Pekné lži

Pekné lži
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91099/pekne-lzi-91099.jpg 4 58 58

Ridley Jonesová série

1. díl >

Ak by si Ridley Jonesová pospala trošku dlhšie, nečakala na taxík, ale išla metrom, žila by naďalej v ilúziách, ktoré považovala za svoj život. Otec by ju zbožňoval a matka milovala. Jej život by bol dokonalý, pravda až na nejaké tie drobné nedostatky... V istej situácii sa zachovala naozaj hrdinsky. Skrátka bola v správnom čase na správnom mieste. Od tejto udalosti sa odvíjali ďalšie a ďalšie, až jedného dňa našla pred dverami tajomnú obálku. Keď ju otvorila, dozvedela sa dramatickú správu: jej život je jedna veľká lož a nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá... Ridley sa dostáva do šokujúcich situácií, po ktorých dokonca aj jej najbližší pripadajú ako cudzinci - nevie, kto sú a čo skrývajú. Každé jej rozhodnutie vyvoláva vír udalostí, ktorých dôsledky sa vymykajú akýmkoľvek predstavám... Vzrušujúca a napínavá kniha Pekné lži - to je plnokrvný triler z pera autorky, ktorá je považovaná za jeden z najpozoruhodnejších literárnych objavov posledných rokov.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Beautiful Lies


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
30.06.2023 5 z 5

Tak toto bola vážne parádna pecka!

Prvých pár strán bolo síce dosť nezáživných, ale potom sa to rozbehlo a nabralo taký šialený spád, že som knihu nevedela pustiť z ruky. Zaujímavá téma, perfektná zápletka, gradujúce napätie, nečakané vyvrcholenie, množstvo vecí na zamyslenie a viacero veľmi pekných myšlienok. Ridley som si veľmi obľúbila, bola skvelá a Jake... no, doňho som sa tuším zamilovala. Odporúčam!

Toňula
26.06.2019 3 z 5

Asi jsem čekala více, kniha byl určitě zajímavá, ale místy už jsem měla pocit překombinovanosti a zbytečných odboček, od poloviny jsem si přála, aby Ridley konečně zjistila pravdu a já tak mohla dočtenou knihu odložit..Prostě mě kniha nijak hlouběji nezasáhla, ani hrdinka mi nebyla nijak zvlášť sympatická - stále tápající a hledající..


gersie
21.05.2019 3 z 5

"Tak ani nevím co k tomu napsat" řekl a potřásl rameny.
Dalo se to dobře číst. Celkem běžný scénář pátrání po minulosti a "neuvěřitelná" odhalení.
Ale zaujalo mne , že tam autorka propašovala celkem pěkné, zajímavé myšlenky - myšlenky hlavní hrdinky - asi to nejdůležitější v knize.
Nad zbytkem jen třesu rameny...... tak jako všichni a stále v této knize. (mimochodem , už mě s tím pěkně srali).

aralka
17.02.2019 4 z 5

Tak trošku detektivka, trošku psychologická próza nadhazující spoustu otázek ... je lepší pro dítě žít život se svými biologickými rodiči, přestože jsou chudí, někdy alkoholici, feťáci, chudé matky samoživitelky, lidé na okraji společnosti, kterým není cizí násilí a to i na dítěti nebo je lepší, když dítě žije v kultivované pěstounské rodině, je zahrnuté blahobytem, dostatkem peněz a možnostmi vzdělání a vlastně i láskou ... je pro dítě důležité to vědět, kdo jsou jeho biologičtí rodiče ? kdo vlastně jsem? co když zjistím, že nejsem tím, kým jsem si myslel, že jsem, jak je důležitá vlastní identita, aby člověk dovedl nějakým způsobem v životě zakotvit atd..... celý příběh je poutavě vyprávěn, je v něm tak akorát napětí i romantiky :-) za mě čtyři hvězdičky!

Ivanka83
12.03.2018 5 z 5

Velmi čtivá kniha plná krásných lží a smutných odhalení, plná napětí, nenávisti a lásky. Doporučuji.

crazyslunicko
07.03.2018 4 z 5

Příjemně čtivá kniha. Ačkoliv byl děj víceméně předvídatelný, tak mě přesto překvapil konec, který jsem opravdu nečekala. Je pozoruhodné, jak žít celý život ve spokojené lži a nic netušit o svém původu, o svých biologických rodičích a vlastně celé rodině. Jak se z plánu na záchranu dětí stane velice výnosný byznys ovládaný mafií a nebojí se, že je něco zastaví. Zdalipak se to opravdu neděje ve světě dodnes?

adelinka
17.12.2017 5 z 5

Tak táto sa čítala veľmi rýchlo....chytila ma už na začiatku a nevedela som sa odtrhnúť.....a ešte k tomu pekný chlap Jake (aspoň v mojej predstave :-) )

Věro
29.03.2013 5 z 5

Moc pěkné počtení...napětí i vtipné monology.

RADOST
04.10.2012 5 z 5

Společenský román s napínavým dějem, zamýšlející se nad přetvářkou, lží a lhostejností v běžném životě. Jsou dobré úmysly skutečně dobré pro všechny zúčastněné? A nedají se zneužít? Doporučuji k přečtení i zamyšlení.

Ivik774
25.07.2011 5 z 5

Knížka má děj od začátku do konce. Úžasný a strhující děj. Vřele doporučuji! :)