Vnitřní oko
Wilbur Smith
![Vnitřní oko Vnitřní oko](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382396/bmid_reka-bohu-iv-vnitrni-oko-5Wb-382396.jpg?v=1539065831)
Za vlády faraona Nefera Setiho postihne Egypt nenadálá pohroma - Nil, matka řek, vysychá a začíná umírat. Nad celou zemí visí hrozba zkázy. Faraon vyšle věhlasného mága Taitu v čele zvláštní výpravy, aby zajistil opětovné uzdravení Nilu. V průběhu putování naráží Taita na podivné úkazy a do jeho života znovu zasáhne i dávná láska, převtělení milované královny Lostris. Moudrý Taita se nechá vést jejími radami , zatím však ani on nemá tušení, jak strašlivý nepřítel ve vzdálených hlubinách černého kontinentu strojí další léčku.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno:Originální název:
The Quest, 2007
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Táto kniha je podle mě népropadák,ale jedna z nejslabších knih.První tři díly jsou vinikající ale tento kazí celou serii.
![vysypanel vysypanel](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21686/vysypanel-gmQ.jpg?v=1579021276)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Jo přesně jak píšou ostatní - Wilbur se nám pomátl. Nasadil tomu korunu když eunuch dostal zpět své "nářadí" :-)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Musím souhlasit s komentáři. Když jsem psala,že 3.díl nedosahuje kvalit dvou předchozích dílů,ještě jsem netušila co mne čeká ve čtvrtém... Bohužel,tato kniha patří k tomu nejhoršímu co Wilbur Smith napsal. Naprostá slátanina.
![ferda ferda](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13546/13546.jpg?v=1381127950)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Knihu jsem bohužel dočetl celou, ale to je tak, když někdo píše pokračování za každou cenu. Řekl bych, že tímto dílem to celé zkazil.Pohádky ať Wilbur nechá druhým.
![vic11 vic11](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knihu jsem dočetl, odložil a vrátil. Závěrečný díl tetralogie, k mému zklamání, rozhodně nedosahoval ani po kotníky prvnímu dílu. Mohu říci pouze bohužel...
![Corehead Corehead](https://www.databazeknih.cz/img/users/86_/8678/8678-F0h.jpg?v=1402079435)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tento díl mě ze všech bavil a zaujal nejméně.Na mě je tam až moc magie,trošku moc nadpřirozena a už to není srovnatelné s kvalitou předchozích dílů,zejména dílu prvního.Taita je stále sympatický,byť značně starý a nové postavy se snaží celkově přiblížit postavám z dřívějška.Ale na mě už je to moc...nejhorší díl.Nakonec jsem jej dočetl,ale tentokrát s opravdu velkým přemáháním.
![Zuzkanka Zuzkanka](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/4712/zuzkanka-FZg.jpg?v=1546251190)
knihu jsem nedočetla, protože mi to přišlo být už moc sci-fi.. prvních 70 stran jsem přemýšlela, jestli Wilbur na něčem nejede.. dál jsem nepřemýšlela a knihu odložila.. :/
Přečetl jsem, ale scifi moc nemusim... Asi nejslabší kousek od Wlbura Smitha...