V zajetí slasti
Nalini Singh
Psyové / měňavci série
„NAKOLIK JSTE OCHOTNI VĚŘIT SVÉMU NEPŘÍTELI…“ …zvlášť když máte v patách celou vlastní rasu?“ Konflikt mezi rasami Psyů a měňavců se vyostřuje – není divu, když si živočišní měňavci nadevše cení svobody a života, zatímco ledově chladní Psyové opovrhují emocemi a uznávají jen nemilosrdnou logiku. Křehké příměří už pro psyskou Radu neznamená nic, ne když má Rada na dosah svůj skutečný cíl: ovládnout všechny Psye, zničit individualitu a vytvořit jediný obří mentální úl, kterému by mohla vládnout. Do hry ale konečně vstupují klíčové figury – nejdůležitější postavou tajného plánu rady je Ashaya Aleinová, psyská vědkyně, která má za úkol vytvořit implantáty, jimiž by Rada z její rasy udělala otroky. Ashaya má ale vlastní tajemství: pod maskou dokonalé Psyky plánuje útěk s tím, co je jí na světě nejdražší – svým synem. Svět Psyů ale dávno rodinná pouta neuznává, a aby Ashaya dosáhla svého, má jedinou možnost – svěřit sebe i syna do rukou levhartího měňavce, který Psye nenávidí víc než cokoliv jiného…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2017 , Fantom PrintOriginální název:
Hostage to Pleasure, 2008
fíha pátý díl zamnou a já stále nevím který díl se mi líbil nejvíc,protože zatím všechny jsou naprosto úžasný :-)
Myslim, ze tentokrat to melo vsechno i to co mi minule chybelo a ten zaver... nechci spoilerovat... ale jsem rada jak to dopadlo:)
Tak a jsme u nás na konci. Doufám, že vyjdou další, protože podle mě to bude stát za to. Hrozně jsem si oblíbila Ashayu a jejího synka a ta její pošahaná sestra, panebože, to by člověk nečekal, co z toho vzejde. Dorian byl skvělej. Jeho proměna pro mě byla dojemná, tak dlouho jsem na to čekala s ním :)
V tomto díle mi připadalo, že je mnohem víc akce oproti erotiky, když to srovnáme s prvním dilem, což mi vůbec nevadí. Nevím jak ostatní, ale tohle mě už trošku vytočilo: Nalini píše u každého muže, jak je nebezpečný a na hraně a že ten další je na tom hůř než ten předchozí. Tak to už mě štvalo, ale chápu to :-). Jinak se to četlo samo, akorát mě mrzí, že jsem se těšila na reakce smečky, jak se Dorian proměňuje a ono nic. Nevadí určitě se dočkám v dalších dílech. :-) Také se líbí, že Nalini zahrnuje vždy do knihy i hrdiny dalšího dílu, takže už se těším na Mercy :-)
Knižní série, kterou si musíte přečíst je velmi čtivá, napínavá, plná dobrodružství, záhad a smyslných nebezpečných můžu, kteří vás nepřestanou ohromovat svou arogancí a smyslností. Už se těším na další žhavý díl!!!
Svůj názor na sérii jsem psala už u předchozích dílů, takže se nebudu opakovat. Proto jsem zmatená a nechápu, jak jsem se dostala až na konec pátého dílu, s myšlenkou, kolik jich v sérii je celkem. Ono to je vlastně stále to samé dokola, ale dobře napsané. Ano, vždy se trochu posuneme v rámci informací ohledně PsyNetu, ale v základě je to romanťárna, kde jsou všichni ti krásní a dokonalý postavičky, ať už jsou z jedné nebo druhé strany barikády. Jestli chcete na pár hodin nemyslet, doporučuji. Já si vždycky řeknu, že další díl už číst nebudu a najednou ho čtu a zároveň mi je jasný, že se pustím zas do dalšího, když vlastně nevím proč. Jo, vlastně asi ho, kvůli těm pár hodinám, kdy nemusím na nic nemyslel.
Skvělé pokračování série. Romantika mezi Dorianem a Ashayou byla super, ale úplně mě strhl naznačený postupný kolaps psyské sítě a změna světa tak jak ho hrdinové v knize znají.
Povedená romantická fantasy. Svět, ve kterém se střetávají Psyové, měňavci a lidé. Trochu mi to připomíná od Wardové její sérii Bratrstvo černé dýky, s tím rozdílem, že tady nejsou postavy tak černobílé. Občas můžeme i některého padoucha chápat a sympatizovat s ním. Stěžejní je romantická linka, v tomto díle vztah mezi Ashayou a Dorianem, ale i jinak se toho v knize spousta odehrává.
Tato kniha se mi moc líbila. Kdo máte tento žánr rádi, nedejte se odradit příšerným českým názvem - byla by to chyba. Doporučuji.
Nalini umí výborně popsat svět Psyů a měňavců...a už teď se nemůžu dočkat příběhu Hawka a Sienny :o)
V zajetí slasti je pátým dílem série o Psyích a měňavcích. Dostalo se mi akce i napětí, jen mi občas nesedly charakterově hlavní postavy (no, nemohu milovat všechny a Dorian osobně mě štval a Ashaya byla trochu nudná)Ale jinak se to rychle četlo, světový konflikt mezi rasami pokračuje a autorka umí psát napjaté scény, umí překvapit, vtáhnout čtenáře do děje a na konci jej vyplivnout s potřebou dalšího dílu. Takže ano, prosím - chci šestý díl!
Jak se popere kočka s vlkem, mě zajímá. A apokalypsa také, samozřejmě.
Jako obvykle je tato kniha pohodová oddechovka. Už jsem za tu dobu na autorčin styl zvyklá. Je to klasické romantické čtení. Rytíř na bílém koni zachraňuje princeznu a učí ji milovat. Líbí se mi autorčin svět, rozmanitost ras, i když všechny mají stejné kořeny. Jsem zvědavá koho dalšího přidá autorka do sbírky v příštím díle :-)
2014 | Otrokyně citů |
2015 | Ledové pohlazení |
2019 | Ohnivý cejch |
2017 | V zajetí slasti |
2014 | Předtuchy smyslnosti |
Skvělé pokračování, které přineslo zase něco nového. Nechybí akce ani napětí. A ten závěr? No prostě pecka rozuzlení. Vřele doporučuji :)