Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu
Petra Braunová
![Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207523/rostak-oliver-a-korale-pro-morskou--207523.jpg?v=1401269963)
Rošťák Oliver série
< 3. díl
Je konec školního roku, děti se nemůžou dočkat prázdnin! Oliver dostal dopis s pozváním od Marici – chtěl by zase strávit léto u moře? Cožpak o to, Oliver bývalou spolužačku miluje od první třídy, a když se měla vrátit do rodného Chorvatska, byl smutný. Ale pak přijel i s tatínkem za ní, a společný měsíc u moře byl báječný. Tentokrát však má Oliver letět sám, zvládne to? Určitě! A tak Oliver prožije s Maricou a chorvatskými kamarády úžasné dobrodružství. Téměř detektivní. A bude to právě Oliver, kdo všechno objasní! Volné pokračování knih Rošťák Oliver, Rošťák Oliver a Marica čarodějka... celý text
![JankaV80 JankaV80](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/175067/m_jankav80-8k9.jpg?v=1681550480)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha s jednoduchou detektivní zápletkou. Synovi se knížka líbila. Já měla trochu problém s textem (skladbou vět), tak jsem si ho upravovala. Kniha je doplněna moc pěknými ilustracemi.
![reader.007 reader.007](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36540/36540-0k6.jpg?v=1398432920)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Asi jsem povrchní, ale zase mne k četbě knížky přitáhly ilustrace. A je vidět že Zdenka Krejčová je nejen vynikající ilustrátorka, ale při volbě svých zakázek má navíc výborný vkus. Pěkně vykonstruovaná zápletka nedlouhé ale čtivé knížečky, bezvadné čtení pro pokročilé malé čtenáře.
![MartinaF MartinaF](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34964/martinaf-X8R.jpg?v=1540824179)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Detektivní příběh o tom, kdo rozbořil hrad z kamínků a o lidském chování. Knihu vřele doporučuji, protože autorka píše velmi zajímavě a poutavě.
2007 | ![]() |
2010 | ![]() |
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
2012 | ![]() |
Deti mají Olivera rady,ale bylo tam moc jmen, které se jim pletly .