Řbitov zviřátek
Stephen King
Rodina Creedových se přestěhuje z Chicaga a usadí se v půvabném venkovském domě ve státě Maine. Otec – lékař, krásná manželka a dvě roztomilé děti. Zdálo by se, že jejich rodinné štěstí nemůže nic překazit, ale stačí smrt rodinného mazlíčka – a všechno je jinak. Nejděsivější sny ožívají a smrt není zdaleka to nejhorší…... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2019 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Pet Sematary, 1983
Nezapomenu když jsem to četl poprvé, bylo mi čtrnáct a k finále knihy se dostal někdy kolem jedenácté večer sám doma. To pak byl večr bez zamouřených očí. První Kingovka a hned parádní zážitek. Prostě mistr hororu jak se patří.
Tak jsem si zase jednou čtenářsky pošmákla.
U nás doma to vypadalo asi takhle: kniha, kniha, úkoly s dětma, kniha, kniha, kniha, večeře, kniha, kniha, kniha, uložení dětí do postele, kniha, kniha, kniha, kniha, romantika s manželem, kniha, kniha, kniha, kniha... Taky si říkáte, že to ten King nemůže mít v hlavě vůbec v pořádku?! Ale pro nás čtenáře jedině dobře, že? :-)
Typicky dokonalé popisy, charaktery, dialogy... naprosto realistické situace. Nemůžu uvěřit, že je napsaná rok předtím , než jsem se narodila.
Popravdě jsem byla docela zklamaná, ale to bude asi i trochu moje chyba. Knihu jsem už měla koupenou asi dva roky v knihovně a pořád jsem jí odkládala, jako, že tak super knihu si přečtu přece až za lepších okolností atd. Před měsícem jsem se k ní tedy konečně dostala a asi až moc jsem si jí vysnila. Vůbec jsem se u ní nebála, zajímavá samozřejmě byla, a originální jako vždycky od Kinga, ale nějak holt nesplnila moje očekávání. Až závěr to nakonec jakžtakž vyvážil, protože ten se mi líbil hodně, ale jinak celkově mi v knize přišlo, že se nic moc nedělo.
Čtivá, napínavá, do děje jsem se úplně vžila. No, konec mě dostal, nenechal mě klidnou ... Moje první kniha od Kinga a překvapila mě. Bojím se, že ostatní jeho knihy už nebudou tak zajímavé.
To je ale počteníčko! Výborná kniha, která napíná člověku nervy od začátku až do konce. Hranice a využití lidského vědění, dechberoucí popisy situací, působivé dialogy a duševní rozpoložení jednotlivých postav. Vypovídá o mnohém z toho, o čem se často nemluví, ale přesto víme, že něco takového existuje. A díky téhle knize nám to vyvstává přímo před očima. Při čtení hororů od Kinga má člověk skutečný pocit strhnutí proudu a polapení do něj.
Moje první setkání s Kingem asi před dvaceti lety, pamatuju si jak jsem se od ní nemohla odtrhnout. A díky ní mi jeho knihy zabírají v knihovně nejvíc místa ;)
Nejvíc se mi na téhle knize líbí to, že si nemůžete říct jako u většiny hororů "sakra, nechoď tam, ta je ale blbá!"... víte, že je to špatně, ale sakra, taky byste to udělali. Vždycky byste to udělali. I když víte, jak to dopadne...
Tak už zcela chápu, proč King tuhle knihu udájně nenávidí. Dobré psycho. Víc k tomu asi nemá smysl vypisovat.
Nedočetla jsem, i když se mi to docela líbilo, bylo to zdlouhavé a nebyla jsem schopná se začíst.
První půlka knihy pro mě byla super pohodovka - hezký a zajímavý příběh, trochu strašidelných věcí :-) Jelikož to je mé první knižní seznámení s panem Kingem, tak jsem byla fakt zvědavá, kam až to dojde a jak moc se budu bát. A v druhé půlce mi začalo docházet, kam autor směřuje a knihu jsem musela dočíst jedním dechem! Fakt super!
V první třetině knihy se nic moc děsivého nedělo, ale pak to začalo. Knihu jsem dočetla chvíli před půlnocí a to se pak usínalo...
Výborná kniha, která vrcholí bohužel až hodně ke konci. Skvěle pasáže, skvěle popisy a dialogy. King je proste mistr hororů.
Upřímně řečeno, jsem asi maličko rozpolcená. Trochu pomalejší rozjezd, "tankovat" mě to začalo až někde zhruba od poloviny a z konce opět lehká rozpačitost. Nevím... námět je nicméně velmi, velmi přitažlivý.
kočky zfilmováno americká literatura tajemství horory hřbitovy příšery, monstra vzkříšení nemrtví Stephen King, 1947-
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2016 | To |
První polovina knihy byla sice zajímavá, ale nijak zvlášť poutavá, trvalo mi dlouho než jsem se pořádně začetla. To co se však odehrávalo v té druhé, bylo čisté šílenství. Myšlenkové pochody, emoce a atmosféra jsou vykreslené takovým způsobem, že vás hrůza a hnus úplně pohlcuje. I v napětí si vás kniha bude držet pěkně až do konce, který nemohl být lepší.