Hotýlek na Islandu

Hotýlek na Islandu
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446510/bmid_hotylek-na-islandu-8YC-446510.jpg 4 2237 2237

Romantické útěky série

Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách, nedaří se jí najít novou práci, úspory docházejí a už brzy nezbude nic jiného než se přestěhovat zpátky k rodičům, a to za žádnou cenu nechce. Takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Po příjezdu se nemůže zbavit dojmu, že udělala chybu. Jako šéfová se navíc uvede naprostým trapasem, takže pochybuje, jestli ji podřízení přijmou. Jenže pak jako by jí osud dal znamení, že má zůstat. V noci se na nebi roztančí polární záře a Lucy se při sledování toho fascinující podívané rozhodne vytěžit z téhle životní příležitosti co nejvíc. Využije všech svých znalostí a zkušeností a postará se, aby se z Polární záře stal nejúžasnější romantický hotel na celém Islandu! Hotel má špatné hodnocení a je poloprázdný, takže ji čeká pořádně tvrdá práce. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní všichni kolegové upřímní? Může jim důvěřovat? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex… Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že Alex skrývá nějaké tajemství…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Northern Lights Lodge, 2019

roman9276
včera 4 z 5

Začátek mě nebavil a dost jsem se bál, že tato kniha bude od autorky poslední, kterou si přečtu. Nicméně se to trochu rozjelo, ale nemám strašně rád to opakované "něco jsem provedla", které se omílá celou knihu, kdy už mě to štve, protože si říkám, tak buď to už řekni sakra nebo o tom mlč. Nakonec mě kniha v táhla a prostředí Islandu a mentalita jeho obyvatel se mi hodně zalíbila a autorka dosáhla toho, co od ní čekám. Nalákala mě na tuto zemi a rád bych se tam podíval. Od příběhu předpokládáte daný konec a někdy mě baví i cesta, kterou se tam hlavní hrdinové doberou, tohle bylo trochu slabší, ale kniha byla vesměs dobrá.

rejka79
předevčírem 3 z 5

Nejsem příznivcem tohoto žánru, ale věřím, že kdo má tento styl rád, tak milou knihu ocení. Za mě naivní a mimo realitu až na půdu...ale v nemoci se filosofické traktáty čtou špatně, tohle šlo

Ryšava
26.01.2025 2.5 z 5

Příběh je nemastný neslaný... chybělo mi tam Něco... Příběh a děj se mi nezdál tak sladký, prostě moc obyčejné. Mám pocit, že zážitky a čas utíkal nějak jinak, protože si nemyslím, že jako nová ředitelka bude mít tolik volného času na to, že tam byla jen dva měsíce. Taky mi nesedělo, že když byla generální ředitelka luxusního hotelu, která měla svůj život pevně v rukách (aspoň takhle se sama popisovala Lucy), tak se zhroutí kvůli jednomu videu...

april4
25.01.2025 2 z 5

Přiznám se, že nejsem zrovna velký fanoušek červené knihovny, po knize jsem sáhla v rámci čtenářské výzvy a chuti zkusit něco jiného ... a snad i snaze dát žánru šanci. Od autorky jsem v minulosti (díky jiné výzvě) přečetla "Paříž", která se celkem dala, tak jsem očekávala, že mě něčím chytne i Island. Omyl. Naprosto předvídatelný děj i konec ještě pochopím, tady se toho asi moc vymýšlet nedá, ale ty dialogy ... to snad vymýšlely děti na prvním stupni ZŠ. Hlavní hrdinka navíc jako schopná manažerka nepůsobí, spíš jako nadšená amatérka, které vše vyjde jen proto, že potká skupinu milých a hodných lidí atd atd. Dvě hvězdy dávám za ten lehký náznak reálného života v podobě zaměstnanců hotelu a za rozkrývání drobných problémů, které tam Lucy potkají. Jinak jsem z romantiky opět na nějakou dobu vyléčená :)

Pauvka
19.01.2025 5 z 5

Tahle knížka se mi opravdu líbila. Příjemné a oddechové čtení. Líbí se mi, že autorka do každé knihy vloží osobu, která se objevila v předešlém díle. A samotný Island.. bože, tam bych jednou chtěla :-).

_Janina_
18.01.2025 3.5 z 5

Po několika náročných knihách potřebuju sem tam nějakou oddechovku, což jsem dostala.

Staanis
11.01.2025 1 z 5

Moje první kniha od autorky, a také poslední. Autorka si vyjela na pár dní na Island, koukla do slovníku na pár výrazů a z toho sesmolila knihu. Jako člověku, který na Islandu žije (mimochodem v oblasti, ve které se příběh odehrává), mi její sběr informací příjde těžce odfláknutý. Většinu informací si upravila nebo domyslela, aby se jí to hodilo do příběhu. To, že lidé nejezdí 150km taxíkem z letiště, vzdálenosti, nejvíce turistická místa, která autorka popisuje jako nějaký neobjevený poklad, neexistující hotely v místě, kde jich je tak 50 - dejme tomu. Prostě se to autorce nehodilo...Ale opravdu mě zarazila část o elfech. Pro Islanďany je to citlivé téma. Když už by teda o tom tak otevřeně mluvili nebo na ně sváděli všechny podivnosti, co se v hotelu odehrávají, tak by určitě neuvěřili nějakému blábolu o jednorožcích. To už je moc. Islanďani jsou hrdí a praktičtí, alespoň to mohla autorka zachovat, když už si upravila všechno ostatní.
Lucy Smartová rozhodně smart není. Děj je předvídatelný a vůbec celé to natáčení nedává smysl.
Většinou jsem skřípala zuby, ale občas se autorce povedla nějaká ta vtipná situace a díky tomu se mi povedlo dočíst do konce, za to jedna hvězda.

Klára90
10.01.2025 3 z 5

Trochu se ve mě bijou pocity, na jednu stranu se mi hrozně líbil popis islandské krajiny a postupné zvelebování a budování hotelu, líbily se mi všechny postavy, vlastně všechno bylo fajn, až na to, že mě půlka knihy tak nějak nudila. Pořádně bavit mě to začalo až jak jeli na výlet na ledovec. Závěr byl ale opět moc fajn a kniha splnila mé očekávání pro oddechovou četbu. Předchozí tři díly mě ale bavily více

MartiSku
04.01.2025

Potřebovala jsem oddechový romantický příběh a přesně to jsem dostala. A k tomu navrch krásné popisy malého islandského hotelu, kousek islandské přírody a nakouknutí do místní mytologie. Hodnotím dobře, ale podle mě vždy záleží, s jakým očekáváním k typu těchto knih přistupujeme :-)

Dalgiona
03.01.2025 5 z 5

Na Island bych se moc ráda podívala. Bublající horké prameny, gejzíry, sopky, nádherné vodopády a spousty zeleně. Sice tam prý skoro stále fouká, ale ty krásy to určitě hravě převáží. Proto jsem s chutí četla tuto knihu a nelitovala jsem. Příjemné čtení ze kterého přímo čišela nádherná lidská pospolitost.

Mišpule9918
01.01.2025 3 z 5

Knihy čtu popořadě, a tenhle díl byl pro mě slabší.
Čekala jsem více islandské kultury. Ale i přesto kniha se četla sama, a pro oddechové čtení je indeální.

ujira
29.12.2024 2 z 5

Tento románek patří k těm slabším. Chápu, autorka zřejmě začala nadějně, ale chrlit další podobné knihy zřejmě na objednávku nakladatele nelze stále ve vyrovnané kvalitně a koneckonců jde jen o oddechovou ,,červenou knihovnu,,.

nakavusterezou
29.12.2024 4 z 5

Za mě (po Kodani) nejlepší romantický útěk :)

Karolina43
26.12.2024 5 z 5

Četla jsem před odjezdem na Island. Bylo to inspirativní a milé.

SaburaZera
26.12.2024 1.5 z 5

Milý, romantický a trochu naivní příběh s postavami, které jsem si zamilovala. Děj i hlavní zápletky byly trochu jednodušší a konec knihy sladký jako cukr, ale to se u tohoto žánru očekává. Ráda si přečtu i další knihy této autorky.

uzivatel89193
15.12.2024 5 z 5

Dovolená na Islandu je mým, zatím, nesplněným snem, tak jsem alespoň prostřednictvím knihy chvíli pobyla v této fascinující zemi.

Damonka12
14.12.2024 3.5 z 5

Rozhodně zatím nejlepších díl. Příběh i prostředí Islandu mě dost zaujaly a kniha se mi díky tomu četla moc dobře.

tami1
13.12.2024 4.5 z 5

Zatím nejlepší díl ze série.
Moc mě bavily tanečky Lucy a Alexe, byla mezi nimi skvělá chemie. Osazenstvo hotelu dodává knize na pestrosti a zajímavosti. A navíc ten nádherný ISLAND.

Nik..
04.12.2024 5 z 5

Další příběh, který tak strašně moc dokáže pohladit duši. Romantické útěky (obecně) Vás tak moc dokáží vtáhnout do děje…jako kdybyste tam byli taky - všude a pokaždé.
A tahle knížka nebyla jiná. Překrásné prostředí, postavy, které si zamilujete, hlavní dvojce, u které to tak moc funguje, že s nimi prožíváte celý jejich milostný příběh.
Tenhle díl navazuje na Cukrárnu v Paříži a více nám představuje charismatického Alexe, který je povolán jako “tajný agent na obhlídku nového potenciálního hotelu. Tam se potkává s láskou zklamanou Lucy, která nastupuje jako manažerka Hotelu na Islandu. Chce to čas, ale postupně se z těchto dvou stávají kamarádi, kteří společně poznávají Island. Při jednom takovém výletu ale přijde Lucy k vážnému zranění a Alex se zhostí role pečovatele (tahle část se mi tak moc krásně a spokojeně poslouchala, to bylo něco :D) Mezitím postupně vychází najevo, že hotelu někdo škodí. I s tím se musí Lucy popasovat, bohužel během toho ji čeká další nemilé překvapení...

Zkrátka Julie Caplin, nic víc k tomu ani nemusím..

Honey0105
03.12.2024 3 z 5

Caplinová je taková moje stálice pro poslech audioknížek na noční. V této formě mi její knihy opravdu vyhovují. Žádná dramata, pomalý spád, krásná místa a plno príma lidí. Po X poslechutých knížkách musím říct, že už jsem autorce také propadla. Na noční je tenhle žánr nejlepší. Na romantických útěcích se mi navíc líbí, jak se tam nenásilně proplétají některé postavy. Každý příběh se odehrává na jiném místě a v trochu jiném prostředí. A navíc je v každé knize gastro okénko.
Hotýlek na Islandu byl pro poslech také příjemný, ale některé knihy od autorky mě zaujaly více. Tady mi asi nějakým způsobem nesedla hlavní hrdinka Lucy. Nebo jsem možná zaujatá, protože také pracuji v hotelu a některé věci mě při poslechu iritovali. Těžko říct, ale celkový dojem je takový průměrný. Určitě ale sáhnu i po dalších dílech a moc se na ně těším.