Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550360/bmid_prvok-sampon-tecka-a-karel.jpg 4 5521 5521

První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text

mamboleta
07.06.2018 5 z 5

Jednu dobu jsem v metru vídala spoustu lidí s touto knihou v ruce. Musela jsem si ji tedy přečíst taky. :) Je opravdu skvělá!

FofrNožka
06.06.2018 4 z 5

Tak nevím jestli bych splnila úkoly, do kterých se čtveřice pustila. :-) Asi bych byla za zbabělce. Príma knížka. Autora jsem si zamilovala.

Veru.Viti
05.06.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Styl Patrika Hartla mě velice zaujal. Bavila jsem se, smála jsem se a na konci jsem se dojala. Velice čtivá kniha, kterou ráda doporučím dál.

barcc85
30.05.2018 5 z 5

odpočinková četba

dqenisa
26.05.2018 5 z 5

Knížka byla moc hezká vtipná jen ten konec byl trošku smutny . Se čte se to dobře je to skvělá oddychovka .

Elisa.Beth
25.05.2018 4 z 5

Kniha mi bodla :-) Potřebovala jsem něco stylem psaní svěžího, čtivého, nepříliš vyumělkovaného. Bod číslo jedna splněn.

Potřebovala jsem něco, co mě lehce bez násilí a nucení pohltí. Bod číslo dvě splněn.

Bylo mi sympatický se chvíli pohybovat v mužském uvažování. V knize bylo tak jako hezky čisto :-D Žádné rozbředávání ve vztazích. Prostě se něco sem tam v životě posere, tak se to řekne, vyčistí a jede se znova. Žádný velký prostor pro ženskou domýšlivost :-D. Úleva.

nicole1990
18.05.2018 5 z 5

skvělá knížka brzy přečtená jak dobře se četla :-) akorát docela smutný konec:-(

Metcheque
11.05.2018 4 z 5

Skvělý humoristický počin, ke kterému jsem se dostal až v době, kdy největší vlna hartlerismu již opadla. Z toho by mohla být skvělá komedie točená Bohdanem Slámou!

Magriva
08.05.2018 4 z 5

Neskutečně čtivá knížka a nevadí mi ani trošku banální zápletka, jednoduše mě bavila. Několikrát jsem se zasmála, občas mi i ukápla slza, takové příjemné, oddechové čtení.

JessieEx
01.05.2018 3 z 5

Docela příjemný příběh o přátelství (a sexu - tím se bohužel pan Hartl hned zařadil na seznam českých autorů #Neumímnapsatnicpořádnéhoanižbytobyloplnésexu k Vieweghovi a Třeštíkové). Místy pobavil, místy dojal a četl se moc dobře.

happy-smile
30.04.2018 4 z 5

Kde se na tohle hrabe Viewegh. Patrik Hartl prostě umí psát vtipné romány a čtenář určitě neprohloupí, ať sáhne po čemkoli.

krejcovka76
29.04.2018 3 z 5

Všemi oceňovaný autor, který pro mě byl velká neznámá. Jedni chválili do nebes, druzí haněli. Pro mě zlatý střed. Knížka čtivá, příběh zajímavý a logické vyústění příběhů jednotlivých postav.

Anluck
27.04.2018 3 z 5

Téma mi asi nesedlo. Nevím, nelíbila se mi. Ale jsem ráda, že jsem jí přečetla až do konce, ten mě celkem překvapil.

kanitsuj
26.04.2018 3 z 5

Přestože jsem knihu četla jako poslední a patřím mezi ty čtenáře, kterým se podobný styl příliš nelíbí, příběh se mi zdál z trojice románů, které od pana Hartla dosud vyšly, jednoznačně nejlepší. Pozitivně hodnotím především zajímavý a zdánlivě banální nápad - hrdinové - bývalí spolužáci ve středním věku si uvědomují, že žijí životy, s nimiž nejsou spokojeni, a tak si vymyslí úkoly, které musí splnit, aby získali nové sebevědomí a neztratili respekt ostatních. Jednoznačně by se román dal rozpracovat lépe, o tom určitě není pochyb, také jazyková úroveň je tristní a ke konci jako by příběh ztrácel na tempu a autor potřeboval vše rychle vyřešit. Znovu se objevují závažná témata, o který se píše s nadhledem a humorně, aby vše skončilo v záplavě padajících konfet:-) Je to jednoduché čtení, pro nenáročného čtenáře, které po přečtení ihned zapomenete a tak je to třeba brát!

bonifacka
19.04.2018 2 z 5

Za mě slabé. Ale je to jen jeden názor z mnoha. Pana Hartla miluju, Erotikon byl úžasný, Okamžiky se mi také velice líbily, Provok mne zklamal. Někdo holt musí být poslední. Ale tesim se moc na další "hartloviny"

PWM
17.04.2018 2 z 5

Ve skutečnosti velmi temná a smutná kniha...

Težko lze nepropadnout hluboké trudnomyslnosti a pustému zoufalství z životní reality, ve které je jedno, kterou cestou se vydáte, protože vaše rozhodnutí budou vždy chybná a vše dopadne špatně. Jediným lékem je pak dosavadní hodnoty i způsob žití hodit za hlavu a začít znovu a jinak.

Prazvláštní “deus ex machina” knihy se pokusí, pravděpodobně neúspěšně, alespoň maličko zvrátit pocit marnosti, beznaděje a smutku, kterým Vás přečtení naplní. Prvoplánový humor se jej pak snaží maskovat - o to krutější je i kontrast k celkovému vyznění.

Celkově shrnuto: dokud jsem knihu nečetl, neměl jsem pocit, že by se mě krize středího věku jakkoli týkala...

Pajan28
16.04.2018 4 z 5

Pěkné nenáročné čtení.

Zdenas5
15.04.2018 5 z 5

Povedená kniha, bavila jsem se.

Hana62
15.04.2018

Oddychovka. To je podle mě nejlepší recenze. Místy humorná, bavila jsem se, ale rozhodně znovu ji číst nebudu.

Moncele
15.04.2018 5 z 5

Právě dočteno... v jednu chvílí jsem myslela, že jsem totálně šlápla vedla. Jsem ale ráda, že jsem to nevzdala...