Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu přehled
Martha Elefteriadu
![Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463631/bmid_recka-kuchyne-marthy-elefteriadu-eKY-463631.png?v=1611325919)
Kulinářská tradice a kultura řeckého stolování v minulosti i dnes. Neměnné a charakteristické složky a ingredience řecké kuchyně (byliny a koření), nejznámější řecká jídla a nejčastější řecké omáčky a polevy. Přehled receptů na typické řecké předkrmy, polévky, saláty, pilafy. Nejrůznější recepty a způsoby přípravy masa, zeleninových jídel, ryb a plodů moře, ovocných zavařenin a sladkých moučníků. Nechybí ani výklad o přípravě a druzích kávy a stručný přehled řeckých vín.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu. Přihlašte se a napište ho.
![Peleus Peleus](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/66908/m_peleus-I0R.jpg?v=1541069614)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprostý poklad, když si chcete připomenout atmosféru (co se týče jídla, pochopitelně) dovolené v Řecku!
Pokud toužíte i v domácím prostředí vytvořit jídla, které znáte z řeckých taveren a provonět kuchyni vůní stifada, kleftika či papoutsaki!
P.S. V létě mějte po ruce vychlazenou retsinu a nezapomeňte, nejlépe 7*, Metaxu (i když je zarážející, že samotní Řekové jí příliš neholdují)!
![notburga notburga](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36030/36030-1Jv.jpg?v=1416314894)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Spíše takový rodinný receptář pro zkušenější kuchařky. Ale sem tam nějaký obrázek nebo náčrtek pro lepší vysvětlení postupu by neuškodil.
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Kniha Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu v seznamech
v Mé knihovně | 13x |
2004 | ![]() |
2007 | ![]() |
2018 | ![]() |
Moc hezká knížka. Mám doma už předešlé 3. vydání této kuchařky z r. 2004, ale i tak jsem téhle nové neodolala. Co se týče receptů, je to nejlepší řecká kuchařka, jakou znám a používám ji opravdu hodně. Toto nové už 5. vydání je reedice, takže obsahově až na pár receptů a chybějící rejstřík originálních názvů stejné, ale nově obohaceno o spoustu fotografií a krásnou novou obálku. I celkově je kniha hezčí, propracovanější. Teď už je to slast i pro oko, s obrázky zkrátka i víc potěší. Recepty jsou popsány dobře, nejsou nijak složité, akorát někde chybí bližší popis zařazení surovin. U některých receptů jsou suroviny napsány v ingrediencích, ale v postupu u samotného receptu už ne. Někdy je to trochu zmatečné. Ale kdo má rád řeckou kuchyni a chce si uvařit pravá řecká jídla, jaká zná z taveren a připomenout si alespoň trochu tu nádhernou dovolenkovou atmosféru, pro toho je tato kuchařka určitě skvělá volba a vřele doporučuji si ji pořídit. Každého "Řeckomila" určitě moc potěší. Výborný řecký oběd nebo večeře, k tomu nejlépe řecké vínko a hned je člověku zase líp :-)