První stříbrná kniha snů
Kerstin Gier
Stříbrná kniha snů / Strieborná kniha snov série
1. díl >
První díl trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů! Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou opravdu strašidelné. Ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci je to, že někteří o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
Silber: Das erste Buch der Träume, 2013
Úžasná kniha
Fakt NEJLEPŠÍ KNIHA NA SVĚTĚ!!!!!!
Ze začátku mi Grayson, Henry atd. prostě ta čtyřka připadala tak strašně nafoukaná a prostě příšerná, ale až se Liv s její rodinou nastěhovala spolu s mámou a Miou tak se Grayson začal chovat líp a dobře nakonec se ukázal jako starostlivý starší bratr ;)
Ale přezdívka sýrová holka... no nevim co říct trapnější přezdívku první školní den dostat fakt nemohla. Ze začátku bych vážně netipla že Liv a Henry budou spolu. A teď úplně jiné téma. Secrecy to je taková zmije! Ztrapňovat celou školu přes internet když máš skrytou identitu, fakt mě nenapadá horší strapňování. Jinak mě kniha absolutně zaujala doporučuji fakt super.
Ráda poznávám nové autory a toto "setkání" je milým překvapením. Kerstin Gier stvořila úžasně tajuplný snový svět, kde se fantazii meze nekladou a kdokoliv může být čímkoliv. Ne každému se zdá o duze a jednorožcích. Ve stínech se může totiž ukrývat i zlo.
Návyková, čtivá, originální atmosféra mě přikovala ke stránkám dokud jsem nedočetla. Postavy byly zajímavé, uvěřitelné a některé z nich i velmi sympatické. Také oceňuji úderný humor hlavních postav, zdařilému nápadu tleskám a na další díl se těším.
Po přečtení Drahokamů jsem se bála zklamání, že kniha nebude tak dobrá jako předešlé... ale bála jsem se úplné zbytečně. Příběh mě hned na začátku vtáhl do děje a úplně pohltil.
Upozornění: Pokud knihu čtete v knihovně, autobuse, na koncertě, nebo při hodině dějepisu(jako já), tak si knihu raději schovejte na doma... mohlo by se vám totiž stát, že se začnete nezastavitelně smát. A věřte mi, není zrovna příjemné, když na vás vyjeveně civí celý autobus ;)
Sérii Drahokamy jsem naprosto zbožňovala a proto nechápu, proč jsem tak dlouho odolávala této trilogii. Kerstin mě zase nezklamala, z prvního dílu jsem nadšená, příběh je skvělé koncipovaný, vtipný, napínavý a sny jsou moje oblíbené téma. Samozřejmě nemohu opomenout postavy, které si zamilujete. Liv, Mia a také Grayson a Henry, i záporňáku je tam více, ale nebudu nic prozrazovat. Secrecy si svoje tajemství zachová.
Na této knize mě zaujala obálka, a proto jsem ji musela mít. U příběhu jsem se zasmála a strašně dobře se mi četl. Tak jsem si hned běžela pro pokračovaní.
Skvělá knížka, jak se od Kerstin dalo čekat. Už se těším na další díly a doufám, že vydá ještě spoustu stejně dobrých knih :-)
Já bych se teda někdy taky chtěla dostat na chodbu mezi sny. Tohle Liv závidím.
Výborný námět a zpracování naprosto skvělé! Sice už nějaký ten rok nejsem cílová skupina, ale musím říct, že mě kniha opravdu vtáhla do děje. Je skvěle napsaná, svěže, lehce, přitom opravdu kvalitně. Až tedy na tu korekturu! Nevím, jestli se mi do rukou nedostalo nějaké vadné vydání, ale chyb tam bylo opravdu požehnaně. Nicméně se okamžitě vrhám na pokračování, protože styl spisovatelky se mi velmi líbí. Kdyby mi bylo 17, byla bych z této knihy asi dokonale unesená. Teď jsem prostě jen unesená :-)
Maximální spokojenost, výlet do světa snů se mi moc líbil. Čte se to skoro samo. Ačkoliv jsem byla k zápletce původně skeptická, musím přiznat, že to v příběhu funguje skvěle. Postavy jsou báječně vykresleny a autorka předestírá dostatek tajemství, která vás nalákají k dalším dílům.
Trochu šílené, ale jinak naprosto roztomilé!! Ani jsem od této německé spisovatelky nečekala tolik! Grayson? naprosto úžasný!!! A Henry? naprostý debil!!
Určitě toto snové putování doporučuji!
Nepatřím sice do cílové skupiny náctiletých, ale ''První stříbrná kniha snů'' se mi moc líbila. Paní Gierová prostě umí psát knihy, které jsou čtivé, napínavé a s neotřelými náměty. Za mě doporučuji a určitě si nenechám ujít další díly.
Od autorky jsem před lety četla sérii Drahokamy, která mi přišla opravdu dokonalá. Byla jsem zvědavá, jak na mě bude působit její další série, zvlášť ve věku, kdy už mi není náct. Ale Gierová dokázala, že její knížky jsou opravdu skvělé. I když už nepatřím do cílové skupiny, čtení jsem si užila. Příběh je zajímavě rozpracován a jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet.
Knihu jsem poprvé četla před třemi lety a okouzlila mě. Díky ní jsem se zamilovala do autorky K. Gier. Jelikož letos vyšel k sáze třetí díl, rozhodla jsem se zážitek osvěžit.
Došlo k lehkému zklamání. Napoprvé jsem byla uchvácena tajuplnými záhadami a napjatě očekávala rozuzlení. Bohužel se však zápletka ukáže jako velmi přímočará, tudíž napodruhé ztratí veškerou přitažlivost. V Drahokamech se autorce daří čtenáře mystifikovat mnohem důvtipněji. Jinak se (v Knize snů) lze jako obvykle spolehnout na zábavný děj, vtipné hlášky a příjemně ironickou a chytrou hlavní hrdinku.
Největším záporem knihy je překlad a následná (nejspíš úplně chybějící) korektura. Velmi často věty nedávaly vůbec smysl. Zmíním jednu perlu za všechny - "nohama si objala kolena".
Body kniha dostává za neotřelý námět a opravdu krásnou obálku.
Úžasný! Gierová to prostě umí! Opět vytvořila naprosto fascinující svět plný tajemna a záhad. K tomuhle se nedá říct nic negativního, je to prostě dokonalé. Čtivé, vtipné, sladké - přesně to, co od knížky potřebuju. Moc doporučuju a jde se na další díl!
Opravdu skvělá kniha, doporučila mi ji kamarádka a opravdu nezklamala. Budu se snažit co nejdříve přečíst i zbylé dva díly. Doporučuji.
Kniha se mi nelíbila. Pletlo se páté přes deváté a přišlo mi, že to nemá hlavu ani patu. Po sérii Drahokamy je tohle docela zklamání.
přátelství láska sny německá literatura pro dívky fantasy pro děti strašidelné příběhy pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Kerstin Gier nas opět překvapila novou sérii. Nenechte se ošálit, možná to nesahá předchozím Drahokamům ani po kotníky, ovšem, stále je to kniha kterou zhltnete za pár hodin. Prostě se od ní neodtrhnete! Kniha má úžasný a zajímavý námět založený opravdu na jistých vědeckých faktech, ovšem, samozřejmě je zde kupa fantastična :)
Jsem jediná, kdo si tak zamiloval Henryho a Graysona?