Pusinka
Sophie Hannah
Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě… První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , TympanumOriginální název:
Little Face, 2006
Interpreti: Jan Kolařík , Eva Novotná
Ze začátku jsem nevěděla, co si myslet, ale pak mě děj vtáhl a příběh se mi líbil. Zažít bych to určitě nechtěla. Za přečtení stojí
Kniha se četla dobře, ale jak mi Alice lezla na nervy a nemluvě o Davidovi... a konec? no i když možná trochu překvapivý, ale na zadek jsem si z něho nesedla. Což je škoda, protože námět byl dobrý. Lepší 3.
Závěr knihy mne hodně zklamal. Ještě tak 30 stránek od konce jsem se podivoval zdejšímu relativně nízkému hodnocení. Jednání postav sice bylo trochu podivné, ale o rozumně jednajících lidičkách by to asi moc čtivé nebylo, že. Jinak však četba poutavá se zajímavým příběhem a některé scény přímo špičkové. Rozuzlení děje však bylo, alespoň pro mne, vzhledem k předcházejícímu ději až příliš překvapivé k neuvěření. Škoda.
Před čtením této knihy mě několik lidí odrazovalo s tím, že je to náročné čtení pro matky. Po přečtení musím říct, že mě kniha příliš nezaujala a nevtáhla do děje. Spíš bych řekla, že je to odpočinkové čtení.
Napínavý příběh, téma, které mě skutečně zajímalo a bavilo. Občas jsem narazila na opakující se myšlenkové pochody hlavní hrdinky, ale zjistila jsem, že i když byly opravdu očividné, nijak mě při četbě nerušily. Konec byl zpočátku trošku zklamáním, ale vlastně; možná že díky tomu, jak jsou dnešní thrillery různě dějově překombinované a vyšperkované do nejdetailnějších ohromností, je pro nás jednoduchost nakonec stejně překvapující. Koneckonců, takový konec, jako byl v knize, jsem nečekala a to je pro mě hlavní. :)
Pro mne proste prumer. Cist se to dalo, ale ze by me pribeh a hlavni postavy nejak nadchly, to teda ne.
Tato knizka byla lepsi nez Bludna sdeleni, kterou jsem od dane spisovatelky cetl jako prvni.
Pro mě první kniha od této autorky a za mě asi nejlepší. docela slušně promyšlený děj. mohla bych říct že i trošku psycho. Když jsem to dočetla řekla jsem si : Cože?. Jak jednoduše dokáží lidé manipulovat se svou psychikou a chováním... No, zůstává mi zde rozum stát... Důvěra nejbližších je velmi důležitá...
Výborná kniha, prozatím definitivně autorčina nejlepší. Je tady svá, nesnaží se napodobit Agathu Christie a jejího Poirota - možná i to je důvod, proč je tato kniha tak čtivá? Kromě toho je i napínavá, zápletka originální a já jsem opravdu hltala každou větu. Rozuzlení mě překvapilo - příjemně, pokud se to dá v tomto případě takhle napsat... Za mne tedy hodnocení nejvyšší :-).
Tak takovou zápletku jsem rozhodně nečekala! Jak jsem se ponořila do děje, musela jsem číst dál a dál a nakonec jsem knížku dočetla na jeden zátah na úkor spánku. Čtivé, napínavé a šokující.
Kniha nezaujala, chování Davida mě znechucovalo, což mi knihu znusilo ještě více. Jinak mi přišlo, že vyšetřovatelé jsou trochu zabrždění protože jsem si některé otázky kladla o několik kapitol dřív než oni.
Moje první kniha od autorky. I když se dalo leccos předvídat, napínavé to bylo. Jen pasáže s Davidovým chováním se mi nelíbily a zdály se mi úplně zbytečné.
Celkem dobrá kniha, ale to nestačí. Potenciál to mělo, ale řekla bych, že až tak využitý nebyl, což je škoda. Ke konci mi to přišlo moc překonbinované a zároveň nedotažené a trochu nedokončené. Spisovatelka jakoby se hrozně snažila o zvraty a překvapení, ale to se moc nepovedlo. Knihu bych ale nezatracovala.
Až do konce 18. kapitoli (162 strana), jsem si říkala, že nejlepší pasáž z celé knihy je anotace. A přála jsem si, abych už byla na straně 318, ta totiž značí konec.
Ale začala kapitola 19. Alice vzpomíná, jak ji navštívila v ordinaci "Maggie Royleová" a nastal určitý zlom, tehdy jsem si poprvé na konec ani nevzpomněla. Ba naopak. Poprvé jsem se pořádně začetla. Konec se tedy nakonec taky dostavil. Sice mi chvílemi přišel lehce zmatečný (rozmluva mezi Simonem a Alicí), ale celkový dojem druhá polovina knihy napravila. Tak tedy 3*.
Takové normální, pro mě bych až řekla oddechové čtení. Pro někoho velmi napínavé pro mě lehce předvídatelné.
vraždy děti tajemství psychologické romány policie manipulace (psychologie) týrání mateřství únosy dětí rodinná tajemstvíAutorovy další knížky
2015 | Pusinka |
2014 | Vraždy s monogramem |
2022 | Dokonalé děti |
2015 | Bludná sdělení |
2008 | Ztráty a lži |
Označení bestseller mi na místě rozhodně nepřijde. Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, ale tak nějak ztěžka, děj se táhl jako žvýkací karamela. Již po pár kapitolách se dalo dost dobře odhalit, jak se věci mají. Žádný nečekaný zvrat, jaký mám u thrillerů ráda, bohužel nenastal. Charlie, Simon, David i Alice mě popuzovali svým chováním. Zbytečně moc času bylo věnováno hysterickým výlevům Alice. Jsem ráda, že jsem si knihu nepořídila za plnou cenu. Anotace na mě udělala asi nejzajímavější dojem z celé knihy.