Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Patrik Hartl
První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text
Humor Romány Literatura česká
Vydáno: 2021 , Supraphon (Editio Supraphon)Interpreti: Martin Hofmann , Patrik Hartl
Jako oddechovka, u které se nemusí příliš přemýšlet, je to ideální volba. Přečtenou ji má člověk za chvíli, pobaví se, zamyslí nad tím, jak jednoduché je zkomplikovat si život a jak těžké je to občas "napravit". Moc se těším na filmové zpracování, doufám, že to zvládnou a bude to stejně dobré jako kniha.
Kniha je prostě skvělá, to ne, že ne, ale co si budem, Hartlovi knihy jsou lehce vulgární. Je fajn, že umí věci nadlehčit, jeho knihy se čtou hrozně rychle a dobře, ale občas je toho vulgarismu na mě ažaž.
Hledala jsem oddechovou knihu, tak jsem sáhla po téhle. Patrik Hartl dokáže smutné věci natolik odlehčit, že vše vyznívá tak nějak pozitivně. Stejně tak i závěr knihy, ač neveselý, tak nad posledními řádky jsem se pousmála. Fajn kniha, lehce ulítlá, jako její autor :o) Přečetla jsem za tři dny. A naladěná na této vlně pokračuji Nejlepším víkendem.
Výborná oddechová kniha. Vtipné i pochmurné, jako ze života.
Je to zajímavý pohled do myslí mužů, z nichž každý má své vlastní problémy, odlišné od ostatních.
První moje kniha od autora a ano jsem spokojená. Určitě doporučuji,přidala jsem na seznam další jeho knihy.
Začátek fakt ujetej. Váhal jsem zda číst dál, jestli to bude tak praštěný v celé knize. Dal jsem knížce druhou šanci a dočetl ji. Místy je příběh předvídatelný, ale má spád a vyloudí i úsměv. Nakonec 4 hvězdy.
Super, jako vždy. Na začátku jsem se hodně nasmála. Ale konec mě trošku mrzel, bohužel v životě to tak chodí.
Pobavily některý hlášky a situace. Příběh působí příjemně obyčejně, lidsky, humorně. V paměti mi ale moc dlouho nezůstane. Taková čtivá jednohubka.
Tohle jsem přesně potřebovala! Skvělá oddechovka, která se dobře čte, jelikož je to vtipný, nápaditý a plný sympatických postav.
Nemuzu se ubránit myšlence, ze knize chybi nejake vyvrcholení ci poradna zápletka. Tema je super, zacatek je super,cte se super... a najednou je konec:)
Kazdopadne rozhodne lepsi nez erotikon a jsem zvedava na filmové zpracování:)
Nikdy neříkej nikdy! Stará dobrá rada, na kterou jsem si vzpomněla při čtení téhle knížky. Já si třeba po Okamžicích štěstí odpřísahala, že Hartlovky prostě nejsou čtení pro mě a že se dalším jeho knihám vyhnu uctivým obloukem. A to by byla vážně škoda, protože trampoty téhle nesourodé románové čtyřky jsem si nadmíru užila. Jejich vzlety a pády, dočasné euforie, které je vlastně nakonec nedělají šťastnější v dlouhodobém horizontu... Kam se člověk posune po pár desítkách let od sladkých gymnaziálních nácti? Jak moc je těžké správně kormidlovat svůj život? Protisráčské výzvy jsou jako odpověď na výše uvedené :-) A tu odpověď si musí poctivě najít každý sám. Prostě parádní pojednání o krizi středního věku. Pro mě osobně nejlepší autorova kniha.
Pohodové letní čtení... Taková oddychovka co se dá přečíst za pár hodin. Je to moje první knížka od Hartla, tak jsem nevěděla co čekat, ale nakonec jsem spokojená a přečtu si během léta určitě i další.
Moje máma a babička mi tuto knihu vrazily do ruky s tím, že si ji musím okamžitě přečíst. Jelikož české autory nečtu, tak jsem zprvu ne moc ochotně knihu otevřela a cituji babičku: "Uchcávala jsem smíchy!" :D Kniha nakonec putovala po celé rodině a všichni ji jen chválí.
Moje třetí knížka od Patrika Hartla. A opět (jako při první i při druhé knize) jsem se nemohla odtrhnout a četla prakticky kdekoliv a kdykoliv to šlo. Nádhera. Ani minutku se nenudíte. Ač v životě hlavních hrdinů knihy nebylo vše sluncem zalité a ani se nekonal vždy happy end ... tohle Patrikovi odpustíte. Vlastně ani vám to tak nepřijde, protože - jako v každé jeho knize - je to ŽIVOT.
Výzva 2020. Byl jsem ke knize trochu skeptický, ale po prvních pár stranách mě pan Hartl neskutečně nabudil svým nadšením pro věc a lehkostí jakou spřádal příběh čtyř kamarádů. Přečteno za dva dny a zvláštní je, že jak to první den vypadalo jen jako humoristická a notně odlehčená kniha na léto, tak na druhý den čtení mi zbylo pěkné drámo v podobě nevěry, rozvodu a smrti. Ale i o tom dokáže autor psát s lehkostí sobě vlastní.
A teď mě omluvte, jdu vyzkoušet zdalipak jsem sráč či nikoliv...
nevěra přátelství, kamarádství prvotina láska muži satira humor zfilmováno partnerské vztahy česká literatura rodina dobrodružství čeští spisovatelé rományAutorovy další knížky
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Moje třetí kniha od pana Hartla a musím říct, že to bylo úplně jiné, než Nejlepší víkend a Okamžiky štěstí. U téhle jsem se i párkrát nahlas zasmála. A Prvok je u mě největší borec ;-)