Rozsypané kráľovstvo

Rozsypané kráľovstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436379/bmid_rozsypane-kralovstvo-1LI-436379.jpg 4 836 836

Royalové / Royalovci série

< 5. díl

Od chvíle, ako Hartley Wrightová stretla Eastona Royala, sa jej život celkom zmenil. Mnohým leží v žalúdku a dávajú jej to pocítiť. Pri vážnej nehode stratí pamäť, čo neprajníci s radosťou využijú. Podsúvajú Hartley klamstvá a ona nemá šancu rozpoznať to. Nikomu nemôže veriť, ani tomu modrookému bohatému chalanovi, ktorý jej sľubuje, že všetko bude dobré. Pamäť jej neslúži, zato inštinkt našepkáva, aby dala od Eastona ruky preč. Už len jeho priezvisko vyvoláva v ľuďoch vášne. Easton chce, aby si spomenula. Hartley si myslí, že bude lepšie nadobro zabudnúť. Tragédia. Zrada. Dôvera. Hartley sa musí postaviť zoči-voči realite, že pred Royalovcami sa nedá ujsť. Buď podľa ich pravidiel žijete, alebo zomriete.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Yoli (SK)

Cracked Kingdom, 2018

Sima890
31.08.2018

Nejdřív ze všeho musím říct, že jsem smutná. Tohle byla poslední kniha Royalů, stali se jednou z mých nejoblíbenějších sérií a je neskutečně těžké jim říct své sbohem. Byla to úžasná jízda na horské dráze... Ale ted' ke knize. Za sebe musím říct, že pro mě to, bohužel, bylo docela zklamání. Ale i tak jsem si knihu užila a znovu se nasmála, což mi čtení velmi zpříjemnilo. I když jsem si to užila, jsou tu věci, které se mi prostě nelíbily a důvody, proč knize nemůžu dát plných pět hvězdiček jako jsem dala původní trilogii

Tenhle díl mi přišel o něco horší než ten předchozí. Bylo tam hodně umělého dramatu - hlavně kolem Hartleyiny amnésie. Když už jsem u té Hartley, musím říct, že v Prohnilém království byla jiná, tu Hartley z předchozího dílu jsem tam prostě nenašla. To největší umělé drama byla Felicity. Obvykle mám v knihách ty mrchy ráda, obzvlášt' v téhle sérii, ale ta se mi nelíbila. V Padlém dědici byla ještě v pohodě, ale tady to bylo nucené. Další problém příběhu je vztah Easotna s Ellou. V prvních třech knihách jsou nejlepší kamarádi a ukazují nám jejich sourozeneckou lásku... Ale tady? Easton má s Ellou pořád nějaký problém, uráží ji a neustále se zabývá tím, že on byl první Royal, kterého políbila atd.

A ted' přichází největší kámen úrazu - "uzavření". Nevím, zda se tomu tak dá říkat, ale nevadí. Bylo to hrozně uspěchané, mělo to skvělý náběh na nějaký pěkný konec, ale přišlo to moc brzo a nelíbil se mi. přicházela scéna, na kterou jsem se těšila, ale nečekala jsem, že se to tam všechno uzavře. Bylo to neskutečně uspěchané. A to odhalení co tam bylo si autorky mohly nechat, to byla hrůza. Ono už se na to naráželo v průběhu knihy, ale já si jen přála at' to není pravda... Zlepšila to poslední kapitola, ta byla moc krásná, ale mohla se odehrávat o několik let později a taky bych uvítala jednu kapitolu navíc z pohledu Elly jen o ní a Reedovi. Ale co už. Abych tu nepsala jen samou kritiku, musím napsat i to, co se mi líbilo. Hartley byla skvělá, když postupně zjišt'ovala svou minulost a nacházela způsoby, jak vše vyřešit. Easton a ten jeho humor opět nezklamali, prostě klasický Easton. A samozřejmě, East a Hart spolu byli naprosto krásní, mnoho pěkných scének spolu měli. Kéž by jen bylo více dílů... Royalové zůstanou v mém srdci navždy. Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

keiko33
30.08.2018 5 z 5

Tak vsetko dopadlo tak ako malo, vsetci dostali, co si zasluzili. Hoci pribeh Eastona a Hartley nebol az taky napinavy ako Reeda a Elly, mal svoje caro. Cela seria bola super. Urcite jedna z tych najlepsich.