlastně odklánějí od reality.
Druhá část textu sice rozvíjí mírně krimizápletku, ale tu ukončí deus ex machina ve víru nákupů uprostřed předvánoční Prahy.
Jazyk je celkem jednoduchý, floskule vlastně vadí, ale ne tak jako opakující se "horké polibky" :-)
Plusy: rozsah cca 37 stran + sourozenecký a ježíškovský motiv.
Podstatnější plus: vyzkoušel jsem propojení knihovny s nabídkou eknih :-)

ČV 2020 - 15. Kniha, jejíž obálka se vám nelíbí

Petronela16
07.08.2019 4 z 5

Pekny vianocny pribeh,precitane za chvilku.Pacilo sa mi, ze tam neboli zbytocne omacky a dej plynule bezal.Pre romantikov ako stvorene.Raz za cas mam rada taketo *jednobubky*.

jaroiva
19.05.2019 3 z 5

Po knize Naostro, která se mi moc nelíbila, jsem si řekla, že zkusím ještě od autorky něco jiného než pokus o erotiku. A protože jsem byla dopředu spíš skeptická, byla jsem mile překvapená.
Není to sice žádný literární skvost, spíš povídka než kniha, žádná extra složitá zápletka se nekoná, ale nezdá se mi to ani takový propadák. Aspoň je to trochu k zamyšlení.

Ana72154
25.02.2019 4 z 5

Jak jinak by to mělo skončilo než šťastně

Lka
06.01.2019 5 z 5

Krásný dojemný příběh...i slzička mi ukápla ...

Lucie_D
20.12.2018 5 z 5

Krásný příběh s dobrým koncem.

Jana Javorská
česká, 1964