Rozdělená smečka
Erin Hunter
Zákon smečky: Soumrak série
1. díl >
Nová řada úspěšné série Zákon smečky. Čekají na vás stejní oblíbení hrdinové a jejich nová dobrodružství. Podaří se nové Alfě udržet tlupu pospolu, nebo se znovu rozdělí? Mladá fenka Bouře celý svůj život usilovala o řádné místo v divoké smečce. Nyní se konečně cítí přijata, ale napětí v tlupě znovu stoupá. Někteří psi nejsou spokojeni s novou hierarchií a jiní stále nedůvěřují Bouři a Šípovi, kteří patří k rase hlídacích psů. Nebezpečí tentokrát číhá uvnitř smečky…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Albatros (ČR)Originální název:
Survivors The Gathering Darkness: A Pack Divided, 2015
Krásná a napínavá kniha. U té jsem se nenudila. Není to chvíli napínavé a pak půlka nic ne to ne je to skvělé moooc chválím. Určitě si přečtu ještě několik dílů.
D O P O R U Č U J I ! ! !
Jak jsem již psala u jiných dílů druhé série, žádný z nich mě moc nechytil. Autorky zazdily charaktery některých postav (konkrétně například Štístka a Belly, kterým charaktery absolutně otočily) a celkem dost mě to mrzí. Druhá série je pro mě zatím skoro celá za tři hvězdičky.
Další bezva díl!
První díl 2. série mě mile překvapil akorát jsem si musela zvyknout na příběh z pohledu Bouře. Občas mi vadilo že je Bouře tak bezcitná k Ševelovi a že se psi ve smečce pořád hadají :(. Zajímavým oživením příběhu byli Větrní psi a Zlatá laň :).
Takže dávám 100% 5 hvězd a rozhodně si přečtu další díly :D
První díl této řady mě vůbec nezklamal. Po dlouhé době jsem se znovu začetla do knížky, stránky rychle ubíhali.
Na začátku mi chvíli trvalo zvyknout si na příběh z pohledu Bouře, ale nakonec to bylo velmi zajímavé a nové. Bylo mi Bouře líto a soucítila jsem s ní (taky se občas cítím vykořeněná, nezapadající do společnosti). Taky jsem litovala Ševela, který se jen snažil přiblížit Bouři a pak se mu stalo takové neštěstí.
Taky bylo skvělé rozšíření příběhu o Větrné psy a Zlatou laň.
Opět se mi líbí graficky skvěle vydařená obálka. Konec knihy byl zahalen tajemstvím a už se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího dílu. :)
Zase jedno další pokračování suprové knížky!!! Tato knížka je naprosto dokonalá já jako nová série začíná skvělé! V této knížce mě překvapila Bouře a Ševel. Bode mě překvapila hlavně v tom jak se k Ševelovi chovala až moc bezcitně.
Konečně nový díl. Teď když jsem to dočetla nevím co mám dělat tak jsem si pořad četla konec a snažila se uhodnout kdo to udělal. Naštěstí má za chvíli být další díl.
Kniha byla dobrá, mám ráda Zákon smečky. U těhle knih se mi, ale stává že mně na začátku neuvěřitelně nudí. Hlavní hrdinka Bouře byla někdy vážně bezcitná k Ševelovi. Občas jsem jí ale obdivovala, jak dokáže bránit ostatní psy. Čtyři hvězdičky dávám kvůli počáteční nudě a občas bezcitné hrdince. :-)
2006 | Divoké kočky |
2014 | Mrtvé město |
2016 | Oheň a led |
2017 | Les plný tajemství |
2020 | Půlnoc |
Příběh o Bouři mi předčítala starší dcera, jelikož jsme zatím nečetly první sérii, nemáme s čím srovnávat, ale knížka se nám moc líbila, byla napínavá, plná akce, trochu smutná, zkrátka tak akorát. Ještěže máme v knihovničce i druhý díl.