Ráj mrtvých dětí

Ráj mrtvých dětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430900/bmid_raj-mrtvych-deti-QmB-430900.jpeg 3 367 367

Sebevražedné oběti z ideálních rodinných poměrů nevysvětlitelně končí své životy. V kulisách německého maloměsta se začnou množit záhadné, téměř rituální sebevraždy mladých lidí z jedné diecéze. Inspektorka Anna, která překonává životní krizi, je najata knězem a církevním vyšetřovatelem, aby objasnila důvod těchto činů. Anna je krásná, emancipovaná mladá žena s velmi odtažitým vztahem k církvi a smutnými vzpomínkami na ztrátu dítěte. Těžko překonává traumata prožitá při službě u policie, ale i přesto nachází přátele a smysl své práce. Na pozadí kalných podzimních dnů, zastrčených skladů a neustále hrozícího nebezpečí se pohybuje dvojice se statečnou vytrvalostí. Navíc vlivem přepadení a ohrožení života se mezi nimi začne vytvářet křehké pouto. Objeví se další kriminální čin, zneužívání dětí. A co hůř? Stopy vedou opět k církvi. Překvapivé rozuzlení odhaluje otřesné souvislosti zmanipulovaných smrtí mladých lidí. A na konci, po sérii děsivých zážitků bez oddechu, dva lidé nacházejí ve všem smysl a čistotu.... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: ekniha , Vendeta

Wo die toten Kinder leben, 2013

Makaja
02.10.2024 3 z 5

Knihu jsem dostala, tak jsem ji přečetla a .... detektivky mě pořád moc nebaví, to už musí být nějaká super extra a to tahle není.

Olous1
23.09.2024 3 z 5

Takové jednoduché čtení. Dobrý námět,ale překlad knihy byl špatný a kazil celkový dojem z četby. Jinak to celkem ušlo.70%.

verka5083
23.09.2024 3 z 5

"Ráj mrtvých dětí" je temný a napínavý thriller zasazený do maloměsta, kde se začnou odehrávat záhadné sebevraždy mladých lidí. Příběh nás zavede do prostředí diecéze, kde tyto téměř rituální činy spustí vyšetřování pod vedením inspektorky Anny. Anna, charakterizovaná jako krásná a silná, avšak emočně zraněná žena, je najata církevním vyšetřovatelem, aby odhalila důvod těchto tragických událostí. Její složitý vztah k církvi, prožitá osobní traumata a smysl pro spravedlnost dodávají příběhu další vrstvu napětí.

Pozitivní aspekty knihy zahrnují její velmi čtivý styl, který umožňuje doslova prolétnout příběhem během několika odpolední. Autorčin přístup k tématu je originální, což přináší svěží pohled na žánr detektivního thrilleru. Velkým plusem je také nepředvídatelnost zápletky – závěr knihy překvapí, protože já osobně jsem po celou dobu tipovat špatného viníka.

Na druhou stranu, jak bylo zmíněno, kniha by si zasloužila více prostoru pro rozvoj postav. Strohost v popisu postav může pro některé čtenáře působit jako ztráta příležitosti pro hlubší pochopení jejich motivací a vztahů. Postava Anny, ačkoliv silná a zajímavá, by mohla získat více prostoru pro svou osobní cestu, což by příběh ještě více obohatilo.

kniznisvetsjiri
09.09.2024 2 z 5

Jsou dobré a špatné knihy. A tahle kniha za mě, bohužel patří mezi ty špatné.
Nevím co mi vadilo víc, jestli překlad textu nebo to jak celkově kniha byla psaná. Příběh ve mě nevyvolal žádnou emoci, právě kvůli tomu jak byl psaný. Stroze. Za celou dobu jsou hlavní hrdinové tak málo popsaní že jsem měla problém si je představit a neutvořila jsem si k nim žádný vztah.
Příběh je to ale zajímavý. Překvapil mě konec. Ráda bych se pustila do pokračování ale mám obavu že to bude napsané stejným stylem a to už bych podruhé nezvládla.

JustWomen
26.08.2024 4 z 5

Originální hlavní postavy, šílené sebevraždy, k tomu zneužívání dětí, mělo to vše, konec mě překvapil. Myslím, že důstojné zahájení série.

Mathiola8
15.08.2024 4 z 5

Bylo to takové rychlé. Občas scházely návaznosti. Ale četlo se to dobře. Bez omáčky. A najednou konec

Galloway
14.08.2024 4 z 5

Hned první kapitola mě dostala do kolen a říkala jsem si, pokud to takhle brutálně bude pokračovat, asi si budu muset dávat trochu pauzu. Byla to hranice pro můj žaludek.

Nicméně příběh se docela zklidnil a začalo samotné vyšetřování. Hlavní hrdinové mi občas přišli až moc naivní – Anna jako bývalá policajtka, se občas nechá pořádně napálit a přichází jedna nakládačka za druhou.

Do vyšetření sebevražd se ještě zamotává zneužívání dětí a tato část byla taková nedořešená, takže doufám, že se v ní bude alespoň okrajově pokračovat.
Ačkoli v Boha nevěřím, kostely, církev, jeptišky, mniši apod. ve mně zanechávají velký pocit tajemna a zvědavosti. Takže se opravdu těším na další díly a doufám, že to nakonec hlavní hrdiny svede k sobě.

Lucciella_L
28.07.2024

Musím přiznat, že toto byl trošku "výstřel na slepo", neboť jsem měla knížku dlouho doma...

Anna je najata církví, aby pomohla jejich vyšetřovali vyřešit záhadné sebevraždy mladých lidí. Společně s Wagnerem ale narazí na něco mnohem horšího, než je ztráta mladých životů - a sice na zneužívání malých dětí, což je něco, co církví třese i dnes.

Postava Anny je mi hodně sympatická. Má dceru, se kterou se nesmí vídat, což ovlivnilo její život. Do toho nemá partnerský vztah, takže se to místy odráží i v jejích postojích, ale právě to dává knížce šmrnc.

Jsem zvědavá, kam nás zavede další díl!

TerkinKnižnySve
28.07.2024 5 z 5

Roxann Hill - Ráj mŕtvych detí

Počet strán: 243
Vydavateľstvo: #ediceknihyomega
Žáner: #detektivka

Musim povedať, že ma tato kniha prekvapila. Nevedela som do čoho ideme a bola som spokojná.

Anna bývalá inšpektora, ktorá prišla o dieťa a aj o prácu. Navštívi ju Kňaz, pretože hneď v úvode máme dve v celku brutálne sebevraždy.

Páčil sa mi postoj Anny k cirkvi, mám taký isty, páčil sa mi aj Wagner aj keď bol kňaz.

Pri riešení sebevrážd však prišli na inú a ešte horšiu vec, ktorá sa v cirkvi odohráva a mne za dvíhala žlč!

Dej bol výborný, bleskový, s ničím sa necrcali, nie raz sa dostali do nebezpečnej situácia, kde im život visel na vlásku!

Po odhalení jedneho zločinu, odhalili i ten hlavný a to ma teda prekvapilo, že kôli takej prktotine ale zas no byť v tej koži a mať zrejme psychické problémy... Nuž človek nikdy nevie kedy mu prepne.

Rozhodne sa teším na druhú časť a našu dvojicu.

Za #spolocnecitanie ďakujem
Eva Váchová Júlia Júlia
Lucia Tomková Lucie Dušková Lucka Chlebníčková
Nika Vachová
Nina Maybe
Petra Turnová Denča Krakovská Janka Gajdošová Liesel von Possenhofen

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #roxannhill #rajmrtvychdeti

Obsah:

#samovraždy #cirkev #zneužívanie

SilvieSisinka
20.07.2024 4 z 5

Mě se kniha četla rychle. Krátké kapitoly,originální děj.

Pavlnka
09.07.2024 3 z 5

Námět rozhodně zajímavý, četlo se dobře, ale celé to bylo takové nedomrlé, nedotažené. Možná to bylo překladem. Zkusím ještě jeden díl a uvidím.

Kristulda
29.03.2024 3 z 5

Podle názvu a obalu jsem čekala drsný thriller a jelikož jsem máma třech dětí, nějak jsem tuhle knihu pořád odkládala.
No ve skutečnosti to byla spíš detektivka a to hodně jednoduchá.
Ale má to potenciál, určitě si přečtu další díly, líbila se mi chemie mezi hlavními hrdiny, musím říct, že dle chování Pavla jsem si myslela, že si na duchovního jen hraje a ve skutečnosti je to policista či agent.
Rychle se to četlo, téma bylo nehezké, ale bylo to opravdu jednoduché, pokud spisovatelka v dalších dílech vylepší styl psaní bude to hodně dobré. Dávám 3,5* s tím, že zkusím další díl a to hlavně kvůli Anně a Pavlovi, byli mi moc sympatičtí.

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Moje první čtená detektivka a musím říct, že se mi moc líbila. Příběh se rozjížděl pomaleji ale myslím se, že to ničemu nevadilo. Anna bývalá policistka a kněz Pavel tomu říkám super dvojka na vyšetřování vražd. Má to super koncept, a oblíbila jsem si všechny postavy. Jediné co my troch vadilo bylo občas překombinování některých scén, normálně by to člověk nepřežil. Jinak ale opravdu super, kniha se mi četla dobře a další díly jsou jistota.

andy_nejedla
05.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku mě kniha nebavila, pak mě zas bavila, ale chvílemi mi to přišlo fakt překombinovaný. Od cca půlky jsem čekala, že bude problém s doktorkou a taky že jo. Dala bych 4/5, kdyby konec nebyl tak useklý. Nemám takové konce ráda.

postrach
28.01.2024 5 z 5

Tak to byla síla.

marrie5227
21.01.2024 3 z 5

Pomalý start, který ale čtenáře navnadí. Mezi hlavními protagonisty je dobrá chemie a hlavně probíhá laskavé seznámení se všemi postavami.
Pro začátek trochu divoké téma, vzhledem k problémům církve, ale čtenář nedokáže přestat!

p. Rochesterová
26.11.2023 4 z 5

Nenáročná a rychle přečtená detektivka...zajímavá hlavní dvojka...jdu do dalších dílů

kotoulek
18.09.2023 4 z 5

Nejprve jsem chtěla napsat, že nechápu, proč má kniha tak špatné hodnocení. Pak jsem si to ale rozmyslela, protože i přesto že mně se četla velice dobře a rychle to utíkalo a příběh se mi líbil, někomu mohla kniha navodit pocit znudění a neoriginality.
Jak už jsem řekla, mně se příběh líbil, jak téma tak styl psaní a nejspíše se vrhnu i na další díly této série.
"Padoucha" jsem víceméně odhadla ale i tak to byla příjemná oddychová detektivka.

m2056
06.09.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře ale není to nic převratného.

iv.ča
31.07.2023 5 z 5

Kniha se mi četla dobře. Příběh byl dobrý a na vraha jsem došla sama. To je taková oddechovka.