Pekárna v Brooklynu

Pekárna v Brooklynu
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407349/bmid_pekarna-v-brooklynu-guV-407349.jpg 4 2204 2204

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Little Brooklyn Bakery, 2018

kristinica
17.08.2021 5 z 5

Jednoduše Aaaw! Četla jsem z této série Kodaň i Island, ale tento díl se mi líbil úplně nejvíce. Možná je to obdobím, možná dorty a Brooklynem, kam bych se jednou strašně ráda podívala, ale bylo to opravdu pohlazení na duši. Osobně toto čtení ráda střídám s horory a thrillery, mám pocit, že pak jednotlivé žánry vyniknou ještě více. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

_Knihomolka_
15.08.2021 4 z 5

" Číst knihy Julie Caplinové je jako ponořit se do dekadentní horké čokolády se svůdným kopcem šlehačky. "

Ano, tento citát perfektně vystihuje knihy od Julie Caplinové. V každé je totiž nádech čehosi lahodného, díky čemuž se do jejich příběhů dokážete vžít, soucítit s hlavní hrdinkou a vždy se k nim s radostí vracet. A ani tato nebyla výjimkou :)...

V Brooklynu, ani v Americe, jsem ještě nikdy nebyla, ale díky této spisovatelce mám pocit, jako kdybych to tam už někdy navštívila. Také se mi líbilo těch pár zvratů mezi hlavními postavami, romantika na každém kroku, vtipné dialogy a celkové pojetí této knihy, i když se mi asi stejně více líbilo v Kodani :).
Mile doporučuji.

mstychov
15.08.2021 5 z 5

Knizku jsem si poridila prevazne proto, ze jsem vedela, ze se bude jednat o oddechove cteni. Navic jsem na ni slysela kladne ohlasy. Autorka ma za sebou jiz vice knih a ja si tuto vybrala diky Brooklynu, ktery se zminuje v mem oblibenem serialu Sex ve meste.
Nyni vim, ze jsem neudelala chybu. Knizka je psana velice ctive. Sceny jsou psane perfektne. Jsou nezne, napinave, romanticke, zkratka bozi. Knizka se mi velice trefila do vkusu. Pribeh to byl pro me originalni, napinavy a plny ocekavani.

veruptackova
15.08.2021 4 z 5

Julie Caplin je jedním z mých letošních objevů roku. Dříve jsem romantické knihy moc nečetla, ale po vyzkoušení Kavárny v Kodani si myslím, že pokud chcete v rámci tohoto žánru vyzkoušet nějakou knihu, tuhle sérii doporučuji všema deseti. Tyhle knihy totiž kromě romantického klišé nabízí i něco navíc - úžasný popis míst a chutí.
Na Pekárnu v Brooklynu jsem se velmi těšila, protože hlavní postava Sophie se objevila už v prvním díle. Proto pokud plánujete číst více knih s této série, minimálně u těchto dvou doporučuji vzít to popořadě.
Příběh Sophie se čte opět skoro sám. Bavilo mě pošťuchování mezi hlavními hrdiny a i když je příběh předvídatelný, perfektně jsem si u něj odpočinula. Autorka dokonale zachytila rozmanitost New Yorku a určitě nejen mě nalákala na jeho návštěvu.

Lena78537
14.08.2021 3 z 5

Příjemná oddychovka.

dom.ini
13.08.2021 4 z 5

Předchozí díl se mi sice líbil trochu více, více z něj na mě dýchalo kouzlo místa a atmosféra, ale i tak jsem si čtení užila. Je to taková příjemná letní romantická oddechovka, která se sice vyvíjí tak, jak předpokládáte a rozhodně nečekejte žádné velké překvapení, ale při čtení jsem se nenudila, příběh hezky plynul a dobře se četl. jako odpočinkové romantické čtení můžu Pekárnu v Brooklynu určitě doporučit.

klaudia2722
07.08.2021 3 z 5

Kaviareň v Kodani sa mi páčila, tak som automaticky siahla aj po Pekárni v Brooklyne. Bohužiaľ, tento príbeh ma až tak nezaujal. Aspoň, že autorka to sem-tam vyvážila zaujímavými popismi života v New Yorku a prostredia v pekárni. Inak by som dala asi ešte slabšie hodnotenie.
Odporúčam skôr ako jednoduché čítanie po stresujúcom a únavnom dni. Alebo pribaliť so sebou na dovolenku :-D

bergle
04.08.2021 5 z 5

Miluji knihy této autorky. Je to příjemná oddechovka.

marie3541
29.07.2021 3 z 5

Tohle byla druhá kniha této autorky,kterou jsem četla. Autorka opět nezklamala , možná trošku více se mi líbila Kavárna v Kodani . Ale jako oddychovku třeba na letní dovolenou mohu doporučit. Čte se hezky, objevují se tam i jména postav z jiné knihy, v příběhu je popisováno pečení , až se mi často sbíhaly sliny......takže taková pohodová knížka pro ty,co mají rádi romantiku ....

vera5841
29.07.2021 5 z 5

Julie má na své knihy šablonu, které se drží.. a přesto to funguje. Její příběhy jsou směsicí romantiky, jídla a cestování. Kniha je pohodová. Doporučuji sednout si s ní na zahrádce nějaké pěkné kavárny a nechat se unášet příběhem i když od prvních řádků přesně víte, jak skončí. A moc chválím, jak se objevují staré známé postavy z předchozích příběhů.

VasnivaCtenarka
22.07.2021 4 z 5

Pekárna v Brooklynu vám umožní nahlédnout do života v New Yorku, smlsnout si na výborných dortících a poznat pár nových přátel s hlavní hrdinkou Sophií.

Pekárna v Brooklynu je krásný a barvitý příběh, který vás pohladí po duši. Je to roztomilost sama. To je, pro mne, hlavní klad knihy. Je to prostě příjemné a hřející nenáročné čtení, se kterým si zpříjemníte jeden či dva večery. Čte se to jedna báseň.

Promyšlenost děje je celkem dobrá, avšak pro čtenáře trošku předvídatelná, ale myslím, že to v tomto případě není na škodu. Jasně že nečekáme žádného Shakespeara, protože když tu knihu vezmeme do rukou, chceme si prostě užít ten příjemný pocit, který v nás kniha vyvolává. A že asi víme, jak to dopadne? No a co? To přece nevadí! I tak je to super.

Podíváme-li se na tempo v knize, tak to bylo takové… příjemně akorátní. Ani příliš rychlé, ani táhlé. Prostě tak akorát, abyste se při čtení cítili dobře. To se musí Julii nechat.

Zaměřím-li se na popis osob a prostředí, tak díky příjemnému popisu osob si skutečně k hrdinům vybudujete veskrze vždy pozitivní vztah. Jen ten její bývalý přítel je pořádný prevít! A popis prostředí? Ale jo, i tady to bylo celkem stoprocentní, i když…. asi bych ocenila trošku lépe popsané newyorské památky. Ale… to ze mne mluví cestovatelská duše, která by už táááááák strašně moc chtěla cestovat.

Osobně nemohu knize vůbec nic vytknout. Možná jen lehce tu předvídatelnost, ale to nic nemění na tom, že po přečtení této knihy se bude vaše romantická a cestovatelská dušička cítit pohlazeně.

Knihu rozhodně můžu doporučit všem.

Vendulik
22.07.2021 3 z 5

Velmi milé a jednoduché čtení na léto k moři. kniha ma jednoduchý příběh, který potěší ale rychle na něj zapomenete. Závěr příběhu mohl bát malinko více napinavější.

Vendulik
22.07.2021 3 z 5

vendysantos
19.07.2021 5 z 5

Skvělá, odpočinková, pohodová knížka. Ale ten konec? To bylo tedy hodně uspěchané. Todd se znal se Sofií pár měsíců, celou dobu odmítal vztah a nakonec s ní chce strávit zbytek života? Chtěla jsem kvůli tomu nelogickému závěru ubrat hvězdičku v hodnocení, ale nakonec to neudělám, protože mám prostě ráda autorčin styl a těším se, až si přečtu další romantické útěky. No a samozřejmě jsem si Todda také zamilovala. :D

katerina.palo
17.07.2021 5 z 5

Opět nezklamalo, ale naopak předčilo mé očekávání. Po první straně už jsem se nemohla odtrhnout. Těším se na další!

Erinien
10.07.2021 4 z 5

Och, tak tato kniha naplnila mou touhu po letním oddechovém romantickém čtení. Hlavně mě bavil charakter hlavního hrdiny a to nadšení pro jídlo.

Karin94
10.07.2021 5 z 5

„Vstúpte do voňavej pekárne, kde na vás čaká kávička, koláčiky a príbeh plný lásky.”

Pekáreň v Brooklyne je kniha, ktorá poteší nejednu romantičku. A s dávkou šarmu, napätia a vôní si získa nejedno srdce.
Táto časť je o Sophie, ktorú si určite pamätáte z knihy Kaviareň v Kodani. Sophie sa v knihe rozhodne ísť na dobrodružnú pracovnú cestu do New Yorku, kde spozná super Bellu ktorá ma úžasnú Pekáreň. Bella má aj šarmantného, obletovaného a úplne neodolateľného bratranca Todda, ktorý má len jednu chybu ‒ nechce sa viazať. Sophie začína pomaly s týmto tajomným mužom tráviť čas a zisťuje, že láska sa často objaví na tých najnenápadnejších miestach a svojim citom nemožno rozkázať.

„Každé ráno sa prebudíš a máš dve možnosti - spať ďalej a snívať alebo sa zobudiť a pokúsiť sa splniť si svoje sny. Voľba je na tebe.”

Tak táto kniha bola za mňa jedna úžasná dokonalosť! Môžem si dovoliť povedať, že tento príbeh bol pre mňa lepší a zaujímavejší než kniha Kaviareň v Kodani.
Opäť autorka nesklamala, a celá kniha bola plná romantiky a rôznych dobrôt, na ktoré sa vám budú od začiatku až do konca zbiehať slinky.
A to, že sa to ešte odohráva v New Yorku presnejšie v Brooklyne, je za mňa obrovské plus, pretože New York patrí medzi moje naj mesto, ktoré by som chcela raz určite navštíviť.
Opäť som tam nenašla ani jednu nesympatickú osobu. Všetkých som si úplne obľúbila najmä Todda, autorka ho dokázala tak neskutočne skvelo opísať, že určite každá čitateľka tejto knihy si ho zamiluje a bude sa samej sebe pýtať - prečo sakra neexistuje tak dokonalý chlap aj v skutočnosti?
Aby som nezabudla pochváliť v knihe boli aj rôzne krásne citáty a myšlienky, ktoré mne osobne sa veľmi páčili a pri niektorých pasážach sa mi až motýle v bruchu urobili.
Na konci knihy mi bolo úprimne ľúto, že to skončilo, pretože tento príbeh ma tak strašne vtiahol a chytil za srdce, že mi je naozaj smutno, že to nemá aspoň 600 strán.

„Chcel by som ti dať slnko mesiac a hviezdy. Vďaka tebe je svet krajší a môj svet rozhodne lepší.”

No a keďže ma tieto príbehy úplne bavia a vtiahli celú do seba, musím ísť ďalej a pokračovať knihou Cukrárna v Paříži. Už podľa názvu verím, že to opäť bude kniha plná dobrôt a lásky.

Hellothere
08.07.2021 4 z 5

V knize sledujeme příběh Sofie, jedné účastnice výletu do Kodaně. Na konci Kodaně byl náznak toho, že se jí zhroutil vztah a zde se to vlastně řeší . Odjede z Londýna do Brooklynu na půlroční novinářskou stáž. Bydlí nad pekárnou Belly, zároveň své bytné, se kterou se hned spřátelí.

Kniha mě bavila, sice ne tolik jako Kodaň, ale rozhodně mě to nijak nenudilo. Rozhodně to bylo pomalejší a ne tak rychlé jako Kate a Ben v Kodani. Možná to bylo taky tím, že mi Sofie, jako postava, tolik nesedla. Ale to se stává. Jinak příběh stejně skvělý jako Kodaň. Vysloužených 4/5*

Laviedete
03.07.2021 4 z 5

Romantika, romantika, romantika. Odlehčené, zamilované, knížka pro pohodu a dobrou náladu.

Worbitka89
23.06.2021 4 z 5

Nenáročná romanťárna, kde předem víte co a jak, není třeba o tom moc přemýšlet. Druhý díl o malinko slabší než Kavárna v Kodani. Sympatické prostředí + jídlo! Střed knihy mě celkem nudil, rozjelo se to až od pláže. Konec mi přišel takový odfláknutý, nedostatučující a taky chybělo, co bylo s dalšími týpky v knize. Největší koule tam měla Anna, která ten prostor nedostala, zajímalo by mě, jak to s ní dopadlo...