Rudá jako rubín
Kerstin Gier
Oblíbený časocestovací příběh nově v paperbacku! Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. Kerstin Gierová nechává ožít ten nejkrásnější pocit na světě! Příběh vás potěší, budete se smát a budete s hrdiny soucítit. Láska Gideona a Gwendolyn překračuje všechny hranice času!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009
Jako první jsem viděla film a proto mě překvapilo, jak se toho v tomto dílu stalo málo. Ale i tak musím ohodnotit tuto knihu plným počtem hvězdiček, protože zbožňuju styl psaní této spisovatelky. Je hodně čtivá a na moji rychlost čtení (což není moc rychle:D) jsem to přečetla za tři dny. Takže je to super;)
Sice se toho v tomto díle zas až tak moc nestalo z pohledu jiných knih, ale má to skvěle našlápnuto do dílu druhého. A nápad? Naprosto skvělý! Film jsem zatím neviděla.
Na to, že som už “veľká” tak táto knižka ma dostala. Zbožňujem ju a teším sa na ďalšie zo série. číta sa rýchlo, v knihe sa používa bežne internet a soc. siete a veľkým plusom sú sympatické postavy a podľa mňa hlavne inteligentné.
Pěkné, možná jsem od toho čekala víc ale nemohla jsem to položit dokud jsem to celé nepřečetla.
Vazne skvela kniha koupila jsem ji kamaradce k narozeninam ale asi ji to dam az pristi rok protoze jsem se do ni zacetla a je opravdu skvela
Celá triologie od Gier je naprosto skvělá! Pohltí vás od samého začátku až do konce a nenechá vás odejít. Příběhy o cestování časem jsou velmi zajímavé a autorka toho využila.
Kdybych neviděla nedávno film, tak by mě vůbec nenapadlo po téhle knize sáhnout. Přece jenom už to dávno není moje věková kategorie. Knížku jsem přečetla během jednoho dne. Nedá se odložit. Musíte číst stále dál a dál, a když ji dočtete, okamžitě začnete pátrat po dílu druhém :-)
Na Rudou jako rubín jsem narazila úplnou náhodou, hledala jsem další knihy od Kerstin Gier, od níž jsem před tím četla knížku s názvem Každé řešení má svůj problém, a tehdy jsem našla tuhle parádní knížku. V té době to byla čerstvá novinka a okamžitě mi padla do oka! Samotná anotace vyznívala velice poutavě, zápletka s cestováním v čase, pro mě bylo něco docela nového, navíc ta kouzelná, neuvěřitelná obálka, mě více než zaujala. Příběh byl originální, plný tajemství, která čtenář odkrýval společně s ústřední představitelkou a zároveň vypravěčkou příběhu Gwendolyn, což byla skvělá postava, ač byla hlavní hrdinkou celého příběhu, působila naprosto obyčejným dojmem, a to i poté, když zjistila, že vlastně není tak docela obyčejná. Nebyla to žádná úžasná nezdolná hrdinka, kterou nic nerozházelo, ale normální dívčina, co dokázala "jen" cestovat v čase. A nad těmi jejími poznámkami a vůbec komentováním všech situací, jsem se mnohokrát opravdu pobavila. Pak tu byl Gideon, na jehož charakterových rysech si autorka dala vážně záležet, byl zkrátka nezaměnitelný, byl to šarmantní kluk, avšak s notnou dávkou panovačnosti, kterou dokázal doopravdy vytočit, ale bez ní by to prostě nebyl ten neodolatelný Gideon. Musím říci, že G&G jsou dodnes jedním z mých nejoblíbenějších knižních párů vůbec. Podobně jako ústřední postavy, mě nadchla celá kniha, děj a s ním i stránky ubíhaly svižným tempem, nemohla jsem knížku za žádnou cenu odložit než jsem dočetla na samý konec.
Knihu bych si více užila jako mladší, ale i tak se mi dost líbila. Má jednoduchý děj, super zápletku a těším se na další díl! Gweny je super milá holka. cestování časem je pojato jinak, než obvykle a o to se mi to líbí více :-)
Ke knize jsem se dostala díky filmu a hrozně jsem si ten příběh zamilovala.
Zatím jsem četla jenom první díl a zatím si myslím že film je o malinko lepší.
Ke knize jsem se dostala díky filmu. A musím říct, že kniha byla tisíckrát lepší než filmové zpracování. Hrozně moc mě knížka bavila, dějově, popisově, prostě za mě všech 5 *. Krásné čtení k relaxaci :-)
První díl série jsem začala číst s tím, že jsem neměla tušení, do čeho jdu. Už v jeho polovině jsem byla ráda, že jsem si vypůjčila celou třídílnou sérii najednou a nebudu tak muset čekat na další pokračování.
Zprvu jsem se nemohla začíst do děje, ale jakmile Gwen začala skákat časem, už jsem byla ve svém živlu. Od rozečtené knihy jsem se jen nedobrovolně odtrhávala. Autorka píše velmi pěkně, vtáhne člověka do děje.
Upozornění pro ty, co chtějí číst a ještě neviděli film: Filmové zpracování k příběhům vůbec nesedí. Ani místa, ani okamžiky, ani děj, ani vizáž postav. Doporučuji přečíst knihy a teprve pak "proklikat" filmy, protože dle mého bylo filmové zpracování odpadem první třídy!
Nevěděla jsem, jakým způsobem bude podáno ono cestování časem, to moc ráda nemám. Ale v téhle knize je to naprosto supr. Jen je tu moc tajemství, takže rychle čtete a čtete, abyste tomu přišli na kloub...No, konec vám neřeknu...musíte číst další díly. Doporučuji je mít hned po ruce. Charlotte je mi velmi nesympatická, ale Leslie je úsměvná.
Výborný nápad s cestováním v čase. Opravdu si mě získal Gideon už od začatku! Moc se mi kniha líbila!
Tato kniha mě neuvěřitelně okouzlila svou kouzelností, i když se naskytlo pár chvil kdy jsem jedné nejmenované postavě chtěla dát pěstí... (Nápověda jméno té NEJMENOVANÉ postavy začíná na G a končí na n). No neříkejte, že cestování časem zároveň protnutý romantickým příběhem hlavní hrdinky není kouzelné!
Gwen je trochu najivka, Gydeon pan dokonaly. Cestovani casem neni nic prevratneho ale rozhodne velmi zajimave pojate. Charaktery by sice mohly byt vice propracovane ale to se snad vice rozvine v dalsich dilech.
přátelství láska zfilmováno cestování časem tajemství pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství fantasy
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Knížka bezvadna.Film mě hodně zklamal.