Raději vidličky než nože

Raději vidličky než nože
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233618/mid_radeji-vidlicky-nez-noze-mzz-233618.png 4 9 9

Lepší zdravé jídlo na vidličku, než chirurgický nůž..., to je podtitul obrovského bestselleru deníku Nev York Times, který přesně vystihuje jeho obsah. Pouhá změna jídelníčku k tradiční rostlinné stravě vás může ochránit před civilizačními chorobami, jako je cukrovka, rakovina či srdeční onemocnění. Publikace vznikla na základě celovečerního dokumentu a její součástí jsou i názory a zkušenosti osobností stojících za tímto filmem. Přináší mnoho informací a rad důležitých pro osvojení příslušných stravovacích návyků a informace o výhodách jídel připravených z celých (neupravených) surovin, včetně 125 chutných receptů.... celý text

Přidat komentář

Metroušek
20.05.2020 4 z 5

Trochu fundamentalistická kniha, ale když jde o věc, prospěšnou zdraví i přírodě, tak to ještě skousnu. Spousta receptů a tipů na přechod na rostlinnou stravu se někomu hodí, argumenty pro vegetariánství jsou pádné, profily osobností ze stejnojmenného filmu zbytečné. Pobavil jsem se fiktivním varovným štítkem na maso, mléko a výrobky z nich. Jak to, že takové varování není povinné, EU?! Tak už jen pár citátů (nedovedu posoudit, jestli jsou pravdivé): Na každého amerického konzumenta masa a ryb připadá 270 usmrcených zvířat za rok, a 21 tisíc za život. USA mají 5% světové populace, a usmrtí, zkonzumují nebo vyhodí cca 20% zvířat, usmrcených na světě kvůli potravě. Zvířata chovaná na porážku vyprodukují 130x více odpadů než celá lidská populace (tady doufám, že je statistická chyba). Průměrná kráva dnes vyprodukuje 45 litrů mléka za den, což je 10x víc než by vyprodukovala přirozeným způsobem. Jen tak dál! Vzhůru do toho Báječného nového světa (Brave New World)!

Wikira
13.06.2017 3 z 5

Teoretická část knihy mi nepřinesla žádné nové informace. Recepty se mi naopak velmi líbily.


Samanicus
19.02.2016

Příběhy o přechodu na rostlinnou stravu. Zajímavé informace o přípravě neupravených rostlinných surovinách.

Autoři knihy

Gene Stone
americká, 1951
Colin Campbell
americká, 1934