Rozdělat oheň přehled
Jack London
Muž bez fantazie si nedokáže představit, že putovat sám, pustinou a v mínus 50 stupních, může být nebezpečné. Klasická povídka Jacka Londona v novém překladu Kryštofa Herolda s ilustracemi Terezy Šiklové. Náš třetí svazek v edici knih velikosti vizitky. London, Bedient a zase London.
Literatura světová Povídky
Vydáno: 2023 , Take Take TakeOriginální název:
To Build a Fire, 1908
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozdělat oheň. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Rozdělat oheň je krátký příběh o muži, který se vydává na cestu skrz arktickou divočinu v extrémních podmínkách. Přes varování zkušenějších obyvatel ignoruje nebezpečí a vypraví se na trasu sám, doprovázen pouze svým psem. Už brzy se však ukáže, že podcenil sílu přírody a jeho neznalost a arogance se mu stanou osudovou chybou.
Londona znám především jako spisovatele, který používá drsný a živý styl plný detailů, které vytvářejí napětí a perfektně budují atmosféru, ale tady mě naprosto dostal, popisy mrazivého chladu jsou tu tak realistické, že jsem téměř fyzicky cítila ten kousavý mráz.
Kniha Rozdělat oheň v seznamech
2020 | Tulák po hvězdách |
2002 | Démon alkohol |
1974 | Bílý Den |
2003 | Bílý tesák |
1988 | Mezi zlatokopy |
Kvůli svému mini formátu jsem si knížku vzal sebou na trek do hor. Dobře jsem udělal. Úžasná povídka s mrazivým (doslova) příběhěm, která řekne víc, ne mnohé tlusté romány. Navíc vydavatelství si s ní dalo práci a i vizuálně stojí za to ji doma mít.