Říkadla z Ladovy zahrádky

Říkadla z Ladovy zahrádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244885/bmid_rikadla-z-ladovy-zahradky-65e975e9ed947.png 4 6 6

Kouzelnými Ladovými obrázky inspirovaný básník Josef Brukner doprovází vybrané ilustrace vlastními verši. K potěše malých čtenářů složil říkadla s humorným nadhledem a v téměř lidovém stylu.

Přidat komentář

Kontryhelka
01.02.2022 5 z 5

Velmi krásná knížečka pro nejmenší a malé čtenáře, která zaujme taktéž kresbami, které dávají vyprávění skvělý nádech a punc opravdovosti. Ladovy kresby jsou magické a jsou prostě srdcovka, na kterou se nikdy nezapomene.

eleryn
09.11.2017 5 z 5

K mé radosti jsem se dostala na zahraniční stáž do Řecké Thessaloniki a mimo učení českého jazyka děti z řecko-českých rodin, jsem se zapojila do recenzí knížek české knihovničky, která se tu pomalu rozrůstá :-)
A zde je moje recenze na tuto knihu:
V knize říkadla z Ladovy zahrádky autor obrázků jako vždy předvedl výbornou práci svého malířského umění pro děti. Jednotlivé obrázky jsou doplněné krátkými příběhy či básničkami Josefa Bruknera, které nešetří vtipem a rozesmějí nejen děti ale i jejich rodiče. Chcete se například dozvědět, proč je dlouhá chvíle, tak dlouhá? Jak vznikly názvy dní v týdnu? Či proč vlastně kobylky skáčou? A co se nakonec stalo s kouzelnou čepicí?


Jitka_Roškotová
04.01.2017 3 z 5

Ilustrace Josefa Lady jsou opravdu kouzelné a dětem se moc líbí. Bruknerovy verše a pohádky jsou někdy vtipné a pěkné, někdy méně, a někdy k obrázkům ani pořádně neladí. Vůbec to ale nevadí, protože dětem bohatě stačí obrázky, ke kterým se dá vymýšlet spousta nejrůznějších příběhů...

Jako opravdovou milovnici knížek mě absolutně odrovnal verš:
"Chcete umět dobře číst?
Vytrhněte z knihy list,
pak ho naráz spolkněte
a hned všecko přečtete!"

Ten jsem při předčítání své dceři raději vynechala, protože se snažím, aby knihy milovala stejně jako já a nerada bych, aby se tím ve svém věku inspirovala... :)