Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550360/bmid_prvok-sampon-tecka-a-karel.jpg 4 5546 5546

První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text

TerJac
30.12.2020 5 z 5

Svižné, čtivé, výstižné. Bavilo mě to. Není to asi kniha, ke které by se vracela, ale jako kniha na pobavení a oddech ideální.

LeSk
28.12.2020 5 z 5

Byla to jedna velká zábavná jízda. Šťávu to mělo od začátku do konce, velmi jsem se bavila, kniha přečtena jedním dechem. Mělo to hlavu a patu, těším se na filmové zpracování. Doporučuji.

Vendyorit
27.12.2020 5 z 5

Četla jsem Malý pražský erotikon a bála jsem se, že Prvok už mě tolik nezaujme. Přestože erotikon byl ještě o x levelů výše, i kniha Prvok mě bavila, četla se dobře. Jsem zvědavá na filmové zpracování. Ale pravda nenasmála jsem se u ní zdaleka jako erotikonu.

lajbour
23.12.2020 4 z 5

Trošku lituju, že jsem se ke knize dostal až přes upoutávku na film, protože jsem si do jednotlivých postav dosadil automaticky tváře herců. Nutno podotknout, že sestavička je to luxusní a především H. Čermákovi je role Karla psána přímo na tělo.
Samotná kniha je taková příjemná dobře napsaná jednohubka. Situačního i slovního humoru je dost, nicméně někdy je ten úsměv spíše trpký a tak jako v životě, přijdou na řadu vážnější situace...
Řekl bych, že je to takový pohled na svět očima člověka, který vidí sklenici většinou zpola plnou... Mimochodem, je mi 38 a jsem rád za dobré kamarády, které mám ;-)

Mandlevest
21.12.2020 5 z 5

Já vím, že by to nyní, těsně před Vánoci, chtělo nějakou romanťárnu s vánoční atmosférou, ale humoru není nikdy dost a v této době to platí 100%. A tak když jsem v knihovně (mimochodem, to je dnes také pěkný adrenalin ,navštívit knihovnu) narazila na 2. vydání , s filmovou obálkou, této knihy, neváhala jsem. Je to totiž první kniha pana Hartla a moje poslední jeho nepřečtená. Já patřím k táboru čtenářů, které jeho knihy, i přes místy peprné výrazivo , opravdu baví . A kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel (název se jeví mírně řečeno dosti těžkopádně,ale jen pokud jste ji nečetli, potom Vám přijde úplně jednoduše přirozený) mě nezklamala, možná se mi líbila nejvíce ze všech. Tentokrát se jedná o místy hořkosladké čtení s docela překvapivým závěrem, o krizi středního věku, o chlapském kamarádství , o snech a výzvách a samozřejmě o lásce, naplněné i nenaplněné. Jak se s tím vším poperou? Přečtěte si to. A i když nechodím na zfilmované romány, které se mi v knižní podobě hodně líbily, abych nebyla zklamaná, tento si asi nenechám ujít. Obsazení je opravdu luxusní.

S Ditou se nedalo kromě manikúry, kosmetiky a morčat skoro vůbec o ničem bavit. Kromě absolvovaného kurzu péče o nehty neměla žádné vzdělání a jejím jediným koníčkem byla dvě morčata Lisa a Britta, pojmenovaná podle kamarádek z Dětí z Bullerbynu. Což byla jediná knížka, kterou kdy Dita přelouskala.

Lily101
19.12.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla podruhé (a to já nedělávám). Poprvé jsem ji četla v době před mou maturitou. Tehdy mi bylo i trochu líto, že není víc známá, neb autor ji napsal dobře.

Dnes si myslím, že si knihu přečtu min. ještě jednou (třeba v době, kdy mi bude 38 let?) . Je to taková jednohubka, odreagovací kniha a za mě hodně chlapská (vůbec jsem si nepamatovala, že byla až tak...no chlapská).

Madi
17.12.2020 4 z 5

Hezky se to četlo, děj utíká ani nevíte jak.
Líbilo se mi to o dost víc než Erotikon a Víkend.
Na film se podívám, kupodivu v něm nehraje Langmajer.

Lucyiel
14.12.2020 4 z 5

Před Vánoci se vždy snažím číst odlehčené knihy. Po této jsem sáhla, aniž bych o ní věděla více, než že se na její motivy teď točí/točil (?) sranda film. A byla jsem moc mile překvapena. Přečtené stránky letí jedna za druhou, kapitoly mají ideální délku pro čtení před spaním. Bavila jsem se a všem čtyřem chlapům fandila. Karel a Prvok jsou jednoznační sympaťáci, s nimiž není problém názorově souznit a dle mého názoru táhnou celou zábavnou nit knihy. Hodnotím to jako velmi příjemných pár hodin čtení na vyčištění hlavy.

jprst
11.12.2020 3 z 5

Nic mimořádného jsem neočekával, takže jsem byl spíše příjemně překvapen. Nepříliš složitý a přitom docela vtipný příběh, který příjemně pobaví, ale na druhou stranu nic, k čemu bych se někdy vrátil.

_Divočák_
30.11.2020 5 z 5

První knížka od Hartla, se kterou jsem se setkal. A už po téhle knize je to jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Moc vtipně napsáno, při čtení jsem se fakt smál. Naprosto parádní kniha, vtipná, s moc dobrým příběhem a velice fajn se četla.

anez66
29.11.2020 5 z 5

Parádní oddechovka. Moc hezký a vtipný příběh.

Ódin502
28.11.2020

Moje první kniha od Patrika Hartla a musím říct, že nezklamala. Sice to není žádné závratné dílo, ale člověk se u ní alespoň odreaguje a pobaví. Doporučuji. :)

bigal
26.11.2020 3 z 5

Dobrý řemeslník.

radus
24.11.2020 4 z 5

První knížka od Hartla, která se mi celkem líbila. Naštěstí není tady tolik zbytečných vulgarit ani sexuálních výplodů hodných puberťáka, které mi vždy vadily. Tak jsem zvědavá, jak dopadne film.

Jurfinka
22.11.2020 5 z 5

Super oddechovka po dlouhé době...

ses3
21.11.2020 3 z 5

Kniha se mi moc líbila, ale když jsem se zamyslela, tak vlastně nevím, proč. Je to takový jednoduchý, normální příběh. Tak asi, že je to dobře napsané. :-)

Zuzulinka
11.11.2020 5 z 5

Luxusní! Krásně napsáno. U knihy jsem se dost nasmála!! Vřele doporučuji knihu pro lepší náladu!

blacklucie
09.11.2020 1 z 5

Nečekala jsem žádný intelektuální výtrysk, šla jsem do toho s tím, ze to bude oddechovka.... ale že to bude tak prázdný, to mě překvapilo. Připadalo mi, jakoby to byl první počin 15ti letého puberťáka, který má dojem, že čím víc sprostých slov, tím vtipnější... možná jo, ale ne samo o sobě .

cukrovka
06.11.2020 4 z 5

Příjemné nenáročné čtení které nepostrádá humor.

Kaja1
05.11.2020 5 z 5

Veselá knížka s neveselým koncem. O tom, že říct pravdu je někdy jednodušší než lhát sobě, a hlavně druhým a před svým osudem stejně neutečeš. Mít kamarády je víc, než miliony v bance, protože peníze ještě nikomu štěstí nepřinesly.
Patrik Hartl jako spisovatel mě baví:))