Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463631/bmid_recka-kuchyne-marthy-elefteriadu-eKY-463631.png 4 12 12

Kulinářská tradice a kultura řeckého stolování v minulosti i dnes. Neměnné a charakteristické složky a ingredience řecké kuchyně (byliny a koření), nejznámější řecká jídla a nejčastější řecké omáčky a polevy. Přehled receptů na typické řecké předkrmy, polévky, saláty, pilafy. Nejrůznější recepty a způsoby přípravy masa, zeleninových jídel, ryb a plodů moře, ovocných zavařenin a sladkých moučníků. Nechybí ani výklad o přípravě a druzích kávy a stručný přehled řeckých vín.... celý text

Přidat komentář

PeťulaV.
11.04.2021 5 z 5

Moc hezká knížka. Mám doma už předešlé 3. vydání této kuchařky z r. 2004, ale i tak jsem téhle nové neodolala. Co se týče receptů, je to nejlepší řecká kuchařka, jakou znám a používám ji opravdu hodně. Toto nové už 5. vydání je reedice, takže obsahově až na pár receptů a chybějící rejstřík originálních názvů stejné, ale nově obohaceno o spoustu fotografií a krásnou novou obálku. I celkově je kniha hezčí, propracovanější. Teď už je to slast i pro oko, s obrázky zkrátka i víc potěší. Recepty jsou popsány dobře, nejsou nijak složité, akorát někde chybí bližší popis zařazení surovin. U některých receptů jsou suroviny napsány v ingrediencích, ale v postupu u samotného receptu už ne. Někdy je to trochu zmatečné. Ale kdo má rád řeckou kuchyni a chce si uvařit pravá řecká jídla, jaká zná z taveren a připomenout si alespoň trochu tu nádhernou dovolenkovou atmosféru, pro toho je tato kuchařka určitě skvělá volba a vřele doporučuji si ji pořídit. Každého "Řeckomila" určitě moc potěší. Výborný řecký oběd nebo večeře, k tomu nejlépe řecké vínko a hned je člověku zase líp :-)

Peleus
09.11.2015 5 z 5

Naprostý poklad, když si chcete připomenout atmosféru (co se týče jídla, pochopitelně) dovolené v Řecku!
Pokud toužíte i v domácím prostředí vytvořit jídla, které znáte z řeckých taveren a provonět kuchyni vůní stifada, kleftika či papoutsaki!
P.S. V létě mějte po ruce vychlazenou retsinu a nezapomeňte, nejlépe 7*, Metaxu (i když je zarážející, že samotní Řekové jí příliš neholdují)!


notburga
14.05.2015 4 z 5

Spíše takový rodinný receptář pro zkušenější kuchařky. Ale sem tam nějaký obrázek nebo náčrtek pro lepší vysvětlení postupu by neuškodil.