Reparát z lásky

Reparát z lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542167/bmid_reparat-z-lasky.jpg 4 58 58

„Jsi moc hodná holka, ale myslím, že už bychom se neměli vídat.“ Zpráva skončila a já ztuhla na zubařském křesle, když mi došlo…, že jsem právě dostala kopačky živě v rádiu. Potřebovala jsem, aby se se mnou můj přítel rozešel tím nejvíc ponižujícím způsobem, abych si uvědomila, že můj život potřebuje kompletně od základů předělat. A začala jsem novoročními anti-předsevzetími, ve kterých ani já nemůžu selhat: 1. Přestanu randit (chlapi jsou děsní). 2. Přestanu hubnout (čokolády se nikdy nevzdám). 3. Přestanu v práci tak dřít (prodávat hypotéky není moje vysněná práce). 4. Přestanu se snažit žít tak, abych naplnila něčí nerealistická očekávání (začnu žít tak, jak to nejlíp dokážu). 5. Přestanu se snažit zavděčit matce (není to možné). Ale číslo pět se ukáže být těžší, než se zdálo, když matka spustí kampaň, jak mě dostat zpátky k mému bývalému. Takže, jak nejlépe ji přimět, aby se mi přestala plést do života? Vymyslet si přítele – tedy, měl být vymyšlený až do chvíle, kdy jsem vyblekotala jméno svého souseda.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

The Do-Over, 2022


více info...

Přidat komentář

Wajny
včera 5 z 5

Knihu Reparát z lásky jsem přečetla během pár dnů a opravdu jsem si ji užila! Podle anotace jsem očekávala klasickou romantickou komedii, zaměřenou především na vztah dvou hlavních postav. O to víc mě příjemně překvapilo, že romantická linka zde nebyla úplně v popředí. Místo toho byl kladen větší důraz na hlavní hrdinku Persi, její osobní růst a sebelásku.

Persi je velmi netradiční hrdinkou v žánru romcom – je plus-size, má nízké sebevědomí a toxickou rodinu. Líbilo se mi, jak se postupně mění, otevírá se novým možnostem a učí se přijímat sama sebe. Její cesta k tomu, aby se konečně postavila za sebe, byla silná a inspirativní, a já jsem jí moc fandila!

Samozřejmě na to není sama, má vedle sebe někoho, kdo jí pomáhá. Nate, její sexy soused a svobodný otec (Lilah byla neskutečně roztomilá), byl skvělou postavou. Ocenila jsem jeho zralost a promyšlený přístup ke všemu. Navíc jeho role falešného přítele působila uvěřitelně.

Závěrečné drama mi přišlo trochu zbytečné. Přestože chápu ten strach (sama jsem to zažila), nebylo nutné to řešit tímto způsobem. Stačilo by si prostě promluvit.

Reparát z lásky stojí určitě za přečtení! Kniha zaujme svou čtivostí, pohledem na mezilidské vztahy a citlivým zpracováním vážnějších témat. Nabízí skvělou kombinaci humoru, vážnějších témat a romantiky.

Etule
21.09.2024 4 z 5

Trochu mi tam chybělo více toho jiskřeníčka jiskření mezi hlavními hrdiny, ale jinak to bylo super čtení. Persi byla celkem sympatická, ačkoliv to jak si nechala s*át na hlavu bylo občas nervy drásající, ale chápu, že pokud vyrůstala tak jak vyrůstala někde se to projevit muselo. Ale Mimi bavila (její moudra na začátku kapitol byla skvělá). A Nate byl sympaťak, který dostal plusové body za to, jak skvěle se choval a bez problémů převzal roli "přítele". Lilah byla taky super, bavil mě její celkem netradiční koníček - ptáci a tak. :)
Jen ten opět zbytečný konflikt před koncem, který by se dal vyřešit promluvením si... Ach jo. :D


Šárka88
20.09.2024 4 z 5

3+1*
Náhodou to nebylo špatný , sice to byla pohádková hodně čtivá blbůstka, ale dobrý. Hodně jsem si u toho odpočinula a sem tam se zasmála. Mimi jako vtipná vsuvka tomu dala trošku šťavku. Souhlasím s komentářem od knizni_blizenc.

Prokrastinuji
19.09.2024 5 z 5

Tak tenhle příběh mě opravdu bavil a četl se skoro sám. V něčem jsem s hlavními hrdiny dost soucítila, a totálně si zamilovala ty moudra na začátku každé kapitoly :D

Co je hlavní a dobré vědět - tohle podle mě není vyloženě typická lovestory, kdy si budete vzdychat, červenat se, pištět, či snít (nebo prostě to, co ve vás vanilkové romanťarny běžně vyvolávají) ale příběh, skrz který vám chce autorka i něco předat, a u mě se jí to daří. Řekla bych, že tohle je hlavě kniha o sebelásce, na kterou v honbě za vztahy často zapomínáme.

Jasně, má to něco z romantických komedií o předstíraném vztahu, ale o kolika hrdinkách z tělech knih můžeme říci že jsou plus size? Já kromě Persi zvládnu vyjmenovat už jen dvě (a ani jedna není z romcomu). Persi má navíc pedantskou matku, nízké sebevědomí, je people pleaser a její love interst se stará o dítě (btw úplně boží holčičku Lilah). Mně jako hlavní hrdinka sedla neskutečně. A nesmím tedy zapomenout zmínit ani sexy souseda Natea.

Jinými slovy tuhle knížku moc doporučuji úplně všem :D

knizni_blizenec
16.09.2024 4 z 5

Taky se vám stává, že kniha ve vás vzbudí nějaká očekávání, které absolutně nesplní? To se mi stalo zde

PERSI - Postava, která mi byla dost blízká a moc jsem s ní soucítila. Zaškatulkovala se do role poslušné dcery pedantské matky, co jí určuje život. Má nízké sebevědomí, není šťastná. Snaží se o Novou Persi (což časté připomínání mi kazili z toho radost). Byl to zajímavý vývoj postavy, ne ze ne, ale ke konci už jsem ji občas měla dost

NATE - tady bych se ráda rozepsala nějak více, ale získala jsem jen dojem, že je to hodnej chlap, co si špatným prošel a stará se o Lilah (tu holčičku zbožňuju! ). Jinak... Nevím, co víc říct.

Romantická linka - zde je pro mě kámen úrazu. Získala jsem dojem, že půjde hlavně o lásku se sousedem, že bude předstíraný vztah a bude to vybízet k trapasům, jiskření a i pikantních scén. Vlastně jsem nedostala nic z toho. Jejich láska bylo to poslední na seznamu autorky, co chtěla dle mého předat, a tak nečekejte nádhernou love-story.

Spíš než Reparát z lásky bych to nazvala: Reparát ze sebelásky. Kniha se zabývá více méně tím, jak se Persi snaží prolomit ten zajetý systém jejího nespokojeného života, jak se učí sejít ráda, nosit, co chce a dělat si, co si zamane. Oceňuji, že to nebyla rovná cesta k vrcholu, ale plná nástrah a nevzdání se.

MIMI - Tak tahle postava? Ta byla pro mě tahoun a boží postava, kterou jsem si zamilovala. Taková babička má grády, je úžasná a její moudra ve mně zanechaly opravdu stopy, že bych si to nejradši někam sepsala. Její citáty a moudra stojí za to.

Rodina - nejblíže mi byla Phee, v které jsem se občas taky viděla a měla ji moc ráda. Jejich máma byla ale tedy pěkný dáreček, z jejich řečí a touhou po dokonalosti mi bylo zle, nakonec se dozvídáme proč.

Autorka píše opravdu čtivě, zábavně, její styl jsem si užila. Co ubralo hodnocení byla jakási struktura děje (chvíli se děje to, pak to, najednou tohle, řeší se tohle, pak dlouhý časový úsek, na mě příliš krátké kapitoly, co působily někdy odflákle), působilo to na mě, že psala dle nálady, co zrovna chtěla rozepisovat a to mi nesedlo.

lena.o.knihach
05.09.2024 3 z 5

Romantické komedie s předstíraným vztahem zbožňuji a po nadšených ohlasech jsem myslela, že se k nim přidá i Reparát z lásky, ale mě neuchvátil tolik jako ostatní, bohužel.

Perci nemá míry štíhlé modelky a její matka jí to nikdy nezapomene připomenout. K tomu dostane kopačky od přítele a ani v práci to není žádná sláva. Poté se seznámí s novým sousedem, osmiletou holčičkou a všechno se zdá být na lepší cestě..

Romantická linka tady nehrála hlavní roli, na jaké jsem u podobných příběhů zvyklá a trochu mi v tomto případě chyběla. Autorka se více věnuje sebelásce a dalším tématům, přičemž vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny je vedlejší.

Četlo se mi to dobře a nejlepší byla “moudra na začátku každé kapitoly. Je to romcom, ale zas trochu jiná a ne každé romantické duši to musí vyhovovat.

Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace

andreamrs
04.09.2024 4 z 5

Persi je mladá žena,která je tak hodná, až je někdy hloupá. Snaží se všem zavděčit a naprosto u toho zapomíná na sebe. Nejdůležitějšími v jejím životě jsou její rybička a hodně zajímavá babička (mohla by Mimi dostat vlastní knihu, prosím?). Její perfekcionistická matka, dokonalá mladší sestra a pasivní otec mě teda docela štvali a Persi jsem tak moc fandila, aby se začala mít ráda. Kniha je hodně o sebelásce, o tom, že nemusíme být dokonalí, abychom našli lásku a štěstí.. A že dokonalost vlastně neexistuje. Kniha má nádherné poselství. Navíc ukazuje, jak úžasný život mŮžeme vést, pokud jsme odvážní a neplníme jen očekávání ostatních. Dobrý, že? Kniha je opravdu instatním zlepšovačem nálady.

No a pak je tady sexy soused Nate, který má svých trablí až až, ale Persi z nějakého důvodu nemůže odolat. Moc se mi líbilo, že hlavní hrdinové byli obyčejní lidé s chybami, nedokonalostmi, svými strašáky a nejistotami, a stejně vytvořili něco nádherného. Příběh byl reálný, plný odvahy postavit se za sebe, nalezení sebe sama, smíchu a opravdu vtipných až bizarních scén, krásná a milá romantická komedie s přesahem. Tuto knihu rozhodně doporučuji, nádhera!

Za recenzní výtisk děkuji @knihydobrovsky #spolupráce

Anna195
02.09.2024 4 z 5

Nečakala, že ma táto kniha tak prekvapí. Ak milujete vtipné romantické komédie, plné humoru, trapasov, lásky, sebapoznania, rodinných vzťahov, priateľstiev a sesterskej lásky, tak táto kniha je tá pravá pre vás. V neposlednom rade je tu úžasne spracovaná téma DOKONALOSŤ.

Na scéne máme konečne hrdinku, ktorá nezapadá do kategórie “modelky, hneď som si ju obľúbila - jej povaha, výrečnosť, humor a jej mysle ju robili pre mňa zaujímavou hrdinkou. Ani Nate nebol vôbec dokonalý hrdina, ale dokonalý pre Persi. A musím povedať to, kým Nate bol sa mi páčilo. Nečakajte, že budete čítať o vášnivom vzťahu medzi nimi. Autorka sa skôr zamerala na city a uvedomovanie si, čo chcú od života. Bolo to milé, romantické a iskrivé. Len mi tam chýbali kapitoly z Nateovho pohľadu, fakt som túžila vedieť, ako vnímal niektoré situácie on. Toto bola veľká škoda.

V celej knihe sa riešia rôzne rodinné vzťahy a postupne pomocou Persi zisťujeme, ako funguje respektívne nefungujú ich rodinné vzťahy. Kľudne podtitulok tejto knihy by mohol byť: “Takto by sa matky k dcéram rozhodne nemali správať. “ Autorka vo mne vedela vyvolať hnev k Persinej matke, všetky tie narážky, nespokojnosť som prežívala spolu s Persi, ale aj s inými členmi rodiny. V konečnom dôsledku zistíte, že ani táto rodina nie je dokonalá. Mňa ich rodinné vzťahy, tajomstvá, klamstvá bavili a čakala som, ako sa ich spoločné nezhody vyriešia.

Takže ak milujete vtipné romantické komédie s pridanou hodnotou, tak táto kniha je tá pravá pre vás.

kanitsuj
02.09.2024 4 z 5

Knížku hodnotím velmi kladně, i když nejde o nic světoborného. Je to oddechové čtení, které není přehnané a u něhož se se člověk občas i zasměje. Konec je samozřejmě do velké míry předvídatelný a asi by nemusel být tak precizně vypointovaný, ale to je u tohoto žánru vedlejší.
A speciální body připisuji autorce za koťátka nahánějící klubíčko:-)))

Ivuska.09
30.08.2024 5 z 5

Reparát z lásky se mi moc líbil. Autorka do příběhu nenápadně zapracovala několik seberozvojových prvků, takže jde o knihu, která vám může i něco předat. Inspirujte se hlavní hrdinkou, třeba pak budete v životě spokojenější!

Kudík
26.08.2024 4 z 5

Na autorčinu prvotinu to vůbec nebylo špatné. Mělo to svá slabší místa, ale tak dobrosrdečná hrdinka jako byla Persi Mayfieldová (27) se svojí babičkou Mimi (jejíž moudra tesat do kamene) a osmiletou sousedkou Lilah, milující vše z ptačí říše a zvířecích dokumentů, je celkem snadno zastínily. Líbil se mi postupný vývoj ze šedé myšky v novou Persi. Sice se v závěru měla tendenci vracet do starých kolejí, ale naštěstí to bylo jen dočasné vyšinutí mysli. Zajímavých postav zde bylo vícero, jako i druhých šancí, když to prostě nevyšlo napoprvé.
Celkově bych to shrnula jako nenáročně čtivé se zajímavými a všedně nevšedními hlavními hrdiny.

elle.horacova
23.08.2024 4 z 5

„Hloupé ženy mají domečky jak ze škatulky.
A já, zlato, mám doma bordel jak v tanku.“

Reparát z lásky je přesně taková ta oddechová četba, když si člověk potřebuje odpočinout od těch klišé z romantických knih jako jsou miliardáři, dokonalý hezouni a alfasamci.

Hlavní hrdinka si prochází běžnými lidskými problémy jako je - rozchod, trochu nadváha, problémy s toxickou matkou a snaží se najít samu sebe a změnit svůj přístup k životu.

Moc mě bavilo, že hrdinové nejsou žádní top modelové, ale normální lidi se svými nedokonalostmi. Persi je trochu plus size a Nate taky není úplně prvotřídní hezoun, ale tak nějak to do sebe hezky pasovalo a já jsem jim celou dobu moc fandila.

Moc se mi líbil vývoj hlavní hrdinky. Celý život si od všech nechala všechno líbit. Především od svojí mámy, která se k ní po celou dobu chovala opravdu odporně a pořád jí ponižovala. Ke konci knihy našla odvahu, uvědomila si svojí hodnotu a rozhodla se, že už po sobě nenechá šlapat a postavila se sama za sebe, což byl jeden z nejsilnějších okamžiků knihy.

Koho jsem si v příběhu nejvíce oblíbila byla Persina babička Mimi. Každá kapitola začínala nějakým vtipným moudrem z jejího života a dodávalo to příběhu skvělé odlehčení.

Na závěr bych chtěla říct, že kniha měla spoustu témat k zamyšlení a jako celek se mi to moc líbilo. Bylo to dojemné, hezké a i když mi tam možná trochu chybělo víc emocí mezi hlavními hrdiny, tak jsem si knihu moc užila a můžu jí s klidem doporučit.

Zonia0118
20.08.2024 5 z 5

Za mě skvělá letní oddechovka. Kniha se četla sama a příběh byl opravdu dobrý.

lusitta05
12.08.2024 3 z 5

Toto bolo také jemné, kľudné, romantické. Trošku nejakej šťavy by si to žiadalo, ale nakoniec to bolo fajn.

monika0181
03.08.2024 3 z 5

Něco to má a něco nemá. Co má, je zajímavý příběh, nápad, námět, silnější holka a ne úplný model kluk. Super!!! Konečně normální lidé a normální povolání. Ne modelky, modelové z posilovny, miliardáři, sportovci.
Má to vtip, je to poutavé, přitažlivé.
Co to nemá, jsou emoce. Ty se teda na mě nějak nepřenesly.
Ale kvůli tématu a zpracování se jistě vyplatí knihu vzít do rukou.
Persina matka mě teda vytáčela do běla. Na druhou stranu, když po vás někdo takto dupe od mala, těžko se naučíte bránit.
Přiznám se, že vůbec nemusím tento typ obálky. Spíš mě to vždy odrazuje knihu vzít do ruky.

adela2230
27.07.2024 5 z 5

Zajímavě a vtipně napsaná kniha. Projevuje se tam i současný problém, jak často jsou ženy vnímané a další problémy. Protkané romantickým způsobem. Dobře se to čte.