Rozdělat oheň

Rozdělat oheň
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525160/bmid_rozdelat-ohen-653a1b6f69b5b.jpg 5 7 7

Muž bez fantazie si nedokáže představit, že putovat sám, pustinou a v mínus 50 stupních, může být nebezpečné. Klasická povídka Jacka Londona v novém překladu Kryštofa Herolda s ilustracemi Terezy Šiklové. Náš třetí svazek v edici knih velikosti vizitky. London, Bedient a zase London.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Take Take Take

To Build a Fire, 1908

Pekky
22.12.2024 5 z 5

Příběh přesahující životem skoro i smrt.

jefff
14.10.2024 5 z 5

Kvůli svému mini formátu jsem si knížku vzal sebou na trek do hor. Dobře jsem udělal. Úžasná povídka s mrazivým (doslova) příběhěm, která řekne víc, ne mnohé tlusté romány. Navíc vydavatelství si s ní dalo práci a i vizuálně stojí za to ji doma mít.

dasa6360
02.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Rozdělat oheň je krátký příběh o muži, který se vydává na cestu skrz arktickou divočinu v extrémních podmínkách. Přes varování zkušenějších obyvatel ignoruje nebezpečí a vypraví se na trasu sám, doprovázen pouze svým psem. Už brzy se však ukáže, že podcenil sílu přírody a jeho neznalost a arogance se mu stanou osudovou chybou.

Londona znám především jako spisovatele, který používá drsný a živý styl plný detailů, které vytvářejí napětí a perfektně budují atmosféru, ale tady mě naprosto dostal, popisy mrazivého chladu jsou tu tak realistické, že jsem téměř fyzicky cítila ten kousavý mráz.

Jack London
americká, 1876 - 1916