Rudá jako rubín
Kerstin Gier
Oblíbený časocestovací příběh nově v paperbacku! Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. Kerstin Gierová nechává ožít ten nejkrásnější pocit na světě! Příběh vás potěší, budete se smát a budete s hrdiny soucítit. Láska Gideona a Gwendolyn překračuje všechny hranice času!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009
Velmi krásná kniha, která mě i hned začala bavit. Gwendolyn jako hlavní postava mi hrozně sedla. Jestli mi v knize připadalo, že jde všechno hrozně rychle, tak film byl ve všem ještě rychlejší - ale ono vlastně asi nemá cenu s ničím otálet :D .
Naprosto úžasná fantasy o cestování v čase. Kniha mne okamžitě vtáhla do děje. Kdo z nás by nechtěl vidět Shakespeara na vlastní oči a nebo si zaskočit na rande v 18 století ? Už se těším na to, jak se mi do ruk dostane druhý díl a já budu moci znovu cestovat časem s hlavními hrdiny.
Bylo to fajn. Je to sice mířeno pro mladší generaci, ale pohltilo mě to, za což jsem ráda! :)
Cestování časem - super nápad (navíc skvěle zpracovaný), romantika - hlavně ve druhém a třetím díle skoro k nevydržení. Ale i navzdory tomu dávám čtyři hvězdy, hlavně proto, že obrazy z knížek mi létají v hlavě i pár dní po dočtení. A navíc, "donutit" čtenáře zhltnout trilogii za víkend, se počítá.
Jedna z knih na kterou jen tek nezapomenu. Pravda je, že jsem ji četla již před delší dobou, ale stále mám v hlavě nějaké ty poznatky. Dobře se čte, i když jsem z ní byla nadšená, nečetla bych ji z nova. Jisté napětí tam bylo, to se musí uznat. Ale co mi tam opravdu vadilo, třebaž je to ve větší míře až v dalších dílech, byl ten její vztah s Gideonem.
Kniha byla velmi čtivá a podle mého názoru i důkladně promyšlená. Gwendolyn je velmi sympatická a Gideon... kdo by ho nezbožňoval. Přijde mi,že se v prvním díle toho moc nedělo, co se týká odhalování tajemství kolem chronografu a Lucy. Chápu, že bylo třeba nejprve čtenáře uvést do děje, takže se moc těším na další díly.
Na tuto knihu jsem zase přišla přes film. Knihu jsem přečetla během chvíle a nemohla jsem se odtrhnout. Romantický příběh zasazený do cestovaní v čase, úžasný nápad. Brzy se vydám na pokračování a další knihy od autorky.
Naprostá paráda! Popravdě jsem se do třicáté strany musela nutit do čtení, pak však všechno začalo nabírat na obrátkách a než jsem se nadála, přečetla jsem knihu za jedno odpoledne. Rozhodně doporučuji přečíst!
Tak Rudá jako rubín je úžasně napsaná, strašně moc úžasná a nepředvídatelná. Krásně mě překvapila. Gwendolyn je moc milá dívka, která cestuje časem. Je mi moc sympatická. Většinou nemám hlavní postavy ráda, ale ji jsem si zamilovala. Gideon moc pohledný kluk, který taky cestuje časem. Je ho postava jde mi moc libí. Ty jeho změny nálad. Chvilku se chová k Gwendolyn hezky a potom ji komanduje:D. Taky mi moc přirostl k srdci. Leslie je Gwendolynina nejlepší kamarádka. Taky super postava. No a spoustu a spoustu dalších postav.
Moc krásná kniha. Vřele doporučuji. A hurá na druhý díl.:D
Tak tohle je asi fakt určeno jen pro puberťačky. Kdyby se mi knížka nehodila do čtenářské výzvy, tak bych ji možná ani nedočetla. Děj podle šablony, primitivní dialogy i zápletka...
Nevím, proč jsem knížku tak dlouhou odkládala, protože je naprosto skvělá. Jsem fascinována nejen poutavým dějem, sympatickými postavami, ale i detaily o strážcích, o cestovatelském genu a o celém prolínání časů. Vše je velmi jasně a srozumitelně vysvětleno, svět K. Gier Vás určitě vtáhne jako mě a bude se Vám líbit. Jednu hvězdičku přece jen ubírám, počkám si na další díly a také jsem ke konci postrádala rychlejší spád.
Tak tohle je naprosto boží trilogie!!! Ačkoliv musím přiznat, že právě první díl se mi zdál nejslabší ze série, tak i přesto to byla pecka! Příběh je celý zahalený rouškou tajemství, které se postupně odhaluje.. nápad s cestováním v čase byl super a o to více se mi líbí jak to autorka celé pojala a vymyslela k tomu dokonale propracovanou minulost počínaje předky hlavních postav a dobovými kostýmy konče. Ke každému dílu je natočen i film, který taktéž doporučuji. =)
Už dlouho mě žádná kniha nevtáhla tolik do děje, jako právě tato! Ani nevím, co bych řekla - zkrátka, u série Drahokamy nelze šetřit superlativy. Jsem strašně ráda, že jsem spolu s ní zakoupila i pokračování, protože čekat, než mi přijde druhý díl, zatímco první končil snad v tom nejlepším momentu, zešedivěla bych :-)
To lucie2952 - Filmy jsem viděla všechny tři, a to celkem nedávno, a jsou úplně o něčem jiném než knihy. Scénáristé děj hodně pozměnili, takže bych tady nesrovnávala...
Jako všechny tři filmy doporučuji. Ale jako knihy ne! A to jsem jako první knihy! V knihách se to strašně vleklo, kdežto ve filmu vše šlo jako po másle. Mě knihy tedy velice zklamaly..
Knížka mě zaujala hned na začátku. Je zamotaná, a když ji dočtete, tak prostě musíte mít druhý díl. A hlavně vás zajímá, co zase Gwendolyn vyvede a jak to Gideon překousne:D Doporučuji...
přátelství láska zfilmováno cestování časem tajemství pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství fantasy
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Tak jsem se znovu přesvědčila, že nejenom američani jsou schopní psát knížky, kvůli kterým zapomenete na čas a v 5 ráno si uvědomíte, že pořád ještě sedíte nad knihou. Kniha je neuvěřitelně zamotaná, ale v dobrém smyslu. Hlavní postava je skvělá, sympatická a taková "skvěle normální". A Gideon je někdo, koho budete chvíli nenávidět a o 5 stránek dál zase milovat. Určitě se k příběhu někdy znovu vrátím.