Jeden za druhým

Jeden za druhým
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478397/mid_jeden-za-druhym-fpS-478397.jpg 5 2598 2598

Robert Hunter série

Když detektivu Robertu Hunterovi ze Speciální sekce vražd losangeleské policie zavolá anonym, aby se podíval na jednu webovou stránku, vypadá to jako podivný žert. Jenže online vysílaný přenos, určený jen Hunterovým očím, zachycuje popravu neznámé spoutané oběti. A volající nechce, aby se detektiv jen díval, má se zločinu také účastnit, a odmítnutí nepřichází v úvahu. Vzápětí je mrtvola neznámého nalezena, a tak se ukáže, že nešlo o trik ani počítačovou animaci...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art

One by One, 2013

Trisha207
02.02.2021 1 z 5

Tomuto dílu bohužel musím dát jen jednu hvězdičku. Styl psaní, postavy a všechno ostatní pěkně zapadá do série, problémem je ale neoriginální příběh.
Už od prvního momentu mi ta kniha připomněla film, který jsem kdysi viděla - Smrt on-line (2008, Untraceable). Pokud si dobře vzpomínám, tak hned ta první vražda je buď úplně stejná, nebo velmi podobná jako ve filmu. Celý příběh se odvíjí velmi podobně. Ani nevím proč jsem tu knihu četla dál... asi jsem čekala nějaký překvapivý zvrat, bohužel přišlo ještě větší zklamání, a to v podobě vraha a hlavně jeho příběhu a motivu - doslova a do písmene jako přes kopírák z toho filmu.
Kvůli podobnosti některých pasáží jsem dokonce i hledala nějaké souvislosti mezi knihou, Chrisem Carterem a filmem, ale nic jsem nenašla.
Bohužel z těchto důvodů byl tento díl pro mě zklamáním. Snad bude příští kniha lepší.

Havrdak
01.02.2021 4 z 5

Tento díl mě ze začátku moc nezaujal, druhá část byla ale strhující. I přes to mám ale nějaké výtky.
Tím, že čtu knihy v sérii od nejstarší po nejnovější, tak mě u pátého dílu vadí ty samé fráze pojednávající o důvodech insomnie Roberta, nebo hodnocení vztahu Carlose a jeho ženy.
Všechny knihy zatím obsahovaly odkazy na předchozí díly, proto mě překvapilo, že zde nebyla žádná zmínka o tom, jak dopadla jeho schůzka s Alice. Ale třeba se dočkám v následujících dílech ????
Kromě toho mi v tomto díle nesedělo ani chování velitelky...
A poslední - přišlo mi nedotažené ohledání bytu třetí oběti...

radusak9806-1
23.01.2021 5 z 5

Tahle kniha je držák! Drží a nepustí! Až jsem si nadávala, že jsem ji popadla zrovna v době, kdy mám deadline za rohem. Takže zbývalo dilema, jestli ji co nejrychleji přečíst nebo počkat, vzhledem k tomu, že nyní píšu recenzi, tak je jasné, že možnost a je správně.
Kniha je pěkně rozclenena do krátkých kapitol, což je do MHD super, ale moc čtení na cestu mi nakonec nezbylo. Na jednu stranu, si říkáte, to je odporný. Ten hlas ve vás jen řve, musím vědět co bude dál a kdo bude další, jak to skončí,...
Teď hnidopišská poznámka k překladu: Co je webový PROLÉZAČ??

boeink
19.01.2021 5 z 5

Skvělé, tento díl se mi líbil mnohem víc než Sochař smrti. Hunter a Garcia jsou velcí sympaťáci a vrah opět hrozný psychouš.

michaela2173
15.01.2021 5 z 5

Tak při popisu některých scén mi brutálně běhal mráz po zádech. A vzhledem k tomu, že si často beru knížku k jídlu, tak tentokrát jsem to neriskovala. Drsná, čtivá, napínavá, ale rozhodně ne pro slabé povahy. Prostě typický Carter.

Magie233
04.01.2021 5 z 5

Jsem spokojená, kniha čtivá a napínavá. Opět brutální vraždy, tentokráte se autor zaměřuje na detailní popis utrpení a umírání oběti.

apq
30.12.2020 5 z 5

Opět další skvělý díl.

Melodiel27
28.12.2020 4 z 5

Cetla jsem od nej i lepsi, ale urcite za precteni stoji:)

aamy
21.12.2020 5 z 5

Opět výborné čtení. Jeho knihy se čtou jedním dechem.

petraj30
18.12.2020 5 z 5

Teď budu možná trochu morbidní, ale moc se mi líbí řešit všechny hádanky okolo vražd a říkám si "čím víc vražd, tím líp." Tady mi opět přišlo, že těch vražd zase tolik nebylo, ale vévodil tomu přesný popis utrpení všech obětí (někdy jsem trpěla bolestí jen během čtení). Teprve na konci vyjde najevo, proč to všechno pachatel dělal a jeho motiv je opravdu silný. Častokrát si říkám, že bych asi jednala v takových chvílích stejně, ale na druhou stranu nevím, jestli bych s chladnou hlavou dokázala přihlížet takovým věcem ( někdy až moc krutým).
Ten barvitý popis mě opět velmi překvapil, ale popravdě jsem byla více překvapena těmi ohlasy ostatních přihlížejících a jejich hodnocením. Ale já asi ještě v tomhle žiju sto let za opicemi.
Ten, kdo mě tam již delší dobu štve, je kapitánka Blakeová. Myslím, že zvedat telefony a blbě kecat by dokázalo každé tříleté dítě (a to by alespoň blbě nekecalo).
Bylo to opravdu skvělé čtení, ze kterého mě někdy mrazilo. Prostě geniální ve všech směrech. Těším se na další morbidní a brutální díl.

sylva8672
09.12.2020 5 z 5

Tenhle díl mě zatím bavil nejméně, ale i tak super čtení.

Nšo-či
08.12.2020 5 z 5

Tenhle autor je vážně borec, tedy pokud jde o vymýšlení originálních smrtí. :-
Brr bylo to děsivé!

Bee240
06.12.2020 5 z 5

Pátý díl ze série od Chrise Cartera mám dočtený.
Tentokrát mi to trvalo opravdu dlouho než jsem se dostala nakonec , ale s mimčem tolik času na čtení už není....
Chris Carter je mistr ve svém oboru a pokaždé žasnu nad jeho talentem a říkám si kam na to chodí..každé jeho dílo je morbidní a svým způsobem zvrácené dílo, ale miluji jeho knihy a s každým dílem stále více.
Jako u předchozích čtyř dílů jsem se těšila na setkání s Robertem Hunterem a Carlosem Garciou. Budu se opakovat, ale pokaždé mám pocit že ty dva znám osobně a celý život...jsou to mé oblíbené knižní postavy a už jsou jako moji starý známí.
Opět se jim na stůl dostává otřesný případ těžce narušené osoby. Tentokrát je to ale jiné a více osobní. Hned na začátku se kniha rozjede do úžasného tempa a takto pokračuje dál až do konce. Opět se tu dočkáme zapeklitého a morbidního případu...každá jednotlivá vražda je popsaná do toho nejmenšího detailu a rozhodně to není pro nikoho se slabým žaludkem.
Kdybych měla více času určitě bych ji přečetla během několika dní a i když je první díl skvělý je až neuvěřitelné že každá další kniha je o stupeň výš.

Becca_books
03.12.2020 4 z 5

Nevím proč. ale ze začátku jsem se nemohla začíst. Od půlky knížky se to ale obrátilo a pro změnu jsem ji nemohla odložit. Nechápu kam na ty náměty autor chodí. Vraždy jsou čím dál morbidnější. Úplně se děsím co mě čeká v další knize :D

Arsi007
03.12.2020 4 z 5

Rozuzlení bylo pro mě ze všech dílů zatím nejoriginálnější a napětí se ke konci dalo opravdu krájet.

petulasmidova
26.11.2020 5 z 5

Nemá cenu zmiňovat, jak úžasný je Carter spisovatel, takže k této knížce bych ráda řekla jen to, že to byl NÁŘEZ!

zpevSusannah
25.11.2020 5 z 5

Skvělý! Úžasný! Brilantní! Geniální! Šílený! Drsný! Prostě stále sedím na zadku a nedokážu se zvednout!
Tahle celá série s Robertem Hunterem mě nepřestává udivovat a stále dokola si mě omotává kolem svého prstu. Neskutečně ujetí vrahové s geniální myslí, kteří umějí způsobit husí kůži, proti stejně lišáckému detektivovi. Co víc si milovník thrillerů může přát!
Jsem ráda, že jsem kdysi na tohoto spisovatele náhodou narazila a nechápu, jak mohl tak dlouho unikat mému zraku!
Zasloužených pět hvězd.

genie
22.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Bez debaty opět hodně svižné - od začátku do konce. Co mě moc nebavilo, byla ta osobní rovina celého případu směrem k Hunterovi a Garciovi. Pokud jde o ty morbidní vraždy, asi si dám od Cartera zase chvíli klid. Ale jinak vysoký standard - jako vždy.

rekon
18.11.2020 5 z 5

Přečteno jedním dechem-dávám deset z deseti!

ewisek22
16.11.2020 5 z 5

Oooo to byla jízda...Po Sochařovi, ve kterém mi něco chybělo, tak tato kniha měla všechno, tak jak má být. Pokud chcete něco zvráceného, nad čím se vám místy bude tajit i dech, toto je ta správná volba. Jsem ráda, že se mi Chris zase vrátil v plně parádě. Samozřejmě plný počet.