Řeka bohů: Román ze starého Egypta

Řeka bohů: Román ze starého Egypta
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263031/bmid_reka-bohu-1kM-263031.jpeg 5 2247 2247

Řeka bohů / Rieka bohov série

1. díl >

Pravěký Egypt byl zemí faraonů. Královstvím vybudovaným na zlatě a legenda zničená chamtivostí po bohatství a po moci. Ústy neobyčejně nadaného otroka Taity je čtenář vtažen do velice živého a barvitého příběhu, který se rozvíjí s napětím a prudkostí již od první stránky, a tak se mu dostává možnosti vžít se do tajemna pradávných dob.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Alpress

River God, 1993

akdar72
27.07.2017 5 z 5

Tak opět, po nějaké době, kniha přečtená od začátku do konce jedním dechem. Hluboký zážitek, nezapomenete na ni.....

Romžiry
10.07.2017 5 z 5

Skvělá kniha, čte se sama.

Pulkrmon
04.07.2017 5 z 5

Brilantně napsáno....

Blekí
15.06.2017 5 z 5

Knihu jsem nečetla ani poprvé ani podruhé a rozhodně ne naposledy. Tahle kniha pro mě představuje tu nejvyšší možnou úroveň které kniha může dosáhnout. Kniha nikdy nenudí a přestože má přes 700 stran, čte se téměř sama. Je realistická, živá a postavy jsou tak mistrně zpracované, že si k nim snad nejde vytvořit osobní vztah.

Knihu bych nedoporučila jen těm, které láká tajemno a kouzlo starověkého Egypta, ale všem, kteří chtějí společně s šibalským otrokem Taitou prožít nádherný příběh plný dobrodružství. Před autorem opravdu smekám a velmi mu děkuji - tahle kniha pro mě znamená opravdu hodně.

harena
10.06.2017 5 z 5

Takovýto vypravěčský talent snad získal W. Smith přímo od pradávných egyptských bohů. Dobrodružný příběh , který podle starých svitků převyprávěl do formy přístupné modernímu čtenáři, mě uchvátil a těšila jsem se, až knihu opět otevřu a ještě před spaním přemýšlela, jak to bude dál. Dobrodružství, boj s nepřítelem, intriky, přátelství, hrdinství, nevěra, veliká láska hlavních hrdinů a zároveň skvělá atmosféra a trocha historie ze starého Egypta. Po zásluze je na 73. místě s nejlepším ohodnocením. Doporučuji.

Ishir
19.05.2017 5 z 5

úžasný román

Atanone
14.05.2017 5 z 5

Nádhera! Dobrodružství,historie,fantazie i trochu tý lásky.
Knížkou jsem byla uchvácená několikrát-tedy abych byla přesnější,tak pokaždé,když jsem ji četla

misicenka
11.05.2017 5 z 5

Krásná knížka :-)

Manyna
15.04.2017 5 z 5

Ačkoliv kdekoho může knížka zastrašit svojí délkou, tak se nenechte mýlit, čtením proplujete tak rychle, jako voda v Nilu. Příběh je postaven na osudu tří hlavních postav - Lostris, Taity a Tanuse, kteří se všichni bezmezně milují a musí za svůj život čelit několika výzvám. Pro milovníky starého Egypta je tento historický román nutností.

Olous1
19.03.2017 5 z 5

velice pěkná kniha,přečetla jsem jedním dechem.

Basetka
07.03.2017 5 z 5

Přemýšlím nad tím, co mě vlastně tak nadchlo. Jestli autorův styl, provedení Egyptem či oddanost, inteligence a láska Taity. Za mě je to jedna z nejpěknějších knih, které jsem měla možnost přečíst.

paprika75
07.03.2017 5 z 5

Super čtení, i když místy ne pro slabší povahy. Krásný příběh ... láska, magie, politika, intriky ... opravdu povedená záležitost. 5*

niknikita
03.03.2017 5 z 5

Řeka bohů je jedna z těch knih, které mne dostaly do čtenářského nebe.

Metroušek
12.02.2017 5 z 5

Jeden z nejlepších románů o starém Egyptě, u mne druhý nejlepší za nedostižným, geniálním Egypťanem Sinuhetem. Ostatní díly série Řeka bohů sílu první knihy bohužel nemají a téměř se nedají číst, jak jsou myšlenkově řídké a přes hodně akce a zvratů plytké.

BUBINA1971
08.02.2017 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, i když Sinuhet je stejně top. Doporučuji

dreamhex
28.12.2016 4 z 5

Hezký příběh ze starověkého Egypta. Knížku jsem kupoval naslepo a nakonec jsem nebyl vůbec zklamaný, ba naopak. Příběh rychle utíká a hlavní postavy si člověk rychle oblíbí. Jediné minus je, že konec jsem dočítal v noci, takže jsem se moc nevyspal. Knížka je určitě vhodná pro každého, kdo má rád historické romány.

delatrix
14.12.2016 4 z 5

Příběh určitě dobrý, ale kniha mi dala pořádně zabrat. Doporučuju všem kdo mají rádi romány a starý Egypt.

hana4834
07.12.2016 4 z 5

krásná kniha lepší jak film člověk se do toho začte ani neví jak

Archie
03.12.2016 5 z 5

Prvni desitky stran me - svym citem pro drama, popis nadherneho Egypta a Taituv pobyt u vezira Intefa - dostaly. Prostredek knihy mi pomerne zdlouhavym cestovanim a bitvami k srdci prilis neprirostl a ke knize jsem se vracel spise ze zvedavosti jak velkolepy pribeh skonci. Smithuv Egypt byl az prilis barvity a jeho spisovatelsky um natolik mistrny, ze jsem ustal i slabsi pasaze. Z postav navic vyzaruje jakasi nezkazena aura velkeho, romantickeho pribehu a jejich vzajemne pouto je dojemne. Poslednich 100 stran bylo ale naprosto kouzelnych a exoticka, omracujicim zpusobem popsana vyprava do srdce Afriky, spolu s rezonujicim zaverem a doslovem autora, nakonec z knihy uhnetla neco memu srdci velmi blizkeho. Na krasnou Lostris, bozskeho Tana a neurvaleho Kratase preci jen hned tak nezapomenu. Na lec krutou, zaroven vsak pohadkovou atmosferu starobile Afriky stejne tak.

karamelka33
22.11.2016 5 z 5