Renegát

Renegát
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481726/bmid_renegat-H8p-481726.jpg 4 98 98

Agent JFK série

< 17. díl >

Někdo kráčí po časové linii směrem vzhůru a v rozestupu století přepadává jednu agenturní bázi za druhou. Zůstávají po něm zničené zámky, vyražené dveře, spálené přístroje a nakonec i mrtví. Časové paradoxy jsou nebezpečná věc i v paralelním metauniverzu a umělá supertinteligence GOD určí, že člověk, který má šanci sérii incidentů vyřešit s minimálním narušením kauzálního přediva reality je právě John F. Kovář. Jenomže lidé z třicátého století sledují i vlastní cíle a troglodyt odněkud z prehistorie je pro ně jen bezvýznamnou položkou na seznamu ztrát. JFK ví, že svůj svět si musí zasloužit … jen si není jistý, zda mu to opravdu stojí za to.... celý text

Přidat komentář

Poeta.kno
05.04.2024 3 z 5

V celku povedené dílo. A zmrtvýchvstání dokazuje, že je v této sérii možné cokoliv :D

Yarwen
12.06.2021 4 z 5

Zajisté jeden z nejlepších dílů s výbornou a propracovanou zápletkou. Ke konci knihy krapet chaotické, na druhé straně, zmrtvýchvstání pro mnohé určitě oblíbené postavy směruje můj palec nahoru - oddělení Bytewské vypadá jak po náletu, tak snad se oživená postava vrátí tento tým posílit... (72%)


Ingenír
06.02.2018 4 z 5

Další povedená věcička v této sérii. Příběh z hlubokého vesmíru má akci, děj a perfektní rozuzlení. Pár vad by se našlo, ale nejsou tak očividné.

T800
14.09.2017 4 z 5

Opět jeden z těch lepších příběhů v sérii. Celkem dost humoru, hodně napětí, spousty akce. Rychle se to čte a jen tak se na to nedá zapomenout.

NemmamSlov
02.05.2017 5 z 5

co dodat... Tomas Bartos sa dokonalo nadviazal nad predchadzajuce diele.....dej je plinuly a napinavy a samotny koniec urcite prekvapi.....je to jeden z tych lepsich dielov :)

Solgeon
21.11.2016 4 z 5

Krásně napsaná scifi i s příslušným zlidštěním hlavního hrdiny a odlehčením v podobě několika vtipných narážek. Neodhadnutelný děj je u Bartoše samozřejmostí. Díky.

Terva
13.09.2016 4 z 5

Materiál není určen do lidských rukou, mohl by ovlivnit deformace kauzality.

Agent John Francis Kovář je stále mimo službu a ve vyšetřování. Sice zmizel statut „Hledán živý nebo mrtvý“, avšak stále platí „Výslech nutný i posmrtně“ ale ani takové „maličkosti“ jej nemohou zastavit. Proto se vydává na další misi. Tentokráte se nejedná o cestování mezi realitama ale o čisté cestování časem. A to dost do hluboké budoucnosti a navíc daleko od rodné planety Země. John F. Kovář se dokonce na misi vydává s úplně cizími lidmi a tudíž netuší, komu věřit a komu ne.
Neberte mě doslova, ale tohle je celkem slušná Space opera. Je to v hlubokém vesmíru na stanici zvané Diamant obíhající Jupiter. Stanice byla přepadena blíže neurčenou skupinou a JFK to letí vyšetřit. Pobyt na této stanici je nebezpečný. Příběh je temný a ponurý a líbil se mi.

Malá ochutnávka:
Zvedl se z nepohodlného, příliš měkkého křesla a podíval se, co je v hotelové ledničce. Rýžové víno, rýžová whisky a pivo. Otevřel plechovku a napil se rovnou z ní. Rýžové pivo, co jiného. Přesto ji neodložil a vrátil se s ní k počítači. Nouze je nouze. Možná že po čtvrté či páté plechovce nebude chutnat tak divně.

Sice netuším, kdo je Tomáš Bartoš – což je pseudonym, ale svůj svět u Johna Francise Kováře si rozhodně zaslouží. Použil klasický humor (pudink byl nejlepší), napětí, akci a rychlé i rozhodné Kovářovo jednání. Všichni už víme, že Kovář je schopen obětovat miliony lidí a v takovém světle, v tomto temném vesmíru, nám byl naservírován.
Sice to není na pět hvězd, ale čtyři hvězdy z hlubokého vesmíru si tato mise zaslouží.

Z knihy jsem vybral deset citátů a pan Bartoš (kdo jsi?) je už má ve svém profilu.

Jeden na ochutnání:
Byla nahá a přesto nepůsobila jako nahá, oblékalo ji to, jaká byla.

Na konci této knížky a tohoto příběhu je vložena povídka s názvem „Agent Vincent Vega: Slzy Bohů“. Tuto povídku napsal Martin Stručovský. Komentář jsem přiložil i s ohodnocením. (Viz – Povídky)

fmash
11.01.2016 3 z 5

Bartošova parketa je zřejmě akce, a v knize je jí dostatek na tři hvězdy. "Civilní" děj je nanicovatý. A to předpokládám, že aplikace několika "krychlových kubíků" čehokoli kamkoli je jen překlep. Další díl, který zcela poplatně zaměření série nemá ambice. Taky že mimo sérii bych trojku nedal.

hoopoo
01.09.2014 5 z 5

Tak tento JFK mě naprosto bavil. Strhující děj, cestování vesmírem, detailní zápasení, krásně zpracovaný cizí svět a pěkné naťukávky na předchozí díly. No prostě 5*

orson
23.09.2013 4 z 5

Tento díl JFK jsem si vybral jen kvůli autorovi (napsal pěknou military sci-fi Žoldnéři) a teda opět mile překvapil - mělo to hlavu, patu, myšlenky i nápady. Tomáš Bartoš vymyslel pro svůj příběh dosti pěkný svět budoucnosti, měl by se k psaní vrátit a napsat další scifárnu!

OldaB
06.05.2012 4 z 5

Hardcore sci-fi, které staví především na nápadech a výborné atmosféře. Některé dějové nitky občas skřípou a konec, byť překavapivý, mi tam tak nějak neseděl. Zřejmě se poohlédnu po Žoldnéřích. Škoda, že autor s psaním přestal.

Část díla

Autorovy další knížky

2006  84%Žoldnéři
2015  71%Turbulentní vesmír
2008  77%Renegát
Skrýt reklamy