Reparát z lásky přehled

Reparát z lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542167/bmid_reparat-z-lasky.jpg 4 58 58

„Jsi moc hodná holka, ale myslím, že už bychom se neměli vídat.“ Zpráva skončila a já ztuhla na zubařském křesle, když mi došlo…, že jsem právě dostala kopačky živě v rádiu. Potřebovala jsem, aby se se mnou můj přítel rozešel tím nejvíc ponižujícím způsobem, abych si uvědomila, že můj život potřebuje kompletně od základů předělat. A začala jsem novoročními anti-předsevzetími, ve kterých ani já nemůžu selhat: 1. Přestanu randit (chlapi jsou děsní). 2. Přestanu hubnout (čokolády se nikdy nevzdám). 3. Přestanu v práci tak dřít (prodávat hypotéky není moje vysněná práce). 4. Přestanu se snažit žít tak, abych naplnila něčí nerealistická očekávání (začnu žít tak, jak to nejlíp dokážu). 5. Přestanu se snažit zavděčit matce (není to možné). Ale číslo pět se ukáže být těžší, než se zdálo, když matka spustí kampaň, jak mě dostat zpátky k mému bývalému. Takže, jak nejlépe ji přimět, aby se mi přestala plést do života? Vymyslet si přítele – tedy, měl být vymyšlený až do chvíle, kdy jsem vyblekotala jméno svého souseda.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

The Do-Over, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Reparát z lásky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

Wajny
včera 5 z 5

Knihu Reparát z lásky jsem přečetla během pár dnů a opravdu jsem si ji užila! Podle anotace jsem očekávala klasickou romantickou komedii, zaměřenou především na vztah dvou hlavních postav. O to víc mě příjemně překvapilo, že romantická linka zde nebyla úplně v popředí. Místo toho byl kladen větší důraz na hlavní hrdinku Persi, její osobní růst a sebelásku.

Persi je velmi netradiční hrdinkou v žánru romcom – je plus-size, má nízké sebevědomí a toxickou rodinu. Líbilo se mi, jak se postupně mění, otevírá se novým možnostem a učí se přijímat sama sebe. Její cesta k tomu, aby se konečně postavila za sebe, byla silná a inspirativní, a já jsem jí moc fandila!

Samozřejmě na to není sama, má vedle sebe někoho, kdo jí pomáhá. Nate, její sexy soused a svobodný otec (Lilah byla neskutečně roztomilá), byl skvělou postavou. Ocenila jsem jeho zralost a promyšlený přístup ke všemu. Navíc jeho role falešného přítele působila uvěřitelně.

Závěrečné drama mi přišlo trochu zbytečné. Přestože chápu ten strach (sama jsem to zažila), nebylo nutné to řešit tímto způsobem. Stačilo by si prostě promluvit.

Reparát z lásky stojí určitě za přečtení! Kniha zaujme svou čtivostí, pohledem na mezilidské vztahy a citlivým zpracováním vážnějších témat. Nabízí skvělou kombinaci humoru, vážnějších témat a romantiky.

Etule
21.09.2024 4 z 5

Trochu mi tam chybělo více toho jiskřeníčka jiskření mezi hlavními hrdiny, ale jinak to bylo super čtení. Persi byla celkem sympatická, ačkoliv to jak si nechala s*át na hlavu bylo občas nervy drásající, ale chápu, že pokud vyrůstala tak jak vyrůstala někde se to projevit muselo. Ale Mimi bavila (její moudra na začátku kapitol byla skvělá). A Nate byl sympaťak, který dostal plusové body za to, jak skvěle se choval a bez problémů převzal roli "přítele". Lilah byla taky super, bavil mě její celkem netradiční koníček - ptáci a tak. :)
Jen ten opět zbytečný konflikt před koncem, který by se dal vyřešit promluvením si... Ach jo. :D


Šárka88
20.09.2024 4 z 5

3+1*
Náhodou to nebylo špatný , sice to byla pohádková hodně čtivá blbůstka, ale dobrý. Hodně jsem si u toho odpočinula a sem tam se zasmála. Mimi jako vtipná vsuvka tomu dala trošku šťavku. Souhlasím s komentářem od knizni_blizenc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)

14.07.2024


Citáty z knihy (2)

„Když ti život dává jen samé kyselé hrozny, buď ráda. Z hroznů se dá totiž udělat víno.“


„Dobrého chlapa je těžké najít, ale ještě těžší je si ho udržet.“


Kniha Reparát z lásky v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst160x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech5x