Bouře
Carol Higgins Clark
![Bouře Bouře](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58767/boure-58767.jpg?v=1294331189)
Regan Reillyová série
Regan a Jack Reillyovi se rozhodli oslavit první výročí svatby v domě na pláži na Cape Cod, chtěli si užít klid a soukromí. Rozpoutala se ale bouře, která rozvířila i klid v oblasti, která jinak ožívá až v létě. Dům bičují provazy deště, stromy se nebezpečně ohýbají a Regan se těší, že nemusí ven a mohou se na to dívat z okna. Jenže se ukáže, že všechno je jinak. Jack se z nákupu vrátí se dvěma zvědavými sousedkami, kterým větev rozbila okno a nemají se kam uchýlit. Když to vypadá, že hůř už být nemůže, objeví se vyděšený mladík, který se stará o dům mimo sezonu, že právě objevil paní ze sousedství dole na pláži, spadla asi ze schodů. Jack s Regan se tam s ním rozběhnou, ale zjistí, že Adele Hopkinsová už tam není a celou pláž zaplavila voda. Všichni jsou přesvědčeni, že ji smetla voda. Kdo vlastně Adele Hopkinsová je? Ukáže se, že to nebude snadné zjistit, byla to samotářka. Regan s Jackem zahájí pátrání, chtějí sousedům, od nichž si dům pronajala, pomoci najít její rodinu. Podle polštářů, které Adele nakoupila, objeví krámek, který vedou dvě dívky. V diskusi na jejich webových stránkách se o Adele Hopkinsové objeví zmínka. Je to Adele, po které pátrají? Zdá se, že při oslavě prvního výročí svatby zažijí Regan s Jackem leccos, jen ne klid.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Wrecked, 2010
![janina66 janina66](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/248533/m_janina66-yYh.jpg?v=1567787826)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mně osobně se kniha líbila. Čtivá, kratší kapitoly, děj hezky odsýpal. Žádná hluchá místa. Regan a Jack mi byli sympatičtí. Není to detektivka v pravém smyslu, spíše bych řekla detektivní zápletka.
![Harold Harold](https://www.databazeknih.cz/img/users/73_/73341/m_73341-pQo.jpg?v=1459855054)
zpočátku mi přišla kniha při čtení zajímavá, odlehlé místo, několik domů, venku velká bouře, odpočinková detektivka. Ale přílišné střídání příběhů mě docela frustrovalo, až tak, že jsem knihu prostě nedočetl.
![jefff jefff](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Hodně slabá kniha, kde se nic moc neděje, zápletka je hodně vlažná a finále skoro zbytečné. Jedna z těch nejhorších knih, co jsem si koupil. Bohužel jsem v knize dal na pěknou obálku :-). Chyba.
![orinka3 orinka3](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Slabé, nudné. Kniha plná klišé. Čtivá, ale to knížku nezachrání, když chybí to podstatné: obsah. Je to vlastně plochá konverzační detektivka, která není vůbec napínavá a je napsaná tak, že by člověk nejradši zavraždil autorku. Hvězdičku nechávám za snadné čtení.
![Kubíííína Kubíííína](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jednoznačně musím dát nejvyšší hodnocení, a dal bych klidně i šest hvězdiček, kniha mě totálně uchvátila!
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
I přes několik pokusů jsem nedokázala knížku přečíst. Tohle není můj šálek čaje a této autorce se už v budoucnu vždy vyhnu
Nová AnglieAutorovy další knížky
1996 | ![]() |
2002 | ![]() |
2001 | ![]() |
2009 | ![]() |
2009 | ![]() |
Kniha se četla dobře, takový lehký příběh s detektivní zápletkou, docela fajn oddechovka.