Řeka bohů: Román ze starého Egypta přehled
Wilbur Smith
Pravěký Egypt byl zemí faraonů. Královstvím vybudovaným na zlatě a legenda zničená chamtivostí po bohatství a po moci. Ústy neobyčejně nadaného otroka Taity je čtenář vtažen do velice živého a barvitého příběhu, který se rozvíjí s napětím a prudkostí již od první stránky, a tak se mu dostává možnosti vžít se do tajemna pradávných dob.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: 1999 , AlpressOriginální název:
River God, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka bohů: Román ze starého Egypta. Přihlašte se a napište ho.

Ve stresu a chvatu tuto knihu neotvírejte. Ale pokud se chcete lehce, pomalu, pozvolna a beze spěchu vnořit do barvitého světa starého Egypta a užít si autorovy znalosti nejen historie, ale i jazyka, nemůžete zvolit lépe. Bez jednoho otroka, jaký by byl osud Egypta?

Za mě překrásně napsaný dramatický historický román. Wilbur Smith je mým oblíbeným autorem a zde nemůžete “sáhnout vedle “.
Kniha Řeka bohů: Román ze starého Egypta v seznamech
v Přečtených | 3 625x |
v Mé knihovně | 893x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
přátelství, kamarádství Egypt láska otroctví faraoni mezilidské vztahy starověký Egypt paláce historické romány kastráti, eunuchové světová literatura na pozadí skutečných událostíAutorovy další knížky
1997 | ![]() |
1997 | ![]() |
2001 | ![]() |
1994 | ![]() |
2014 | ![]() |
Přiznám se,že první díl byl pro mně nářez.Další díly jako na houpačce,ale na každý pád je to pěkné počtení.