Tajemství kovového domu
Ellery Queen
Hendrik Mosaz, stařec a bývalý zlatník si velmi zvláštním způsobem pozval několik hostů. Omylem se mezi nimi ocitá i ošetřovatelka Jessie se svým manželem, kterým není nikdo jiný než inspektor ve výslužbě Richard Queen.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1973 , SvobodaOriginální název:
The House of Brass, 1968
Audiokniha poutavá.
Příběh je nahuštěný podivnostmi, zakamuflovaný identitami a logika šátrá, kde by našla počátek.
Představivost se tu musí znásilňovat.
Aranžmá a scénář stojící na mamonu mi neučaroval.
Mal som z knihy obavy, keďže niektorí písali, že je sklamaním. Ale vcelku fajn čítanie (hoci zopár nelogickostí by som našiel). Ale k týmto knihám pristupujem ako k retro. Kto chce byť in, nech siahne po Nesbovi. 75 %
Skupina cizích lidí se sejde v domě, ve kterém se stane vražda. Ideální a známé prostředí detektivky, které snad vždycky musí zafungovat :-).
Klasická detektivka, která mně příliš neoslovila. Za pěknou obálku dávám tři hvězdičky.
Klasická detektivka, dobře se to četlo, více důležitých postav v příběhu, ale naštěstí nejsou sáhodlouze popisovány. Čtení tak na 2-3 dny někde na dovolené. Pokud si tuto knihu berete na dovolenou, přidejte jednu hvězdičku. :)
Musím souhlasit jedná se o klasický detektviní příběh a pokud na detektivky jste, tak je Tajemství kovového domu právě pro Vás. Kniha není příliš obsáhlá a tak se tam neobjevuje mnoho zbytečností a především je hodně čtivá. Za 2 dny jsem jí měla přečtenou a nedávno jsem se k ní vrátila znovu, zápletka se může zdát jednoduchá, ale to rozhodně není, já jsem byla nadmíru spokojená.
Poctivá, klasická detektívka s dôsledne vykonštruovanou zápletkou, pútavým dejom /rozpadajúci sa zámoček a jeho staručký majiteľ s bizarným sluhom verzus šesť nedočkavých dedičov/, gradujúcim napätím a tradičným, logicky zdôvodňovaným vyšetrovaním, pri ktorom je prácne vylučovaná jedna hypotéza za druhou.
1976 | Město malérů |
1983 | Čtvrtá strana trojúhelníku |
2011 | Tajemství kovového domu |
1981 | Drama desatera dní |
1966 | Smrt přichází oknem |
Fajn detektivka. Čtivá, vtipné dialogy.